PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Președintele PDL, Petre Mureșan, cere demisia prefectului Eugeniu Avram

Conducerea PDL Satu Mare a depus astăzi la Instituția Prefectului „Cartea minciunilor USL”, solicitând demisia guvernului dar și a prefectului Eugeniu Avram.

Documentul conține aspecte legate de derularea guvernului guvernamental la nivel național și local.

În alte județe, Cartea minciunilor USL a fost depusă la prefecturi în ziua de 15 martie, dar la Satu Mare s-a decis amânarea acestei acțiuni din respect pentru comunitatea maghiară.

„După cum bine știți, acest guvern USL care astăzi nu mai există, dar are un continuator, s-a născut din ură pentru PDL și pentru Băsescu, s-a hrănit din minciună și a murit luptându-se pentru ciolan. Noi, în această carte am urmărit toate promisiunile făcute în campania electorală, pe fiecare pilon în parte începând cu justiție, reforma statului, educație, sănătate, economie, energie, agricultură, transport. Am monitorizat ce au promis românilor și cu ochiul liber se poate vedea extraordinar de bine care sunt performanțele”, a declarat președintele PDL Satu Mare, Petre Mureșan.

Potrivit acestuia, după ruperea USL, PNL se comportă ca și cum nu ar fi fost niciodată la guvernare.

„Au promis multe, ne-au dat puține, taxe și impozite, avem și un tabel cu cele 35 de taxe și impozite noi”, a mai spus Mureșan.

Liderul PDL consideră că asistăm la „o decimare a mediului de afacere”, în fiecare zi 18 firme au intrat în faliment.

„Am asistat la incompetență, jaf, minciună și acoperirea fărădelegilor celor care sunt azi la guvernare. Este cel mai corupt guvern pe care l-am avut după 1989”, a mai afirmat președintele PDL, amintind de unele cazuri de corupție, inclusiv cel a lui Ovidiu Silaghi.

„Am cerut demisia domnului prefect din următorul motiv: i-am adus această carte a minciunilor să ia act de performanțele guvernului pe care îl reprezintă în teritoriu. Din respect ca și om, ca și profesionist, i-am cerut demisia, pentru că nu poate să gireze un guvern incompetent, pentru că se discreditează”, a mai spus Petre Mureșan.

Prefectul Eugeniu Avram a primit cu zâmbetul pe buze cererea de a demisiona.

„Am înțeles că dânșii la nivel de județ nu au întreprins acele mitinguri, ci au optat pentru varianta de a depune la Instituția Prefectului acel material cuprinzând punctele lor de vedere. Mi-au cerut demisia. Dacă ei consideră că prin acest mod se rezolvă problema, eu oricând sunt dispus să îmi dau demisia”, a declarat prefectul Eugeniu Avram.