Ultima actualizare: azi, 12:54
Locale

Concursul Recitatio a fost câștigat de Dan Coza de la Colegiul Național Mihai Eminescu

recitation 2014 (69)Vineri, 21 martie 2014, în sala Filarmonicii “Dinu Lipatti” s-a desfășurat Recitatio, concurs de recitări din lirica poeților sătmăreni, ajuns la a VIII-a ediție în acest an. Marele premiu a fost câștigat de Dan Coza de la Colegiul Național Mihai Eminescu.

În urmă cu şapte ani la iniţiativa scriitorilor: Felician Pop, Robert Laszlo, Vasile Rus şi Aurel Pop s-a luat hotărârea de a organiza o acţiune prin care să se aducă în atenţia publicului sătmărean, creaţia poeţilor sătmăreni. În acest sens s-a organizat concursul de recitări din lirica poeţilor sătmăreni „RECITATIO”, aflat în acest an la cea de-a VIII-a ediţie. An de an participarea elevilor din şcolile municipiului şi judeţului Satu Mare a fost în centrul atenţiei atât în rândul dascălilor dar mai ales al elevilor.  Numărul acestora de fiecare dată a crescut atât numeric dar mai ales din punct de vedere al interpretării de către elevi a creaţiilor poeţilor sătmăreni.

În acest an numeroși elevi sătmăreni s-au întrecut în recitarea poeziilor preferate ale poeților sătmăreni, iar juriul a fost format din Radu Botar – actor la Teatrul de Nord Satu Mare, președintele juriului, Adriana Duda- profesoară, din partea Inspectoratului Școlar Județean Satu Mare, Mehes Kati – actriță, din partea Teatrului de Nord Satu Mare, Lacrima Camelia Istrăuan – director interimar, Biblioteca Județeană Satu Mare și Teodor Curpaș- poet, realizator TV. Momentele muzicale din cadrul concursului au fost asigurate de George Negrea, care a interpretat muzică folk și de grupul ”Românașul” cu un recital de muzică populară.

Marele Premiu:

Coza Dan – Colegiul Național Mihai Eminescu

Premiul I:

Mihaly Roxana Mihaela – Liceul Teoretic Carei

Telegdi Aron – Liceul Teologic Romano-Catolic „Ham Janos”

Premiul II: 

Costescu Narcisa – Liceul de Arte „Aurel Popp”

Șimna Claudean Ciprian – Liceul Teoretic Carei

Premiul III:

Fogaș Sergiu- Liceul Teoretic Carei

Șichet Madalina Alisia – Liceul Teoretic Tarna Mare

Mentiuni: 

Giurgiu Larisa – Colegiul Național „Doamna Stanca”

Pop Titusz – Liceul Reformat Satu Mare

Gergely Noemi- Colegiul National Kolcsey Ferenc

Jank Anna – Liceul Teologic Romano-Catolic Ham Janos

Tinca Gabriela – Colegiul Economic Gheorghe Dragoș

 

11 comentarii

 1. Telegdi Iosif Răspunde

  FELICITARI PNL pentru promovarea tinerelor talente din Satu Mare!

 2. Tomi Răspunde

  felicitari PNL pentru promovarea tinerelor talente!!!!

 3. Alessia Tatar Răspunde

  PNL, singurul partid care face acte de caritate si promoveaza tinerele talente! BRAVO Marcela Papici!

 4. parinte Răspunde

  in acest timp la Eminescu elevii majori sunt indoctrinati de director cu politica rosie si adusi la seminarii cu mircea pascu care deja face campanie pentru europarlamentare.
  in loc sa se ocupe de invatatura elevii sunt indemnati de director sa asculte povestile politicianului pascu …dupa cum povesteste dezinformatia

 5. SATMAREAN Răspunde

  Felicitari PNL! Niciun partid nu cred ca are atatia penali ca partidul Bratienilor! Totodata, cred ca niciun partid nu a promovat pe criterii de clientelism atatia oameni, fara sa tina cont de profesionalism!

 6. cetatean Răspunde

  sa nu uitam de udmr si psd care sub umbrela lui ponta fabrica dosare pe banda rulanta pentru ca nu le mai ajung burtile de cat banet vor sa inghita si prea putin ii intereseaza muritorii de rand care trudesc pentru ei de fapt!!!
  rusine comunistilor rosii si verzi pentru bataia de joc la adresa poporului din care fac parte!!!!
  ceva de coica srl prin judet sau de tehnic assist sau de afacerile de la apaserv sau florisal???
  ar vrea pesedistii sa aiba ceva Bratieni prin istorie dar mai departe de petre groza si ana pauker……si iliescu….

 7. nustiu Răspunde

  Felicitari PNL? E usor sa faci imagine pe banii statului. Papita, cu scurta fustita, nu lipseste din peisaj. Vrem un raport al activitatii doamnei viceprimar pe ultimele 6 luni. Pe cand? Doamna……

 8. stiu Răspunde

  pentru zilele Partium s-au alocat saci de bani din bugetul local si la fel pentru toate deplasarile pesediste care se termina cu pelerinaje pe la manastiri …autocare intregi de pesedisti se plimba pe banii judetului si cand faci ceva si pentru tinerii satmareni ataci organizatorii…..nustiu ar trebui sa dea raport despre banii publici care se scurg catre cabinetele medicale primare si gunoiul orasului

 9. profesor Răspunde

  Pina si poezia se politizeaza, cumplit!!!!!iar bardul de la Odoreu a mai incasat niste bani din banii nostri!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
alcool confiscat
357 litri alcool fără documente de proveniență

Polițiștii de frontieră sătmăreni au descoperit 357 de litri de alcool în valoare de peste 8.400 lei, pentru care trei...

Închide