Ultima actualizare: ieri, 21:18
Locale

Stema județului Satu Mare a fost aprobată

stema judetului (15)Președintele Consiliului Județean Satu Mare, Adrian Ștef a prezentat astăzi în conferința de presă stema care va prezenta de-acum înainte județul Satu Mare.

Din acest moment este oficial, județul Satu Mare, Consiliul Județean are stema aprobată iar aceasta o putem utiliza pe toate documentele noastre oficiale”, a declarat Adrian Ștef

Figurile heraldice din cele patru cartiere ale scutului de bază transpun simbolic bogățiile naturale ale județului și ocupațiile locuitorilor acestuia.

Cerbul de argint este un element de acțiune reprezentând cutezanța, măreția îndrăzneala.

Mărul este considerat pom al vieți și reprezintă rodul, împlinirea, coroana pătrată semnifică echilibrul prin cele patru elemente pământ, aer, foc și apă. Spicele reprezintă bogăția holdei, tradiția, câmpiile întinse ale județului.

Strugurele semnifică bogăția viticolă a zonei, vinul reprezintă sacralitatea acestuia, iar turnul ca element stilizat al unei cetăți, simbolizează rădăcinile istorice ale județului și reprezintă gradul cel mai înalt de noblețe a locuitorilor județului, demonstrând continuitatea lor în acest spațiu, aflat la întretăierea de hotare.

stema

Este un moment foarte important pentru județul nostru, putem să spunem că suntem mai bogați pentru că stema județului Satu Mare ne reprezintă pe noi, sunt mândru că am reușit să avem această realizare și îi mulțumesc lui Victor Ponta că a semnat această hotărâre”, a declarat vicepreședintele CJ Mircea Govor.

Satu Mare a fost singurul județ care nu a avut stemă.

Am fost singurul județ care nu am avut stemă, pentru mine a reprezentat o chestiune gravă pentru că stema reprezintă identitatea orașului, de multe ori era prezentată stema unui județ în întâlnirile unde am luat parte iar noi nu reprezentam simbolic cu nimic acest județ Satu Mare”, a mai afirmat Adrian Ștef

Conducerea Consiliului Județean Satu Mare dorește ca această stemă a județului să apară pe clădirea Palatului Administrativ și instituțiile subordonate.

8 comentarii

 1. satmarean Răspunde

  Saracu presedinte pentru el lipsa stemei “a reprezentat o chestiune grava”. 😀
  Ma intreb daca n-o fi grava lipsa centurii, lipsa drumului expres, ratarea finantarii pentru aeroportul mult slavit… cel putin pentru noi, cetatenii de rand, care i-am votat nu ca sa ne faca stema, ci pentru ca promisesera investitii…

 2. sieu Răspunde

  Sau lipsa drumurilor asfaltate, sau lipsa pirtiei de la luna Ses, sau lipsa locurilor de munca sau lipsa seriozitatii, competentei si moralitatii.

 3. sm Răspunde

  Astia devin insuportabili, cred ca s-au nascut cu creiere bolnave. Luati-l pe gunoiul de Ileis de brat si plecati sa nu mai auzim de voi

 4. satmarean Răspunde

  O chestiune inutila! Pacat ca se irosesc bani pe proiecte lipsite de importanta!

 5. s.m. Răspunde

  pfooaaaa, asta da!!!! o problema deosebita a fost asta. bine ca s-a rezolvat si asta. putem sa ne concentram pe lucruri mai serioase. hai cu acel catarg de 40 de metri:))))

 6. demon Răspunde

  in sfarsit sa rezolvat si asta, eu personal luni de zile n-am putut dormi si am trait pe calmante, fiindca SM nu avea stema.

 7. flacara violeta Răspunde

  Si uite asa Satmarenii vor avea o viata EUROPEANA ,plina de impliniri,prosperitate si liniste.Stema fiindu-ne garantia in acest sens . Traiasca si infloreasca usl-ul ,cel care ne-a fost exemplu de urmat,in frunte cu conducatorii lui iubiti tov. stef si govor.APLAUZE si OVATII.Daca o luam pe aialalta parte,sunt convins ca daca se organiza la o gradinita un concurs, legat de stema judetului, sunt convins ca copiii gaseau ceva mai edificator care sa ne reprezinte.Dar noi nu mai avem industrie?Nu mai avem turism?etc. Vad doar spice,pomi fructiferi-dar nu mai avem livezi,vie, deci doar agricultura, care sufera si ea biata. Alte ramuri ale economiei nu avem? MEDIOCRA stema ,la fel cum sunt si alesii. JENANT.

 8. comisarul prostovan Răspunde

  Stema, prostul si taranul, Marul, cerbul si cu lanul, Un castel si-un strugurel, Un copac ca vai de el !!! Dumnezeu sa binecuvanteze judetul SM !!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe despre Locale
Expoziţia anuală de arte vizuale contemporane Art Bunavestire, la Negrești Oaș

Marți, 25 martie, începând cu ora 17, se va organiza cea de-a XXVIII-a ediție a vernisajului expoziţiei anuale de arte...

Închide