PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Sergiu Băbăşan, candidatul Forţa Civică în Colegiul 2: Va trebui să trecem prin momente de foc

Președintele Forței Civice, Mihai Răzvan Ungureanu, s-a aflat astăzi la Satu Mare pentru a anunţa doi candidaţi pentru alegerile din 25 mai, fiind vorba despre Sergiu Băbăşan, candidat pentru colegiul 2 la Camera Deputaţilor şi Mihai Huzău, candidat la europarlamentare.

După ce și-a prezentat ideile şi viziunea cu privire la viitorul Europei, raportându-se la lista Forţei Civice, Mihai Răzvan Ungureanu a făcut o scurtă prezentare a celor doi candidaţi.

Mihai Huzău e un mai vechi membru al partidului, a învăţat să facă politică, în cursul scurt”, a spus acesta.

Mihai Huzău are 25 de ani, este de profesie economist şi conduce propria afacere în domeniul auto.

Vreau să ajung în Parlamentul European pentru că îmi doresc să reprezint interesele generaţiei mele, interesele tuturor tinerilor din România care îşi doresc să evolueze într-un mediu sănătos sub toate aspectele. Tineretul din România se confruntă cu probleme legale de sănătate, educaţie, cultură, sport şi găsirea unui loc de muncă. De când am intrat în politică am fost tot timpul preocupat de găsirea unor soluţii pentru aceste probleme”, a afirmat Mihai Huzău.

În privinţa educaţiei tinerilor, acesta consideră că şi România poate adopta un model precum cele din Anglia şi Suedia, România fiind pe ultimul loc în privinţa procentului de persoane cu studii superioare.

 Informațiile care circulau deja de câteva zile în mediul politic sătmărean cu privire la candidatura lui Sergiu Băbășan au fost confirmate chiar de către Mihai Răzvan Ungureanu.

D-l Băbăşan este un foarte serios şi remarcat coleg, care, venind din societatea civilă, gândind aidoma nouă în sensul că trebuie să facem un pas pentru a schimba lumea, ni s-a alăturat şi va candida în numele partidului în Colegiul 2, colegiu pe care politic şi moral sper să-l salveze, după ce a trecut pe acolo Ovidiu Silaghi, lăsând o dâră“, a spus Ungureanu.

La rândul său, Sergiu Băbășan s-a arătat conştient de faptul că urmează o bătălie foarte dură.

“Suntem aici azi împreună cu preşedintele Mihai Răzvan Ungureanu pentru a spune clar că Sătmarul are nevoie de o nouă clasă politică, ancorată în oameni care înţeleg că trebuie să fie integri, profesionişti şi să respecte cetăţeanul care îl alege. Am decis să mă alături Forţei Civică pentru că ştiu că Forţa Civică este un proiect al d-lui preşedinte Mihai Răzvan Ungureanu, este un partid în jurul căruia vom coaliza oamenii de dreapta, care vor să schimbe clasa politică profund. Simpla prezenţă a d-lui preşedinte îmi garantează că Forţa Civică este o zonă de întâlnire a oamenilor care înţeleg acest aspect, şi anume de a schimba profund clasa politică. Voi candida pe Colegiul 2, este un colegiu pe care-l cunosc, în care am candidat din partea Alianţei România Dreaptă, am fost şi atunci onorat cu susţinerea d-lui Mihai Răzvan Ungureanu şi echipei Forţei Civice. Ştiu că nu va fi o bătălie uşoară, ştiu că va trebui să trecem prin momente de foc, dar ce pot să afirm aici este că noi vom duce mesajul electoral către sătmăreni”, a declarat Băbăşan.

Sergiu Băbăşan a fost candidatul PRM la Primăria Satu Mare în 2012 şi candidatul ARD la alegerile parlamentare din acelaşi an, el motivând că demisionează din PDL deoarece nu este de acord cu conducerea partidului.