PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Stema județului Satu Mare a fost aprobată

Președintele Consiliului Județean Satu Mare, Adrian Ștef a prezentat astăzi în conferința de presă stema care va prezenta de-acum înainte județul Satu Mare.

Din acest moment este oficial, județul Satu Mare, Consiliul Județean are stema aprobată iar aceasta o putem utiliza pe toate documentele noastre oficiale”, a declarat Adrian Ștef

Figurile heraldice din cele patru cartiere ale scutului de bază transpun simbolic bogățiile naturale ale județului și ocupațiile locuitorilor acestuia.

Cerbul de argint este un element de acțiune reprezentând cutezanța, măreția îndrăzneala.

Mărul este considerat pom al vieți și reprezintă rodul, împlinirea, coroana pătrată semnifică echilibrul prin cele patru elemente pământ, aer, foc și apă. Spicele reprezintă bogăția holdei, tradiția, câmpiile întinse ale județului.

Strugurele semnifică bogăția viticolă a zonei, vinul reprezintă sacralitatea acestuia, iar turnul ca element stilizat al unei cetăți, simbolizează rădăcinile istorice ale județului și reprezintă gradul cel mai înalt de noblețe a locuitorilor județului, demonstrând continuitatea lor în acest spațiu, aflat la întretăierea de hotare.

Este un moment foarte important pentru județul nostru, putem să spunem că suntem mai bogați pentru că stema județului Satu Mare ne reprezintă pe noi, sunt mândru că am reușit să avem această realizare și îi mulțumesc lui Victor Ponta că a semnat această hotărâre”, a declarat vicepreședintele CJ Mircea Govor.

Satu Mare a fost singurul județ care nu a avut stemă.

Am fost singurul județ care nu am avut stemă, pentru mine a reprezentat o chestiune gravă pentru că stema reprezintă identitatea orașului, de multe ori era prezentată stema unui județ în întâlnirile unde am luat parte iar noi nu reprezentam simbolic cu nimic acest județ Satu Mare”, a mai afirmat Adrian Ștef

Conducerea Consiliului Județean Satu Mare dorește ca această stemă a județului să apară pe clădirea Palatului Administrativ și instituțiile subordonate.