Ultima actualizare: azi, 15:42
Locale

A fost inaugurată noua secţie de Boli Dermato-Venerologice a Spitalului Judeţean

secti dermo (7)Inaugurarea Secției de Boli Dermato-Venerologice a avut loc astăzi la Spitalul Județean de Urgență Satu Mare. Sătmărenii vor beneficia de o secție reabilitată complet, situată la etajul 2 al Spitalului Vechi.

Secția de Boli Dermato Venerologice a  fost reabilitată cu sprijinul și finanțarea Consiliului Județean, astfel că de acum cuprinde opt saloane cu 25 de paturi, mobilier nou, noptiere, saltele și lenjerie nouă. De asemenea, secția mai cuprinde o sală de tratament, sală de consultații, sală pentru mici intervenții, două cabinete medicale, un cabinet pentru asistente, o sală de mese, două grupuri sanitare pentru pacienți, dotate cu duș și grup sanitar personal.

Până acum secția a funcționat într-un spațiu restrâns, de trei ori mai mic ca suprafață, respectiv cu două saloane având un total de 11 paturi, o singură sală de tratament și un grup sanitar.

Valoarea totală a investiției a fost de 434.000 lei.

Noua secție este deservită de către doi medici, șef secție doctor Buzilă Terezia și directorul medical al SJU Satu Mare, doctor Paula Mare iar activitatea secției , pe parcursul a 24 de ore, este asigurată de şapte asistente, două infirmiere și două îngrijitoare de curățenie.

La inaugurare, alături de conducerea spitalului au participat prefectul Eugeniu Avram, președintele Consiliului Județean, Adrian Ștef și vicepreședintele Mircea Govor și managerul Spitalului Județean, Erica Venemozer cărora li s-a oferit ocazia de a tăia panglica inaugurală.

”Pentru Spitalul Județean continuăm investițiile pentru reabilitarea și modernizarea infrastructuri de sănătate din județul Satu Mare. Acest lucru ni l-am asumat pentru strategia județului a Consiliului Județean și urmărim ca să putem oferi sătmărenilor și cadrelor medicale condiții de muncă optime și condiții hoteliere pentru pacienții din Satu Mare, ca să se poată să se ridice la condițiile nivelului european. În 2012, 2013 am pornit masiv reabilitarea secțiilor, am reușit să finalizăm trei nivele din Spitalul Județean de Urgență locația 1 și acum locația 2 prin amenajare acestei secții”, a declarat Adrian Ștef.

Vicepreședintele Mircea Govor a afirmat că acum, la jumătatea actualului mandat, trebuie efectuat un inventar al realizărilor din domeniul sănătății. El a recunoscut că nu este încă mulțumit de condiții, însă a promis că la finalizarea mandatului, peste încă patru ani, spitalul va arăta complet diferit.

Felicit Conducerea Spitalului Judeţean, parcă de când am schimbat conducerea este sânge proaspăt şi se mişcă mai bine. Una peste alta, eu sunt mulţumit de ceea ce reuşim să facem după posibilităţile pe care le avem”, a conchis Govor.

24 comentarii

 1. Traian Răspunde

  A lipsit Brigitt! E posibil?! Cand presedintele a inaugurat tonomatul cu botosei, distinsa “doamna” era de fata.

 2. ss Răspunde

  Uitati-va la ei cat de penibili sunt. Cum se inghesuie sa apara in poze cu ustensila in manute,nu care cumva sa ramana pe dinafara careva usl-ist!Aceste actiuni sigur ca sunt specifice campaniei electorale usl, sa vada prostimea marile realizari,nu ce se tot vede pe la tv. ca este cea mai incompetenta si inculta conducere ,la orice nivel,de dupa ’89! Jos cu ei,sunt avizi de putere si renume. Votati orice altceva fratilor!

  • Dr.Mengele Răspunde

   Avand in vedere competenta pe problemele sistemului sanitar, sunt curios care din ei pot pronunta numele sectiei fara sa se balbaie! In mod deosebit m-ar interesa doamna manager, daca tot se afla intr-o functie cu care nu are absolut nici o tangent! Ma intreb oare branulele sunt in regula?!

 3. Liberal Răspunde

  cu Brighi in dotare, sectia va avea de lucru mult timp de de acum incolo.

 4. unu Răspunde

  Acum cateva zile managerul spunea intr-o sedinta ca spitalul intra in curand in insolventa !!!sau ?

 5. ildi Răspunde

  E foarte adevarat. In curand nu vor avea salarii, in momentul de fata au doar datorii, si cu toate astea continua sa inaugureze spatii de dragul reclamei. Nu conteaza ca au datorii mari si bolnavii nu au medicamente, important este sa investeasca in faianta si gresie pentru a putea da dovada de evolutie in cariera,asta nu e o solutie de rezolvare a problemelor unui spital.

