Ultima actualizare: azi, 20:59
Locale

Ioan Mircea Pașcu pe locul 8 la europarlamentare. PSD speră la 13 mandate

Lista candidaților la alegerile pentru Parlamentul European din 25 mai 2014, a fost validată astăzi, de Comitetul Executiv Național al PSD. Ioan Mircea Pașcu, apropiat sătmărenilor, ocupă locul 8 pe listă. PSD își propune  un procent de 38-40% şi suplimentarea mandatelor de la 11 (câte au în prezent) la 15-16.
Lista PSD pentru europarlamentare:

corina cretu    

1.    Corina Crețu
Vicepreședintă a grupului S&D, Corina Crețu a luptat împotriva extremismului, discriminării și denigrării cetățenilor români în Uniunea Europeană.

A susținut integrarea românilor pe piața muncii în cadrul UE și a organizat mai multe evenimente la Bruxelles în sprijinul României.

 

ecaterina andronescu     

2.    Ecaterina Andronescu
Vicepreședinte PSD, ministru al Educației în mai multe Guverne, parlamentar cu o bogată experiență, președinte al organizației PSD București, a deținut două mandate de rector al Universității Politehnica din București.
      

 

 

catalin ivan       

 

3.    Cătălin Ivan
Activitățile sale au urmărit promovarea imaginii României în Europa, sancționarea derapajelor la adresa românilor, asigurarea respectării tuturor drepturilor, precum și o alocare cât mai substanțială de fonduri României. Ca lider al delegației PSD din Parlamentul European în 2011-2014, Cătălin Ivan a coordonat mai multe acțiuni comune ale eurodeputaților și a obținut sprijin important în momentele cheie din partea colegilor străini din grupul S&D.

 

dan nica       

  4.    Dan Nica
Deputat PSD și ministru al Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale în perioadele 2000-2004 și 2012-prezent. Activitatea sa în cadrul ministerului a vizat atât deblocarea a peste 2000 de dosare pentru accesarea fondurilor europene, cât și dezvoltarea și coordonarea unor proiecte de infrastructură comunicațională: proiect în valoare de 80 de milioane de euro pentru realizarea de infrastructuri de broadband; asigurarea coordonării în cadrul programului e-România.

damian draghici      

5.    Damian Drăghici
Este senator UNPR de Bacău şi consilier onorific al premierului Victor Ponta, pe problemele comunității rome. Damian Drăghici s-a implicat ca militant activ în numerose campanii naționale și internaționale pentru egalitatea drepturilor și a șanselor, în colaborare cu Guvernul român sau cu diferite ONG-uri. Este o personalitate cunoscută și respectată în Parlamentul European, fiind apreciat drept una dintre vocile reprezentative implicate în promovarea egalității de șanse și protejării drepturilor minorităților.

maria grapini     

6.    Maria Grapini
Pe lângă activitățile de susținere a IMM-urilor și promovare a turismului românesc ca ministru, deputatul PC se remarcă prin proiecte de sprijinire și susținere a femeilor în câmpul muncii, cum ar fi organizarea programului „Femeia antreprenor”, prin intermediul căruia femeile care doresc să înceapă o afacere pot beneficia de sprijin de 10.000 de euro din partea statului.

 

daciana sarbu      

7.    Daciana Sârbu
Alături de promovarea României în Europa prin intermediul mai multor evenimente, Daciana Sârbu a obținut sprijin pentru agricultura bio și agricultura tradițională, cu accent pe potențialul României.

A lucrat pentru îmbunătățirea legislației privind nutriția și pentru promovarea unui stil de viață sănătos.

 

ioan mircea pascu     

 

8.    Ioan Mircea Pașcu
Domeniul apărării, relațiile externe și securitatea Uniunii Europene au fost principalele sale arii de activitate. Ca vicepreședinte al Comisiei pentru afaceri externe și al Delegației pentru relațiile cu NATO, a lucrat pentru un rol mai puternic al UE și al României pe plan internațional.

 

 

viorica dancila     

 

9.    Viorica Dăncilă
Acțiunile sale din Parlamentul European au urmărit obținerea de fonduri pentru agricultorii români, aducerea agriculturii din România la nivel occidental și reglementarea programelor de ajutorare a persoanelor defavorizate.

 

 

sorin moisa      

 

10.      Sorin Moisa
Activitatea pe care a desfășurat-o în cadrul structurilor europene din funcțiile de consilier politic al Delegaţiei CE în România și director adjunct de cabinet al comisarului european pentru Agricultură, Dacian Cioloş – a contribuit la cunoșterea aprofundată a politicilor europene și la acumurarea unei vaste experiențe în domeniu.

 

 

victor bostinaru       

 

11.      Victor Boștinaru
Fondurile europene alocate României au constituit preocuparea centrală a eurodeputatului, acesta luptându-se pentru extinderea perioadei de accesare a banilor europeni, precum și pentru o politică de coeziune mai puternică, în avantajul României. Promovarea imaginii României a fost, de asemenea, un obiectiv asumat de europarlamentarul PSD.

claudiu ciprian tanasescu        

 

12.      Claudiu Ciprian Tănăsescu
Principalele sale preocupări au fost legate de sfera sănătății – creșterea accesului populației la diagnostic și tratament, reducerea inegalităților și a cazurilor de excludere socială ca urmare a bolilor, totul cu accent special pe situația României.

