Ultima actualizare: ieri, 20:44

Locale

UDMR vrea post de viceprimar şi lansează cartea „Înconjurul lumii în 500 de zile cu dr. Dorel Coica”

deputat-kereskenyi-gabor-(33)Deputatul Kereskenyi Gabor a explicat astăzi, într-o conferinţă de presă, că UDMR doreşte un post de viceprimar, însă nu în orice condiţii, anunţând totodată lansarea cărţii intitulată „Înconjurul lumii în 500 de zile cu dr. Dorel Coica”.

Preşedintele filialei municipale a UDMR Satu Mare a arătat că încă din 2012 maghiarii şi-au exprimat dorinţa de a avea un reprezentant în executivul municipiului, însă la momentul respectiv au fost respinşi.

Nu este o întrebare dacă vrem sau nu viceprimar: Da! Bineînţeles, dorim să avem viceprimar, dar nu cu orice preţ şi nu dorim să ajungem într-o situaţie în care se află actualmente doamna viceprimar Papici, nu vrem să avem un viceprimar decorativ, vrem un viceprimar cu atribuţii reale“, a declarat deputatul.

Potrivit acestuia, încă nu a fost nominalizată nicio persoană, urmând să se discute despre acest lucru doar dacă se va conveni acordarea postului. De asemenea, dacă încep negocieri, în discuții intră și postul de city manager, termenul până la care uniunea este dispusă de negocieri fiind luna iulie.

“UDMR are oameni competenţi. Noi nu suntem obişnuiţi să intrăm în minutul 85 sau în prelungiri. Se apropie pauza, va fi un bilanţ şi va fi o întrebare şi pentru noi dacă mai are rost să intrăm pe o barcă. Unii colegi s-au exprimat că nu are rost să intrăm pe o barcă scufundată. Eu spun că în momentul de faţă această barcă nu s-a scufundat. Vreau să spun că pentru noi funcţia de viceprimar nu reprezintă o funcţie, un loc de muncă, reprezintă un instrument prin care dorim să ducem mai departe proiectele începute de noi“, a precizat Kereskenyi.

Imediat după prezentarea doleanței cu privire la postul de viceprimar, Kereskenyi a anunțat lansarea cărții “Înconjurul lumii în 500 de zile cu dr. Dorel Coica“, inspirată din opera lui Jules Verne. Așa zisa carte conține doar coperțile, paginile fiind goale.

Noi suntem iubitori ai cărţilor interesante, dar cu toate acestea ne exprimăm indignarea că această carte deocamdată are doar o copertă frumoasă, sponsorizată de UDMR Satu Mare cu mare drag. Interiorul este gol și adresăm rugămintea d-lui primar ca să fie umplută această carte cu conţinut. Prin conținut înțelegem bineînțeles rezultate acelor excursii petrecute în străinătate. Așteptăm și poze, numai care sun publice, nu vrem să-l punem în situație ingrată. Nu vreau ca d-l primar să-şi justifice aceste cheltuieli prin delegaţii, mie şi sătmărenilor în general ne place cititul şi cărţile interesante. Poate această carte va avea un capitol distinct în ce priveşte relaţiile bilaterale ale primarului cu diferiţi investitori mari şi tari. Poate îl vom revedea şi pe investitorul japonez care până acum a reuşit să facă numai o ceainărie la Cluj Napoca“, a spus Kereskenyi Gabor. 

carte-dore-coica-udmr

38 comentarii

  1. Erdei Dorel Răspunde

    In poza este Palatul Administrativ, prefigurat in Turnul Uj fel, din minunatul Centru Nou, cu vedere inteleg spre Mausoleul Dacia din Central Park?

    • matroz Răspunde

      Fundalul este cu nemaipomenitele realizari udemeriste din ultimii 15 ani.In spate e golul ce le prefigureaza pe cele viitoare!

  2. Erdei Dorel Răspunde

    Multumim frumos pentru documentatie! E in sfarsit relevant!

  3. matroz Răspunde

    Firesc se mai poate adauga:
    Concurs de tăiat porci la Carei (FOTO)
    2 februarie 2013 | 6 comentarii

    5

    concurs de taiat porci 2013 20 300×225 Concurs de tăiat porci la Carei (FOTO)

    Concurs de taiat porci, editia 2013, Carei

    Tradiţionalul concurs de tăiat porci organizat de UDMR Satu Mare, ajuns în acest an la a treia ediţie, s-a desfăşurat asstăzi în municipiul Carei, la fostul târg de animale.

