Ultima actualizare: azi, 13:19
Locale

Primăria Satu Mare se mută în fosta cazarmă militară

primaria-satu-mare-(17)Primarul municipiului Satu Mare, Dorel Coica, a anunțat, astăzi într-o conferinţă de presă, că Primăria şi instituţiile subordonate se vor muta în fosta cazarmă militară, după ce s-a căzut la un consens cu Universitatea Babeş Bolyai (UBB), care ocupă momentan imobilul.

Edilul a prezentat astăzi presei birouri înghesuite din clădirea Primăriei în care lucrează până în 12 angajaţi pe locul a trei-patru persoane. Primăria a primit un răspuns de la conducerea UBB prin care universitatea este de acord să se mute în clădirea fostei Şcoli nr.5, dacă va primi sprijin financiar pentru reabilitarea acesteia.

Decizia este fermă, ne-am înţeles asupra sediului Şcolii nr. 5. Ei au făcut o vizită, am văzut că le-a plăcut, trebuie doar făcute nişte modificări. Primăria are nevoie de sediu, dorim să amenajăm primăria în clădirea unităţilor militare, acolo vor fi instituţiile Primăriei, Evidenţa Populaţiei, Poliţia Locală, Direcţia de Impozite şi Taxe Locale, tot ce ţine de conducerea Primăriei, pentru că cetăţeanul să vină într-un singur loc unde îşi poate rezolva problemele“, a declarat primarul.

Consiliul Local va aloca fonduri pentru amenajarea Şcolii nr.5, urmând ca UBB să se mute în noua locație până la începerea noului an universitar 2014-2015.

“Am primit de la d-l rector al facultăţii Babeş Bolyai un accept că sunt de acord să se mute cu condiţia să-i ajutăm să-şi reamenajeze spaţiul unde să se mute. Am discutat cu colegii din USL şi UDMR, o să găsim o soluţie prin Consiliul Local să putem să-i ajutăm să-şi reamenajeze spaţiul. 900 mp cred că sunt suficienţi pentru 270 de studenţi. Ei se mută în noul sediu până în septembrie, le-am cerut ca noul an 2014-2015 să-i găsească în noua locaţie”, a mai spus primarul.

Totodată, edilul a afirmat că a primit o adresă din partea Consiliului Județean prin care i se cere să elibereze anumite spații, dar a răspuns că acest lucru nu este posibil deoarece personalul este înghesuit și a informat conducerea județului că intenționează să părăsească de tot Palatul Administrativ. În glumă, primarul a spus că eventual birourile ar putea fi mutate în niște corturi, în Piața 25 Octombrie.

Deocamdată nu se știe exact de când primăria va funcționa în noul spațiu deoarece trebuie făcute mai multe lucrări iar clădirea este una veche.

Vreau să organizez viitoarea primărie foarte funcţională, accesibilitate maximă pentru cetăţean şi rapiditate în rezolvarea problemelor”, a conchis primarul.

25 comentarii

 1. cetatean Răspunde

  asa, distrage din nou atentia de la problemele reale ale orasului, te pricepi

 2. Daniel Răspunde

  Cat de ipocrit poate fi Stef, sa dea ultimatum sa se elibereze spatiile de catre Primarie, de parca ar fi mosia lui aia, acolo functioneaza de zeci de ani in Palat, de parca ar avea el nevoie de spatiile alea, e clar ca acum se vede cine pune bete-n roate in functionarea institutiilor, asa e daca Coica nu s-a conformat la ce zice Govor si Stef, nu le da ciolanul, atunci si ei isi joaca cartea. Insa primarul ar mai trebui sa faca curat si in ograda lui, si anume ca o fi lucrat aia inghesuiti, dar sunt niste fufe (una e fiisa lui fostul jurist de la prefectura, actual sef de cabinet la Eugeni(a)) care asa bine munceste ca sta pe net…:)

 3. demon Răspunde

  Ok, AM INTELES se muta.
  DAR CE VA FI IN LOCUL ACTUAL AL PRIMARIEI?
  Spatii comerciale, cabinete, minimall,club,pub….
  PROPUNERI !

 4. FUNCTIONAR Răspunde

  FA FI NOUL SEDIU folda security

  • flacara violeta Răspunde

   Sau noile cabinete KOI-KA! Ce lume cretina ne conduce! Apoi astea sunt prioritatile satmarenilor care i-au votat cat si ale celor care NU i-au votat?Este JENANT ,dar si rusinos,cand viata oamenilor este pe zi ce trece tot MAI GREA,iar astia umbla doar sa-si imbunatateasca confortul lor! Demisia primarului ar fi ceva NORMAL,apoi sa ne alegem un primar (om da-al locului)satmarean harnic si loial noua tuturor!

 5. nicu Răspunde

  Din ce spune Coica mai repede de 2 ani nu are cum sa se mute Primaria.Si atunci care e stirea?Ii expira mandatul inainte de a se muta.O noua fumigena care sa ne arate cat de preocupat e Coica.Despre pod,centura,locuinte sociale nimic?

