Ultima actualizare: azi, 15:13
Locale

Andreea Paul îl acuză pe Petric de chiul parlamentar. Satu Mare este tot mai departe de ochii guvernanţilor

andreea paulPrim-vicepreşedintele PDL Andreea Paul este de părere că județul Satu Mare este tot mai departe de Guvernul de la București și îl acuză pe deputatul PSD Octavian Petric că nu mai dă pe la serviciu.

Satu Mare este tot mai departe de ochii guvernanţilor. Au aterizat aici cu elicopterul ca să ia voturi. Acum, din fostul USL şi cei 3 parlamentari mai e unul singur. Anul trecut mut, anul asta mai absent decât prezent. A fost doar 5 zile la serviciu în acest an, vedeți votul din plenul Camerei Deputaților și activitatea sa parlamentară subțire și dezinteresată. Cinism, sfidare!”, a spus Andreea Paul.

Parlamentarul a prezentat situaţia economică a judeţului. Astfel, salariul mediu net în judeţ este cu 390 lei pe lună mai mic decât media națională. E vorba de 1.260 lei în luna noiembrie 2013, cu aproape un sfert (23,6%) mai mic decât media națională. Pensia medie este cu 119 lei mai mică decât media naționala. E vorba de 693 lei, cu 15% sub valoarea medie națională în al treilea trimestru din anul 2013.

Acum vor introducerea taxei pe combustibil. Salariile si pensiile nu vor mai avea valoare atâta timp cât pentru orice produs se vor plăti noile taxe pe transport, utilităţi şi aşa mai departe. 460 de firme au intrat în insolvență în anul 2013, cu o cincime (20,4%) mai mult decât în anul 2012. Industria locală are cifra de afaceri în cădere cu 1,2% în primele 11 luni din anul 2013, deși evoluția la nivel național a fost pozitivă. Producția industrială a crescut de 3 ori mai puțin decât media națională. Producția industrială sătmăreană a crescut cu 2,4%, în timp ce la nivel național creșterea a fost de 7,6% în primele 11 luni din anul 2013 față de aceeași perioadă a anului precedent”, a mai arătat parlamentarul.

În opinia acesteia, vinovaţi de aceste cifre sunt reprezentanţii administraţiei locale, nefiind o viziune de dezvoltare economică şi nu se acordă nici facilităţi investitorilor.

12 comentarii

 1. Lorand Răspunde

  Dute acasa! Dute acasa, la Bobota la mama ta acasa!

 2. Daca si cu parca Ponta pleaca Răspunde

  Mai bine sa se duca Petric la serviciu, ce ziceti? Cerem prea mult?! Macar doamna isi face treaba si ne spune adevarul.

 3. Daniel Răspunde

  Doamna isi face treana de femeie in opozitie, trebuia sa isi faca treaba si cand era consiliera lui Boc, ca de teorii si cifre economice suntem satui, practica mai greu, degeaba preda ea economie ca e bota la practica, realitatea nu se pupa cu economia. Cei din PDL deja zic ca blonda asta tinteste Primaria Satu Mare, ca daca i-a iesit pasenta cu Oasul de ce nu i-ar iesi si in Satmar. Insa mai vrea si dottore Rat dentistul sa candideze. Asta e omnul lui Govor si Sile Puscas. Asa ca PDL in opozitie de ani buni in Satmar nu e de mirare ca vrea cascavalul….cat mai repede..e foame de bani. Govor e omul pus de DNA si SRI sa dea informatii, de aia e tare in bascula, asta asa ca fapt divers. Weekend placut!!

 4. gigi Răspunde

  ce sa faca petric acolo_mai bine sta acasa,umbla la vanatoare si face afaceri cu lemne decat sa mearga acolo sa ne faca de rusine.

 5. filu Răspunde

  sinteti o doamna respectabila si inteligenta dar nu-mi pot imagina cum puteti sa va asociati numele cu doi tepari ordinari ca MURESAN si GHILEA

 6. Luana Uku Răspunde

  PSD este varza! Doar baroni pusi pe capatuire! M..E PSD!

 7. sm Răspunde

  Ar fii bine sa avem un primar tanar si bun gospodar ca Ratiu ,are un simt al ordinii si disciplinei desavarsit,comparatil pe Ratiu cu excrocul de chelios si trageti imediat o concluzie .
  Macar tanarul doctor nu are activitarea patata ca primarul contaversat si nepriceput,ar gi un castig pt oras o echipa RATIU,MASCULIK.BUTKA,PAPICI,IURA,sialti timeri de valoare.

 8. vlad Răspunde

  sm, cum obser nici tu nul cunosti pe cosmin si facultatea de medicina la facut ca si madam bota.

 9. Pompiliu Pompilium Răspunde

  d-na Vass ar trebui sa se ascunda sa nu dea fata cu alegatorii este scula liu Boc si Base au taiat pensii si salarii romanii nu uita mare tupeu la cucoana asta

 10. tavi Răspunde

  nu stiu ce aveti cui mine doamna draga. eu fac sport la schie ca v-am spus cind ati fost la satu mare ca-mi plac schiele si cind am promis ca aduc bani pentru luna ses sa merg la schie. recunosc, am fost prostalau si am vorbit fara sa gindesc dar pot sa fac schie nu?

 11. maria Răspunde

  Sunt de aceiasi parere oameni din SatuMare ,nascuti si crescuti aici trebuie votati,nu venetici ca si COIca care nu au nici o legatura cu noi ardelenii,iar in legatura cu Ratiu este unul ditre cei mai harnici si ambitiosi medici din oras si asta se vede .
  Bravo lui sa mearga tot asa mai departe.

 12. bombesman Răspunde

  da la bobota salajului de ce nu merge domnuka asta vass pana mai ieri?
  nu am uitat de taierea de salarii si pensii ca doar era consilera bok ului!
  da sotu doamnei ce face cu palatul sutzu???
  pai e frumosa ce faceti doamna vass?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Primăria Satu Mare atrage atenția asupra acțiunilor de ardere a miriștilor

Primarul municipiului Satu Mare, dr. Coica Costel Dorel împreună cu Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă atrage atenția asupra acțiunilor...

Închide