PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Andreea Paul îl acuză pe Petric de chiul parlamentar. Satu Mare este tot mai departe de ochii guvernanţilor

Prim-vicepreşedintele PDL Andreea Paul este de părere că județul Satu Mare este tot mai departe de Guvernul de la București și îl acuză pe deputatul PSD Octavian Petric că nu mai dă pe la serviciu.

Satu Mare este tot mai departe de ochii guvernanţilor. Au aterizat aici cu elicopterul ca să ia voturi. Acum, din fostul USL şi cei 3 parlamentari mai e unul singur. Anul trecut mut, anul asta mai absent decât prezent. A fost doar 5 zile la serviciu în acest an, vedeți votul din plenul Camerei Deputaților și activitatea sa parlamentară subțire și dezinteresată. Cinism, sfidare!”, a spus Andreea Paul.

Parlamentarul a prezentat situaţia economică a judeţului. Astfel, salariul mediu net în judeţ este cu 390 lei pe lună mai mic decât media națională. E vorba de 1.260 lei în luna noiembrie 2013, cu aproape un sfert (23,6%) mai mic decât media națională. Pensia medie este cu 119 lei mai mică decât media naționala. E vorba de 693 lei, cu 15% sub valoarea medie națională în al treilea trimestru din anul 2013.

Acum vor introducerea taxei pe combustibil. Salariile si pensiile nu vor mai avea valoare atâta timp cât pentru orice produs se vor plăti noile taxe pe transport, utilităţi şi aşa mai departe. 460 de firme au intrat în insolvență în anul 2013, cu o cincime (20,4%) mai mult decât în anul 2012. Industria locală are cifra de afaceri în cădere cu 1,2% în primele 11 luni din anul 2013, deși evoluția la nivel național a fost pozitivă. Producția industrială a crescut de 3 ori mai puțin decât media națională. Producția industrială sătmăreană a crescut cu 2,4%, în timp ce la nivel național creșterea a fost de 7,6% în primele 11 luni din anul 2013 față de aceeași perioadă a anului precedent”, a mai arătat parlamentarul.

În opinia acesteia, vinovaţi de aceste cifre sunt reprezentanţii administraţiei locale, nefiind o viziune de dezvoltare economică şi nu se acordă nici facilităţi investitorilor.