  • neli Răspunde

   asa e si crede-ma ca nu stie ce spune, pt asta trebuie bani multi, si corect spus ca asteptam de la el lucruri palpabile ca pana acum nimic. Locuri de munca, locuinte sociale, pod, curatenie ca i din ce in ce mai mizerabil orasul asta, izolare termica, parcari…….

 6. functionar Răspunde

  o alta problema a primariei este si dotarea, mobilier invechit, calculatoare iesite din uz depasite ca si configuratie, scaune de birou terminate, spatii inghesuite, astea toate trebuie gandite in eventualitatea unuei mutari, un sediu nou presupune si dotari in rest ideea este buna……

 7. unu Răspunde

  nu sunt bani sa doteze cum trebuie birourile angajatilor de unde a scoata atatia bani, de idei nu ducem lipsa

 8. cristi35 Răspunde

  Faptul ca aparatura, echipamentele sunt invechite, desi nu prea se crede si nici nu au ei nevoie pentru calculatoare super performante ca doar nu proiectare fac, nu presupune mutarea unei institutii in alta cladire cu multiplicarea cheltuielilor. din costurile mutarii a-ti putea moderniza dotarile daca nu va place.
  oricum altii puteau lucra pe ce aveau, dar normal ca cei noi angajati si primar au nevoie de technology. aia trebe ca nici nu se poate altfel..

 9. cetatean Răspunde

  Ordinea de zi a şedinţei ordinare a Consiliului local Satu Mare din data de 30.01.2014

  27) Proiect de hotărâre privind reorganizarea parţială a Teatrului de Nord Satu Mare şi înfiinţarea Teatrului ,, Harag György Szinház” Satu Mare
  Iniţiator proiect: primar dr.Coica Costel Dorel

 10. M.G. Răspunde

  A venit presa la fotoreportaj, repde-repede, strangeti ceva dosare puneti-le pe masa, si sa nem prefacem ca lucram.

 11. sisi Răspunde

  Stef vrea birourile de la primarie pt ca s-au inmultit enorm numarul angajatilor de la Consiliu, amante, neamuri, pile, etc………………….

 12. functionar Răspunde

  ne-a bagat pe toti in birouri mici ca pe animale sa aratam inghesuiti in poze si a chemat presa sa ne arate ca pe niste vite la targ

 13. cetatean normal Răspunde

  Mai bine sa-ar fi mutat la PENITENCIAR! Eu cred ca asa gandesc majoritatea satmarenilor! Dar nu se stie ce aduce viitorul,traim cu speranta!

 14. raul Răspunde

  Parerea mea este ca o capitala de judet are nevoie si de universitati. Daca interesul nostru este sa nu avem oameni bine pregatiti, sa nu mai avem intelectuali,ci doar MULTI SI PROSTI pe care sa ii tinem in frau, atunci hai sa desfiintam tot ce tine de invatatura: scoli, licee, facultati!Bravos, domnilor de pe la conducere, in 2-3 ani vom face studii doar prin corespondenta.De aceea, indemn la distrugerea acelui loc al UBB gata amenajat si inlocuirea lui cu un spatiu ca dupa razboi, scoala 5.Vom dormi mai bine, ca doar, nu-i asa, FERICITI CEI SARACI CU DUHUL!

  • flacara violeta Răspunde

   Raul,asa este,dar in tara asta numai cine NU vrea nu face o facultate!Sigur trebuie sa avem o universitate,dar sa se intre prin concurs,NU cu TAXE,pt. ca asa ajung sa faca facultate toti ciudatii.Sunt cunoscute cazurile unora care au facut facultatea inainte de a avea liceul TERMINAT,iar acum au si doctorat!Intreaba-l pe govor,ciocan,etc unde au facut facultatea ,cine le-au fost profi, colegi,eventual adresa facultatii,sa vezi stiu? Trebuie facultati,dar sa le faca cei competenti!

   • satmarean Răspunde

    e bine de facut distinctia intre facultati si fabrici de diplome… angajatorii privati seriosi o fac…

 15. satmarean Răspunde

  S-a terminat parteneriatul Coica-Stef? E pe duca si USL Satu Mare?

 16. demon Răspunde

  De ce nu se muta in locul lu’ sc vasile goldis srl.?

 17. Functionar devotat Răspunde

  Oameni buni, astea sunt doar vrajeli, ameteli de tip COICA, nu a facut nimic, nimic pentru angajatii din primarie ,doar zambete si fala….atat.
  Cladirea cazarmei sa o amenajezi, presupune un efort financiar foarte mare, or ce sa spunem…..daca domnul primar nu a avut bani de ….o floare de 8 Martie.
  Sunt doar interese, interese, interese! La cate persoane vrea sa mute acolo……cu siguranta , vor sta cel putin atat de inghesuiti ca si acum!
  Domni consilieri locali! Atentie la ce veti semna…ce sume veti aloca , pentru aceste investitii! Justitia nu doarme.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe despre Locale
Membrii PDL Satu Mare au participat la cursul „Locul şi rolul liderului într-o organizaţie”

Organizaţia de Femei a PDL Satu Mare a organizat o primă sesiune a cursului de comunicare „Locul şi rolul liderului...

Închide