PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Concursul Recitatio a fost câștigat de Dan Coza de la Colegiul Național Mihai Eminescu

Vineri, 21 martie 2014, în sala Filarmonicii “Dinu Lipatti” s-a desfășurat Recitatio, concurs de recitări din lirica poeților sătmăreni, ajuns la a VIII-a ediție în acest an. Marele premiu a fost câștigat de Dan Coza de la Colegiul Național Mihai Eminescu.

În urmă cu şapte ani la iniţiativa scriitorilor: Felician Pop, Robert Laszlo, Vasile Rus şi Aurel Pop s-a luat hotărârea de a organiza o acţiune prin care să se aducă în atenţia publicului sătmărean, creaţia poeţilor sătmăreni. În acest sens s-a organizat concursul de recitări din lirica poeţilor sătmăreni „RECITATIO”, aflat în acest an la cea de-a VIII-a ediţie. An de an participarea elevilor din şcolile municipiului şi judeţului Satu Mare a fost în centrul atenţiei atât în rândul dascălilor dar mai ales al elevilor.  Numărul acestora de fiecare dată a crescut atât numeric dar mai ales din punct de vedere al interpretării de către elevi a creaţiilor poeţilor sătmăreni.

În acest an numeroși elevi sătmăreni s-au întrecut în recitarea poeziilor preferate ale poeților sătmăreni, iar juriul a fost format din Radu Botar – actor la Teatrul de Nord Satu Mare, președintele juriului, Adriana Duda- profesoară, din partea Inspectoratului Școlar Județean Satu Mare, Mehes Kati – actriță, din partea Teatrului de Nord Satu Mare, Lacrima Camelia Istrăuan – director interimar, Biblioteca Județeană Satu Mare și Teodor Curpaș- poet, realizator TV. Momentele muzicale din cadrul concursului au fost asigurate de George Negrea, care a interpretat muzică folk și de grupul ”Românașul” cu un recital de muzică populară.

Marele Premiu:

Coza Dan – Colegiul Național Mihai Eminescu

Premiul I:

Mihaly Roxana Mihaela – Liceul Teoretic Carei

Telegdi Aron – Liceul Teologic Romano-Catolic „Ham Janos”

Premiul II: 

Costescu Narcisa – Liceul de Arte „Aurel Popp”

Șimna Claudean Ciprian – Liceul Teoretic Carei

Premiul III:

Fogaș Sergiu- Liceul Teoretic Carei

Șichet Madalina Alisia – Liceul Teoretic Tarna Mare

Mentiuni: 

Giurgiu Larisa – Colegiul Național „Doamna Stanca”

Pop Titusz – Liceul Reformat Satu Mare

Gergely Noemi- Colegiul National Kolcsey Ferenc

Jank Anna – Liceul Teologic Romano-Catolic Ham Janos

Tinca Gabriela – Colegiul Economic Gheorghe Dragoș