 6. satmarean Răspunde

  in imaginea de grup mai sus prezentata, se afla cei mai gravi bolnavi din judetul satu mare, momentan internati pe secţia de Boli Dermato Venerologice a Spitalului Judeţean.

 7. cetatean Răspunde

  Ce bine ca postacii basisti lucreaza, atunci cand seful lor si toata conducerea pdl in frunte cu boc, au inchis spitale si au taiat din salarii, atunci nu au comentat…. ce rau au facut dansii, dar acum stiu sa comenteze cand altii fac ceea ce ei nu au vrut sa faca. Rusine pdl, pmp.

  • Popic Răspunde

   Bine, cetatean uselist,ca nu lucrezi si tu! Te-au angajat si pe tine politic, asa cum astia au avut obiceiul?

 8. Andrei Răspunde

  Felicitari Consiliului Judetean Satu Mare !

  • Lazar Răspunde

   Andrei, pentru ce-i feliciti?!In afara de dispret, parvenitii astia nu merita nimic!

  • Darius Răspunde

   Andrei, te-ai dat la Brigitte si acum ai nevoie de serviciile acestei sectii?

 9. dr Răspunde

  Imaginea nesimtirii se poate numi aceasta foto, spitalul e plin de datorii, bolnavii isi cumpara medicamentele, iar sefii care au adus spitalul in acest hal se hlizesc in foto !!!!!!!!!!Domnule prefect, nu va mai afisati alaturi de Stef, dvs. sinteti un OM de valoare!

 10. marius Răspunde

  Când nu s-a făcut nimic nu a fost bine,dacă se face ceva iar nui bine.Nu merităm nimic ăştia suntem,buni să criticăm atât.Felicitări conducerii judeţene Govor şi restu intradevar se fac multe pentru acest judeţ.

  • Leo Răspunde

   Bravo, Marius! Stef si Govor sunt”geniali”! Daca genialitatea se masoara prin maniera de politizare a sistemului administratiei locale, cei doi sunt ,intr-adevar, geniali!

  • Dr.Mengele Răspunde

   Nu este vorba ca ceea ce s-a facut nu este bine dar exista o ordine a prioritatilor in ceea ce priveste nevoile acute ale spitalului, si aceeasta sectie nu era de o necessitate vitala, spre deosebire de lipsa medicamentelor, a dotarii in domenii vitale, a structurarii eficiente a activitatii generale a spitalului! Trist este ca pentru a putea avea o vedere de ansamblu eficienta asupra acestor prioritati este nevoie de competenta profesionala, ceea ce a lipsit si lipseste cu desavarsire la toate marionetele parasutate in aceasta functie ingrata de “manager” al S.J. Managementul sanitar nu inseamna sa pui neoane in locatii neutilizate, sa-ti faci poze cu caserola de mancare in mana, sa bantui la 4 dimineata prin spital in cautare de cai verzi pe pereti, sa nu ai habar ce este o branula dar sa ai tupeul sa accepti o functie de asemenea responsabilitate, sa ai tupeul jegos de a face control corporal si al masinilor proprietate personala, ca la ma-ta in curte, fara nici o baza legala, incalcand cele mai elementare norme ale dreptului de proprietate si a tuturor normelor juridice care delimiteaza clar acest tip de actiune si in general sa fii in stare sa deosebesti o penseta de o ambulanta!!!

 11. Vasile Pop Răspunde

  Ca s-a facut sectia noua….felicitari……ca s-au inghesuit la taiat panglici in halul asta …..sunt penibili,penibili!!!!!!

 12. Vasile Pop Răspunde

  Cand o sa inaugureze un eventual nou pod peste Somes, va fi nevoie de o panglica de 1km si sute de foarfeci…..ebben a stilusban egy estleges uj hid atadasakor kellessz 1 km szalag meg parszaz ollo hogy mindenkinek a feltunesi viszketegsege ki legyen engesztelve!!

 13. juji Răspunde

  Da Leo ARE DREPTATE MARIUS astia sunt GENIALI da nu uitati categoria acestor geniali i-a avut sef pe…. VALER MARIAN, … Bravos PSD !!! cu anagramatu Petric-escu Tavi INAINTE , sau cu fosila Pascul M ce doarme un Europa !! BRAVO VALORI PSD-ISTE!

 14. gruia Răspunde

  PSD Satu Mare = VALER MARIAN, CIOCAN GHEORGHE, GOVOR MIRCEA PETRIC OCTAVIAN , oameni de omenie si cu inlat pregatire profesionala , adevarati intelectuali!

 15. joel Răspunde

  Coica este in spatele atacurilor impotriva lui Govor si Stef, face orice numai sa scape

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe despre Locale, Sănătate
Mircea Govor: În doi ani Satu Mare a primit mai mulţi bani decât în ultimii 24

Preşedintele PSD Satu Mare, Mircea Govor, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean, a declarat astăzi, într-o conferinţă de presă, că în ultimii...

Închide