PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

A fost inaugurată noua secţie de Boli Dermato-Venerologice a Spitalului Judeţean

Inaugurarea Secției de Boli Dermato-Venerologice a avut loc astăzi la Spitalul Județean de Urgență Satu Mare. Sătmărenii vor beneficia de o secție reabilitată complet, situată la etajul 2 al Spitalului Vechi.

Secția de Boli Dermato Venerologice a  fost reabilitată cu sprijinul și finanțarea Consiliului Județean, astfel că de acum cuprinde opt saloane cu 25 de paturi, mobilier nou, noptiere, saltele și lenjerie nouă. De asemenea, secția mai cuprinde o sală de tratament, sală de consultații, sală pentru mici intervenții, două cabinete medicale, un cabinet pentru asistente, o sală de mese, două grupuri sanitare pentru pacienți, dotate cu duș și grup sanitar personal.

Până acum secția a funcționat într-un spațiu restrâns, de trei ori mai mic ca suprafață, respectiv cu două saloane având un total de 11 paturi, o singură sală de tratament și un grup sanitar.

Valoarea totală a investiției a fost de 434.000 lei.

Noua secție este deservită de către doi medici, șef secție doctor Buzilă Terezia și directorul medical al SJU Satu Mare, doctor Paula Mare iar activitatea secției , pe parcursul a 24 de ore, este asigurată de şapte asistente, două infirmiere și două îngrijitoare de curățenie.

La inaugurare, alături de conducerea spitalului au participat prefectul Eugeniu Avram, președintele Consiliului Județean, Adrian Ștef și vicepreședintele Mircea Govor și managerul Spitalului Județean, Erica Venemozer cărora li s-a oferit ocazia de a tăia panglica inaugurală.

”Pentru Spitalul Județean continuăm investițiile pentru reabilitarea și modernizarea infrastructuri de sănătate din județul Satu Mare. Acest lucru ni l-am asumat pentru strategia județului a Consiliului Județean și urmărim ca să putem oferi sătmărenilor și cadrelor medicale condiții de muncă optime și condiții hoteliere pentru pacienții din Satu Mare, ca să se poată să se ridice la condițiile nivelului european. În 2012, 2013 am pornit masiv reabilitarea secțiilor, am reușit să finalizăm trei nivele din Spitalul Județean de Urgență locația 1 și acum locația 2 prin amenajare acestei secții”, a declarat Adrian Ștef.

Vicepreședintele Mircea Govor a afirmat că acum, la jumătatea actualului mandat, trebuie efectuat un inventar al realizărilor din domeniul sănătății. El a recunoscut că nu este încă mulțumit de condiții, însă a promis că la finalizarea mandatului, peste încă patru ani, spitalul va arăta complet diferit.

Felicit Conducerea Spitalului Judeţean, parcă de când am schimbat conducerea este sânge proaspăt şi se mişcă mai bine. Una peste alta, eu sunt mulţumit de ceea ce reuşim să facem după posibilităţile pe care le avem”, a conchis Govor.