Ultima actualizare: azi, 16:24
Locale

Președintele PDL, Petre Mureșan, cere demisia prefectului Eugeniu Avram

pdl carte prefectura (16)Conducerea PDL Satu Mare a depus astăzi la Instituția Prefectului „Cartea minciunilor USL”, solicitând demisia guvernului dar și a prefectului Eugeniu Avram.

Documentul conține aspecte legate de derularea guvernului guvernamental la nivel național și local.

În alte județe, Cartea minciunilor USL a fost depusă la prefecturi în ziua de 15 martie, dar la Satu Mare s-a decis amânarea acestei acțiuni din respect pentru comunitatea maghiară.

„După cum bine știți, acest guvern USL care astăzi nu mai există, dar are un continuator, s-a născut din ură pentru PDL și pentru Băsescu, s-a hrănit din minciună și a murit luptându-se pentru ciolan. Noi, în această carte am urmărit toate promisiunile făcute în campania electorală, pe fiecare pilon în parte începând cu justiție, reforma statului, educație, sănătate, economie, energie, agricultură, transport. Am monitorizat ce au promis românilor și cu ochiul liber se poate vedea extraordinar de bine care sunt performanțele”, a declarat președintele PDL Satu Mare, Petre Mureșan.

Potrivit acestuia, după ruperea USL, PNL se comportă ca și cum nu ar fi fost niciodată la guvernare.

„Au promis multe, ne-au dat puține, taxe și impozite, avem și un tabel cu cele 35 de taxe și impozite noi”, a mai spus Mureșan.

Liderul PDL consideră că asistăm la „o decimare a mediului de afacere”, în fiecare zi 18 firme au intrat în faliment.

„Am asistat la incompetență, jaf, minciună și acoperirea fărădelegilor celor care sunt azi la guvernare. Este cel mai corupt guvern pe care l-am avut după 1989”, a mai afirmat președintele PDL, amintind de unele cazuri de corupție, inclusiv cel a lui Ovidiu Silaghi.

„Am cerut demisia domnului prefect din următorul motiv: i-am adus această carte a minciunilor să ia act de performanțele guvernului pe care îl reprezintă în teritoriu. Din respect ca și om, ca și profesionist, i-am cerut demisia, pentru că nu poate să gireze un guvern incompetent, pentru că se discreditează”, a mai spus Petre Mureșan.

pdl carte prefectura (6)

Prefectul Eugeniu Avram a primit cu zâmbetul pe buze cererea de a demisiona.

„Am înțeles că dânșii la nivel de județ nu au întreprins acele mitinguri, ci au optat pentru varianta de a depune la Instituția Prefectului acel material cuprinzând punctele lor de vedere. Mi-au cerut demisia. Dacă ei consideră că prin acest mod se rezolvă problema, eu oricând sunt dispus să îmi dau demisia”, a declarat prefectul Eugeniu Avram.

11 comentarii

 1. Ciprian Răspunde

  Auzi si la prefect, cica ,, daca ei considera ca prin acest mod se rezolva problemele, el isi da demisia”, pai daca ti-au cerut demisia inseamna ca da, ei asa considera ca in acest mod se rezolva problemele, deci iti dai demisia Avrame??

 2. Marius Răspunde

  Cu un sef de cancelarie al prefectului, Raulito, soferul omul lui Govor, e clar ce merge Prefectura, acolo se pun oamenii in functie nu de competente ci de relatii, nu ma mir ca tinerii aleg PSD, doar asa vor primi functii sau mai nou ANL, cum a primit cineva de la Coica.

  • Groaza si scarba Răspunde

   Fereasca Dumnezeu ce a ajuns sa fie o functie cu un caracter greu si importanta intr-o institutie care reprezinta guvernul in teritoriu!!! Si cand te gandesti ca au existat oameni cu studii si competenta in administratie pentru postul acela, nu stiu cum dracu se face dar numai ciudatenii ajung acolo! Sau un semi-analfabet picat de pe luna, sau un comunist resapat si mai nou un putoi, fost consilier, cu o functie care nici nu exista in organigrama CJ. ajuns sef al cancelariei prefectului! Halal competenta! Bravos natiune! Ce am votat aia primim!

 3. Marius Răspunde

  Da Raul Babtan are ambitii sa fie parlamentar, adica desigur pus de Govor? La fel si avocatul amic cu Sile Puscas, Silviu Sumlas, mai e si ala Vasile Ciocan, astia sigur 3 vor fi candidati la parlamentare in 2016.

 4. gigi Răspunde

  da muresan mai are timp de petitii ?? ca era cam ocupat cu primaru de carei de ceva faceri pe bani buni…..

 5. adi Răspunde

  aceste gunoaie de PDListi ar trebui sa stea ascunsi ca sint doar niste unelte ale lui govor , pdl satu mare afacere de familie ARDELEAN,MURESAN si GHILEA ardelean ocupa tote functiile si consiliile de administratie,Muresa cite un contract de la govor amicul lui , GHILEA contracte cu toate primariile din judet unde distribuie maculatura,asa ca la gara cu voi tilharilor sinteti scusura societati satmarene

 6. nuca tare Răspunde

  Bravo PDL!Este foarte bine ca aveti astfel de initiative,dar organizati-va odata ,acolo in dreapta politica si sa-i vedem pe usl(nu s-au desfiintat)pusi la lada de gunoi a istoiei…DEFINITIV!Daa ponta mai prinde un mandat in Romania cartofii se vor cumpara pe RUBLE si nu e gluma!!!

