PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

UDMR vrea post de viceprimar şi lansează cartea „Înconjurul lumii în 500 de zile cu dr. Dorel Coica”

Deputatul Kereskenyi Gabor a explicat astăzi, într-o conferinţă de presă, că UDMR doreşte un post de viceprimar, însă nu în orice condiţii, anunţând totodată lansarea cărţii intitulată „Înconjurul lumii în 500 de zile cu dr. Dorel Coica”.

Preşedintele filialei municipale a UDMR Satu Mare a arătat că încă din 2012 maghiarii şi-au exprimat dorinţa de a avea un reprezentant în executivul municipiului, însă la momentul respectiv au fost respinşi.

Nu este o întrebare dacă vrem sau nu viceprimar: Da! Bineînţeles, dorim să avem viceprimar, dar nu cu orice preţ şi nu dorim să ajungem într-o situaţie în care se află actualmente doamna viceprimar Papici, nu vrem să avem un viceprimar decorativ, vrem un viceprimar cu atribuţii reale“, a declarat deputatul.

Potrivit acestuia, încă nu a fost nominalizată nicio persoană, urmând să se discute despre acest lucru doar dacă se va conveni acordarea postului. De asemenea, dacă încep negocieri, în discuții intră și postul de city manager, termenul până la care uniunea este dispusă de negocieri fiind luna iulie.

“UDMR are oameni competenţi. Noi nu suntem obişnuiţi să intrăm în minutul 85 sau în prelungiri. Se apropie pauza, va fi un bilanţ şi va fi o întrebare şi pentru noi dacă mai are rost să intrăm pe o barcă. Unii colegi s-au exprimat că nu are rost să intrăm pe o barcă scufundată. Eu spun că în momentul de faţă această barcă nu s-a scufundat. Vreau să spun că pentru noi funcţia de viceprimar nu reprezintă o funcţie, un loc de muncă, reprezintă un instrument prin care dorim să ducem mai departe proiectele începute de noi“, a precizat Kereskenyi.

Imediat după prezentarea doleanței cu privire la postul de viceprimar, Kereskenyi a anunțat lansarea cărții “Înconjurul lumii în 500 de zile cu dr. Dorel Coica“, inspirată din opera lui Jules Verne. Așa zisa carte conține doar coperțile, paginile fiind goale.

Noi suntem iubitori ai cărţilor interesante, dar cu toate acestea ne exprimăm indignarea că această carte deocamdată are doar o copertă frumoasă, sponsorizată de UDMR Satu Mare cu mare drag. Interiorul este gol și adresăm rugămintea d-lui primar ca să fie umplută această carte cu conţinut. Prin conținut înțelegem bineînțeles rezultate acelor excursii petrecute în străinătate. Așteptăm și poze, numai care sun publice, nu vrem să-l punem în situație ingrată. Nu vreau ca d-l primar să-şi justifice aceste cheltuieli prin delegaţii, mie şi sătmărenilor în general ne place cititul şi cărţile interesante. Poate această carte va avea un capitol distinct în ce priveşte relaţiile bilaterale ale primarului cu diferiţi investitori mari şi tari. Poate îl vom revedea şi pe investitorul japonez care până acum a reuşit să facă numai o ceainărie la Cluj Napoca“, a spus Kereskenyi Gabor.