PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Ioan Mircea Pașcu pe locul 8 la europarlamentare. PSD speră la 13 mandate

Lista candidaților la alegerile pentru Parlamentul European din 25 mai 2014, a fost validată astăzi, de Comitetul Executiv Național al PSD. Ioan Mircea Pașcu, apropiat sătmărenilor, ocupă locul 8 pe listă. PSD își propune  un procent de 38-40% şi suplimentarea mandatelor de la 11 (câte au în prezent) la 15-16.
Lista PSD pentru europarlamentare:

    

1.    Corina Crețu
Vicepreședintă a grupului S&D, Corina Crețu a luptat împotriva extremismului, discriminării și denigrării cetățenilor români în Uniunea Europeană.

A susținut integrarea românilor pe piața muncii în cadrul UE și a organizat mai multe evenimente la Bruxelles în sprijinul României.

 

     

2.    Ecaterina Andronescu
Vicepreședinte PSD, ministru al Educației în mai multe Guverne, parlamentar cu o bogată experiență, președinte al organizației PSD București, a deținut două mandate de rector al Universității Politehnica din București.
      

 

 

       

 

3.    Cătălin Ivan
Activitățile sale au urmărit promovarea imaginii României în Europa, sancționarea derapajelor la adresa românilor, asigurarea respectării tuturor drepturilor, precum și o alocare cât mai substanțială de fonduri României. Ca lider al delegației PSD din Parlamentul European în 2011-2014, Cătălin Ivan a coordonat mai multe acțiuni comune ale eurodeputaților și a obținut sprijin important în momentele cheie din partea colegilor străini din grupul S&D.

 

       

  4.    Dan Nica
Deputat PSD și ministru al Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale în perioadele 2000-2004 și 2012-prezent. Activitatea sa în cadrul ministerului a vizat atât deblocarea a peste 2000 de dosare pentru accesarea fondurilor europene, cât și dezvoltarea și coordonarea unor proiecte de infrastructură comunicațională: proiect în valoare de 80 de milioane de euro pentru realizarea de infrastructuri de broadband; asigurarea coordonării în cadrul programului e-România.

      

5.    Damian Drăghici
Este senator UNPR de Bacău şi consilier onorific al premierului Victor Ponta, pe problemele comunității rome. Damian Drăghici s-a implicat ca militant activ în numerose campanii naționale și internaționale pentru egalitatea drepturilor și a șanselor, în colaborare cu Guvernul român sau cu diferite ONG-uri. Este o personalitate cunoscută și respectată în Parlamentul European, fiind apreciat drept una dintre vocile reprezentative implicate în promovarea egalității de șanse și protejării drepturilor minorităților.

     

6.    Maria Grapini
Pe lângă activitățile de susținere a IMM-urilor și promovare a turismului românesc ca ministru, deputatul PC se remarcă prin proiecte de sprijinire și susținere a femeilor în câmpul muncii, cum ar fi organizarea programului „Femeia antreprenor”, prin intermediul căruia femeile care doresc să înceapă o afacere pot beneficia de sprijin de 10.000 de euro din partea statului.

 

      

7.    Daciana Sârbu
Alături de promovarea României în Europa prin intermediul mai multor evenimente, Daciana Sârbu a obținut sprijin pentru agricultura bio și agricultura tradițională, cu accent pe potențialul României.

A lucrat pentru îmbunătățirea legislației privind nutriția și pentru promovarea unui stil de viață sănătos.

 

     

 

8.    Ioan Mircea Pașcu
Domeniul apărării, relațiile externe și securitatea Uniunii Europene au fost principalele sale arii de activitate. Ca vicepreședinte al Comisiei pentru afaceri externe și al Delegației pentru relațiile cu NATO, a lucrat pentru un rol mai puternic al UE și al României pe plan internațional.

 

 

     

 

9.    Viorica Dăncilă
Acțiunile sale din Parlamentul European au urmărit obținerea de fonduri pentru agricultorii români, aducerea agriculturii din România la nivel occidental și reglementarea programelor de ajutorare a persoanelor defavorizate.

 

 

      

 

10.      Sorin Moisa
Activitatea pe care a desfășurat-o în cadrul structurilor europene din funcțiile de consilier politic al Delegaţiei CE în România și director adjunct de cabinet al comisarului european pentru Agricultură, Dacian Cioloş – a contribuit la cunoșterea aprofundată a politicilor europene și la acumurarea unei vaste experiențe în domeniu.

 

 

       

 

11.      Victor Boștinaru
Fondurile europene alocate României au constituit preocuparea centrală a eurodeputatului, acesta luptându-se pentru extinderea perioadei de accesare a banilor europeni, precum și pentru o politică de coeziune mai puternică, în avantajul României. Promovarea imaginii României a fost, de asemenea, un obiectiv asumat de europarlamentarul PSD.

        

 

12.      Claudiu Ciprian Tănăsescu
Principalele sale preocupări au fost legate de sfera sănătății – creșterea accesului populației la diagnostic și tratament, reducerea inegalităților și a cazurilor de excludere socială ca urmare a bolilor, totul cu accent special pe situația României.

 

 

 

       

 

13.      Claudia Țapardel
Experiența în administrația publică și pregătirea educațională în Administrație și Management Public au recomandat-o pentru funcția de Consilier General al Municipiului București. Din această poziție, Claudia Țapardel a contribuit la implementarea și derularea mai multor proiecte de dezvoltare a Capitalei.

 

 

14.    Candidat susținut de PC
15.    Candidat susținut de UNPR
16.    Candidat susținut de PES Activists
17.    Candidat susținut de TSD
18-    32. Candidați susținuți de organizații județene

 

 

Exit mobile version