    La concurs s-au înscris 25 de echipe din judeţul Satu Mare şi Ungaria. Startul concursului a avut loc la ora 8:00, cu asomarea animalelor, după care fiecare echipă s-a apucat de pregătirea bucatelor tradiţionale din carne de porc.

    În ciuda vremii ploioase şi reci, atmosfera a fost una destinsă, echipele au ignorat total umezeala şi au întâmpinat vizitatorii cu preparate proaspăt gătite, vin fiert, pălincă şi multă voie bună.

    Standurile de prezentare au fost personalizate şi împodobite cu simbolurile zonei, fiecare echipă încercând să impresioneze juriul cu produsele lor tradiţionale: toroş, cârnaţi, caltaboşi, sângerete, tobă şi şorici, dar şi alte preparate specifice, după reţete proprii. De asemenea, echipele s-au întrecut în pălincă şi vin fiert.

    La ediţia din acest an nu a putut lipsi deputatul Kelemen Hunor, preşedintele UDMR, alături de care au fost prezenţi şi senatorul Pataki Csaba, preşedintele UDMR Satu Mare, deputatul Kereskenyi Gabor, fostul lider UDMR Csehi Arpad, inițiatorul acestui concurs, fostul senator Gunthner Tiberiu, consilieri judeţeni UDMR şi primari UDMR. Kelemen Hunor a vizitat fiecare stand în parte, degustând bunătăţile pregătite de echipe, fiind un fan declarat al produselor tradiţionale.

    În cadrul competiţiei juriul a acordat premii pentru cea mai rapidă echipă, cel mai bun toroş, caltaboş, cei mai buni cârnaţi, cea mai bună pălincă, cel mai bun vin fiert, cel mai lung cârnat, cel mai lung caltaboş.

    • Olteanu Răspunde

      Singura diferenta ii frate, ca acel concurs era finantat din banii organizatorilor, iar excursiile lui Coica platim noi contribuabilii 🙁

    • zoltan Răspunde

      Nu stiu si nu ma intereseaza daca esti avortat sau infiat…dar in tine pute sovinismul si urla prostia. Cel mai bun lucru pe care-l poti face e sa te dai cu capul de pereti pana lesini si sa-ti donezi organele. Nu te obosi sa lasi un bilet de adio – consumi hartie degeaba si ma indoiesc ca stii sa scrii corect o fraza cap coada…Hai la revedere ca ma obosesti cu “mintea ta odihnita”

  4. Erdei Dorel Răspunde

    Demotivació: nem minden ember számít!

  5. COI CA Răspunde

    Felicitari dle. Kereskeny! In sfarsit cineva spune lucrurilor pe nume!

    Olteanul ne crede prosti…

  6. Dr.Mengele Răspunde

    Domnule, bravo lor, macar provoaca niste valuri!Restul tac ca porcul in cucuruz si isi acopera reciproc kkt-ul! Sunt curios cu ce realizari poate umple cartea, marele doctor de racani, in afara de reusita de a fi cea mai mare capusa a sistemului sanitar satmarean!

    • nicolaesu Răspunde

      asa e ma, suntem toti prosti, au votat jaful lui Puscas de la Florisal UDMR PSD si Ratiu Cosmin. Acuma ne arata desene si joaca o piesa de teatru sa isi puna ungrii viceprimar. sunteti spalati pe creier, vai de capu vostru.

      • Nedumerire Răspunde

        @nicolaescu Tu “MA” stii defapt de ce parte esti??? Conform postarii tale, te invarti in jurul cozii, asa, ca un “spalat pe creier”!

  7. Dinamovistu Răspunde

    Abia aştept să apară în librării, că de mulţi ani aştept o carte bună.

  8. Steli Răspunde

    Mă gândesc că negicoază cu investitori şi mai mari…

  9. matroz Răspunde

    Domnul primar n-o să aibă timp pentru autografe! Va fi preocupat cu conţinutul cărţii!

    • Norick Răspunde

      @matrozule : iar’ esti beat ?? Sau numai in weekend te lasa afara medicul ? 😀

      • matroz Răspunde

        @norik:stimabile bibic,ala cu care te razboiesti tu nu sunt eu.Dormi puisor linistit,treaz fiind produci prostii.