 7. marioara Răspunde

  E nostim sa adormi o natiune si apoi sa-i pui imnul “Desteapta-te Romane”…..

  Trecut versus prezent

  Capitolul 1. Asemanari

  1.1. Avem aceleasi hidrocentrale construite pana in 1989, cu precizarea ca pe unele, cat de curand le vom face cadou

  1.2. Avem aceleasi termocentrale construite pana in 1989 si aceleasi retele de transport electric

  1.3. Avem aceeasi centrala atomica

  1.3. Avem aceleasi sosele si autostrazi in proportie de 99%

  1.4. Avem aceleasi spitale construite pana in 1989

  1.5. Avem aceleasi camine, complexe, studentesti si aceleasi facultati de stat.

  1.6. Stam si acum la cozi. Sinistru e ca acum stam la “coada” la banca, la “coada” sa platim impozitul sau gazul, la “coada” sa prindem mai stiu eu ce promotie sau la “coada” sa depunem cererea de somaj.

  1.7. La fel ca pana-n 1989, “vedem” hotul dar inchidem ochii

  1.8. La fel ca pana-n 1989, ne uitam la TV si nu avem ce sa vedem

  1.9. La fel ca pana-n 1989 ne mintim spunandu-ne ca: “presedintele singur, nu are ce sa faca”

  1.10. La fel ca pana-n 1989 ne plangem ca-i greu dar noi o ducem bine

  1.11. La fel ca pana-n 1989 ne amenintam copiii sa invete bine, spunandu-le ca “fara carte nu au parte”

  1.12. La fel ca pana-n 1989 cei fara carte sau cu studii cumparate, sunt numiti politic in functii de conducere

  1.13. La fel ca pana-n 1989 locurile la facultatiile de stat sunt foarte putine

  1.14. La fel ca pana-n 1989 incercam sa ne platim datoriile

  1.15. Avem acelasi metrou ca si in 1989

  1.16. Avem aceleasi linii de tramvai si troleibuz

  1.17. Avem aceleasi parcuri dar distruse, aceleasi zone de agrement dar ruinate, aceleasi baze de tratament dar instrainate sau lasate in paragina, aceleasi lacuri termale si bai populare dar acum cu taxe mult mai mari

  1.18. Avem aceleasi mine dar inchise, aceleasi sonde petroliere dar cesionate pe 2 lei, aceleasi gradinite si camine!

  1.19. Avem aceleasi statiuni turistice dar fie lasate de izbeliste, fie date cadou.

  1.20. Avem aceleasi bogatii naturale, inepuizabile (aur, neferoase, marmura, minereuri feroase, uraniu, gaz, hidrogen sulfurat.)

  1.21. Avem aceleasi fantani dar secate, aceleasi izvoare de apa minerala.

  1.22. Avem aceleasi centre de cercetare dar fara cercetatori

  1.23. Si acum ca si pana-n 1989, ne multumim sa spunem bancuri despre politicieni

  1.24. Si acum ca si pana-n 1989, ne lasam condusi precum o vita la abator.

  Capitolul 2. Deosebiri

  2.1. Hidrocentralele ce le avem sunt amortizate contabil. Costul de productie este acum de 10 ori mai mic dar cel pe care-l platim = de 10 ori mai mare.?!

  2.2. Termocentralele pe care le avem sunt si ele in aceeasi situatie ca a hidrocentralelor in schimb aici ne confruntam cu alt aspect si anume cu cel al aprovizionarii cu carbune de import. daca ar fi fost posibil, cu siguranta politicienii nostri, ar fi importat si apa pentru varianta hidro, numai… comision sa iasa… Amortizarea termocentralelor, duce la costuri
  foarte mici de productie, in schimb comisioanele de la import au “grija” sa regleze pretul. Aceleasi comisioane vin a corecta pretul si in varianta hidro, comisioane de milioane de euro primite pentru “revizii tehnice uzuale la preturi de milioane”!

  2.3. Incredibil, importam apa grea de la o firma din paradisul fiscal care candva, o cumpara (importa) din… ROMANIA! Transportul e foarte rapid, el facandu-se pe hartie! Teoria ca energia electrica este aproape gratuita nu
  e valabila si pentru Romania.

  2.4. Soselele si autostrazile sunt aceleasi dar cu un trafic de 10 ori mai mare

  2.5. In spitale acum trebuie sa vii cu seringa ta si cu medicamentele tale.

  2.6. Statul la coada e privit ca ceva normal. Am stat 2 ore la BCR Serban Voda, le-am facut sesizare si un pic de “circ”, i-am intrebat daca-si dau seama ca ceea ce fac e furt, furt de timp si normal ar fi sa ma pontez si sa fiu platit de banca. Angajatii radeau iar “pinguinii” de la coada ma priveau ca pe un ciudat.