 

 

 

claudia tapardel       

 

13.      Claudia Țapardel
Experiența în administrația publică și pregătirea educațională în Administrație și Management Public au recomandat-o pentru funcția de Consilier General al Municipiului București. Din această poziție, Claudia Țapardel a contribuit la implementarea și derularea mai multor proiecte de dezvoltare a Capitalei.

 

 

14.    Candidat susținut de PC
15.    Candidat susținut de UNPR
16.    Candidat susținut de PES Activists
17.    Candidat susținut de TSD
18-    32. Candidați susținuți de organizații județene

 

 

14 comentarii

 1. satmarean Răspunde

  Acesti sunt cica patriotii care duc prestigiul tarii in P.E.! De fapt sunt niste POLITRUCI de 2 lei,care pe langa ca NU fac nimic pt. poporul roman in P.E,dar au un salar de cateva mii de euro(din 2 cifre)! Acest Pascu mircea PACALESTE satmarenii sa-l voteze,iar acestia il si voteaza de mandate bune. El, fiu al zonei NU a facut nimica pentru judet, dar absolut nimica! Pardon -a taiat panglici si si-a umplut matul cu mici si bere pe la Sambra ,dar numai cand venea cate un sef de la Bucale sa-i mai traga niste limbi in cur! SATMARENII MEI DRAGI,va rog din suflet NU-I VOTATI! Haideti sa le dam o lectie acestor oportunisti, care vin la popor numai cand au nevoi personale! JOS usl!

 2. alt satmarean Răspunde

  Satmarene, asa este ,ai dreptate eu chiar i-am urmarit activitatea acestui Pascu si anume contributia lui de a fi aproape de satmareni ,deoarece acest judet este parca mai inapoiat decat altele de pe granita de vest al tarii.Chiar ca satmarenii sunt ignorati,parca suntem cetateni de mana 2-a a romaniei. Nu stiu ce are acest Pascu in atributii, darstiu ca nu a organizat in acesti multi ani de cand satmarenii il tot aleg ,niste intalniri in care sa ne spuna despre activitatea sa si despre modul cum ne poate el ajuta din calitatea sa in Europa! Si eu zic ca nu mai trebuie votati!

 3. adevarul Răspunde

  Aparatul securisto-comunisto-PSD-ist se va pune in miscare impreuna cu televizorul. Nu va lasati pacaliti.

 4. Liberal Răspunde

  Ar trebui sa le urmam si noi exemplul: GO WEST! Nu mai e de stat in tara asta. Orice votati, tot ei ies. Sa ramana ei, fara slugi. Sa vedem din ce mai traiesc.

 5. boss Răspunde

  Voi astia care va aflati sa comentati aiurea in tramvai, mai bine mergeti sa lucrati, sa va implicati si voi in viata orasului. Si apoi sa va sa va bagati ca si mari comentatori. As vrea sa va vad pe voi o zi conducand orasul/tara cum vati descurca.

  • ilici Răspunde

   Corect bossule! Trimite-ne la lucru, ca doar tu și la ora asta muncești în nobila profesiune de postac plătit.
   Și dacă o să ai vreodată puțin timp liber, mai pune mâna pe gramatică! E necesar, crede-ma!

 6. Alina Răspunde

  Domnul Mircea Pascu are toata sustinerea satmarenilor. Felicitari pentru candidatura si mult succes! Doamne ajuta!

 7. daniel Răspunde

  Draga ”alt satmarean”si”satmarean”,daca mai postezi o data cum iti spui-al 3-lea satmarean,al 4-lea…?Vezi ca te cam contrazici:ba i-ai urmarit activitatea ba nu sti ce are in atributii.Intre atributii nu cred ca intra si ati da tie raportul.

 8. Mihai Costescu Răspunde

  Postacii sunt la datorie. Indiferent ce culoare politica au acestia, oricum a scrie despre cineva si a balacari acea persoana mi se pare de prost gust, specific campaniilor electorale sau postacilor de datorie. Ioan Mircea Pascu este candidatul PSD pentru zona Satmarului. Sunt curios cine vor fi candidatii celorlalte partide politice din Satu Mare, insa cred ca niciunul nu va putea sa se ridice la valoarea, echilibrul, inclinarea spre performanta pe care le are Ioan Mircea Pascu. A-l terfeli pe omul asta ar insemna sa nu ai cei 7 ani de acasa, sa fii un incult, sau sa ai interese politice contrare. Trageti voi concluziile care din ce tabara e.

 9. Danut Răspunde

  zona codru este mandra pentru simplu fapt ca este reprezentata de Europarlamentarul Ioan Mircea Pascu!felicitari domnule Pascu!

 10. nepostac Răspunde

  Mai incet cu frazele astea comuniste, “zona codru e mandra…”
  Ai vorbit tu cu toți codrenii? 95% dintre ei habar n-au cine-i Pascu ăsta, iar cei care-l știu, exact de asta nu-l vor vota!
  Mai încercați niște diversiuni ceva mai fine!

 11. vitriol Răspunde

  Exact așa l-ati votat si pe Valer Marian. Unanimitate peste tot. Și intr-o singură secundă a ajuns ultimul om! Cam asta-i credința și seriozitatea pesedistilor. Vreți să facem o dezbatere pe tema iubitului vostru senator?

 12. Piciu Răspunde

  Cei care comit infractiuni si primesc mita sint primi oameni si cei cinstiti sint ultimi oameni.aceasta este Romania

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.