        • Norick Răspunde

          @al X-lea matroz (se pronunta ics):Ahaa ,deci si tu esti o xero-copie de slaba calitate.(Sa nu spun proasta calitate))La ora asta eu inca nu dorm , dar pentru tine a fost deja lansata racheta de pijama(ua)…:-D PS.eu nu “razboiesc” cu nimeni,eventual schimb experiente..:-D 😀

  10. totoltean Răspunde

    Mai Oltene, tot din banii nostri ai contribuabililor sint finantate si chermezele voastre de la Partium Nap, si multe alte chefuri pe ritm de ceardas!Prietenii stiu de ce……..

  11. sieu Răspunde

    Zice Kereskeny ca nu vor un viceprimar doar cu rol decorativ ca Papici, dar tare le place sa aiba un subprefect doar cu rol decorativ!

  12. Erdei Dorel Răspunde

    Si uite asa, cine are ceva de spus spune cu subiect si predixcat, nume si prenume, iar cine nu, posteaza, deseneaza, ia peste picior, si-asa o ca se cam fac doi ani nu 500 de zile, sau are anu’ unguresc doar 250? Pentru restul, cine-i la carma balonului?

    • coco Răspunde

      Intreaba-l pe seful
      tau hibrid (semimaghiar), pe Stef

    • norik Răspunde

      Erdei dorel:mai cap sec,dar cine stie de tine?Unchiul google se jura ca nici n-a auzit si nici nu-l preseaza problema.Poti semna linistit ,nici familia nu te stie!Doamne ce de-a boi!

  13. floarea soarelui Răspunde

    E tare usor sa comentezi cand nu faci nimic..de pilda ce a facut Kereskeny pana acum pt Satu Mare?Sau ce a facut cat a fost viceprimar..mi s-a parut ca tot de decor a fost si el pe vremuri..si amintiti-va de fostul primar Ilyes cat a calatorit..si nu ca sa atraga investitori….asa ca…vedeti-va de treaba si nu va mai bateti joc de altii care spre deosebire de fostii care au avut parte de mai multe mandate si n-au facut mare branza…macar acestea sunt la inceput si chiar doresc sa faca ceva..nimeni nu se naste primar…una e sa vezi situatia din afara si alta e sa lucrezi in sistem.Hai sa fim mai toleranti unii cu altii ..macar ca e Postul Mare…

  14. vai de noi Răspunde

    Satu Mare se degradeaza pe zii ce trece ,este un oras fara perspectiva cu cel mai mic venit pe cap de locuitor fin zona .
    Un primar fara perspectiva ,fara interes fata de urbe,fara un pic de sustinere nu cunoaste administatie deloc,doar bate din gura ca o moara stricata o pierderept oras ca a ajuns acest incult primar mare pacat.

  15. tarzan Răspunde

    Kereskeny = ZERO UDMR= ZERO

  16. Baba Novac Răspunde

    Din pacate are dreptate deputatatu asta

  17. vasile Răspunde

    am rugămintea enumeraţi vă rog respectuos marile realizări ale primarului Coica? aştept, însă USL în formula Satu Mare a fost un eşec total.

  18. George Răspunde

    Au fost vremuri cand ati avut ( udemeristii ) primar , altadata perioade lungi chir majoritate in consiliul local si nu ati facut absolut nimic ( daca excudem furatul pe rupte ) . Dl deputat insusi a fost vice , acum a ajuns intamplator in Parlamentul Romaniei ,cu realizari zero. Sacmarul nu are in continuare nici o speranta , nici o viziune ca sa nu vorbim de centura de ocolire , un pod ( doua ) ,curatenie , etc.

    • Fuctionar public Răspunde

      Deputatul Kereskenyi Gabor in timpul sedintelor sta pe net si convinge fete din Bucuresti sa si-o traga cu el………………..pentru asta plateste statul roman ………………..

  19. SATMAREAN Răspunde

    Stimati udemeristi, ar fi bine sa solicitati si functia de city-manager, ocupata, prin prisma prieteniei, de Dan Babut,un personaj ce nu s-a evidentiat prin nimic in afara de aroganta!

    • Fuctionar public Răspunde

      Baieti destepti din UDMR acuma isi dau arama pe fata , dupa ce au reusit sa se bage si ei la ciolan …………….om vedea si om auzi inca multe lucruri inteligente facute de acesti baieti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.