  2.7. Daca ceri restul la taxi, spun ca nu au schimbat, daca vrei restul de la Mega Image trebuie sa te lupti sa-l culegi de pe sticla. daca lasi ciubuc prea putin, ti se bate obrazul.

  2.8. Pana-n 1989 eram mintiti 2 ore/zi, la televizor!
  Acum suntem mintiti 24 de ore /zi.

  2.9. Pana-n 1989, presedintele era laudat de patriarhul Romaniei, acum presedintele pupa mana patriarhului. Homosexualitatea e prezenta la cele mai inalte nivele. a pupa mana cuiva, este o optiune sexuala!

  2.10 In ziua de azi, poti face o facultate si numai cu bani. Examenele de semestru sunt teste grila, iar subiectele sunt postate pe net cu 2 saptamani inainte!!!

  2.11. Exploatarea resurselor naturale se face de catre privati, care dau statului Roman, intre 3-12% din valoare! Protectia sociala are un alt sens. a-l aduce pe om la nivelul de inteligenta si sau cunoastere/percepere al ierbivorelor e factor de echilibru si liniste sociala. Eliminarea fizica a
  pensionarilor si celor asistati social e plus valoare, si trebuie facuta intr-un cadru legal!

  2.12. Astazi se fac consolidari la tronsoane de cai de tramvai unde nu e cazul doar pentru a incasa “comisionul”. Toata clasa politica asteapta cutremurul ca pe D-zeu

  2.13. Pana-n 1989 fiecare cetatean mergea in concediu, o data la mare si o data la munte. Azi doar 5% isi mai permit!

  2.14. Pana-n 1989, banii obtinuti din exploatarea resurselor naturale, erau directionati catre protectia sociala, astazi sunt directionati catre protectia MAFIEI!

  2.15. Apa plata e la fel de scumpa ca berea?

  2.16. Cumparam Cola la acelasi pret cu laptele, daca nu mai scump. In loc sa ne hranim copiii ii otravim cu mana noastra!

  2.17. Parizerul e facut din celuloza alimentara si prafuri extrem de toxice. Toate preparatele contin aditivi toxici ce permit absorbtia apei.
  Am ajuns sa cumparam apa la pret de sunca presata. Am ajuns sa ne cumparam propria moarte in rate!

  2.18. Banii ce ni se fura zi de zi, se intorc inapoi sub forma de imprumut.
  Cine are interes sa se opreasca jaful atata timp cat acesta genereaza dobanzi acelorasi hoti.
  Daca am incerca sa-i falimentam pe acesti criminali “economici”, ce fac profit otravindu-ne, cu acordul tacit al statului si de ce nu si al nostru, nu ne-ar ramane decat sa bem apa si sa mancam cartofi si paine. dar si atunci nu sunt sigur ca nu ne-ar otravi apa! Exista o vorba veche: SCAPA
  CINE POATE. eu unul va spun sincer ca SCAPA CINE SE TREZESTE! “Invadatorii” nu ne invadeaza pentru ca inca suntem prea multi!

  Capitolul 3. Specific Romanesc

  3.1. Numai in Romania platesti comision de consultare cont, facuta la bancomat.

  3.2. Numai in Romania platesti comision cand retragi numerar de pe card

  3.3. Numai in Romania termenele de prescriptie a amenzilor nu sunt respectate

  3.4. Numai in Romania au fost date si inca se mai dau legi pentru o zi!

  3.5. Branza e mai scumpa decat carnea

  3.6. Nucile noastre mai scumpe decat nuca de cocos.

  3.7. Laptele simplu mai scump decat laptele batut.
  3.8. Portocalele mai ieftine decat merele.

  3.9. Cartile sunt mai ieftine decat revistele.

  3.10. Muzica buna e mai ieftina decat muzica proasta.

  3.11. Maslinele umplute cu gogosar sunt mai ieftine decat maslinele umplute cu sambure.

  3.12. Vinul este mai ieftin decat strugurii.

  3.13. Pixul cu mina este mai ieftin decat mina de pix fara pix.

  3.14. Ciupercile sunt mai scumpe decat carnea de pui

  3.16. Venitul minim si pensile sunt impozitate (supuse taxarii)

  3.17. Hotararile luate de popor prin referendum sunt apoi ignorate

  3.18. Statul are o relatie sexuala cu cetateanul, regulandu-l in toate pozitiile posibile. Pozitia 89 (in grup), e practicata de 24 de ani!

 8. elvis Răspunde

  Acesti nenorociti sint grupul de opotunisti din PDL sint consilier local PDL dar mie scirba de ei nu vad nimic in fata ochilor decit baniiii, sint capabili sa vinda partidul la bucata si va spun cu cea mai mare sinceritata ca majoritatea colegilor din teritoriu gindesc la fel.PDL cu acesti nesimtiti nu face 3% la europerlamentare

 9. shrek Răspunde

  Adilica Cozma putoiul de casa al PDL..

 10. Emil Răspunde

  Adun informatii despre firma de smecheri Beta Security

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.