PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Zenoviu Bontea: Mega jaf imobiliar la Păuleşti, de 6 milioane euro

Fostul viceprimar al comunei Păuleşti, PDL-istul Zenoviu Bontea, a adus astăzi, într-o conferinţă de presă acuzaţii extrem de grave conducerii primăriei şi prefectului Eugeniu Avram, susţinând că se pregăteşte un „mega jaf imobiliar din bani publici”, în valoare de 6 milioane euro.

Acesta a prezentat presei o serie de documente din care ar ieşi faptul că în comună sunt probleme grave în ce priveşte fondul funciar, fiind pe rol 250 de procese. Concluzia desprinsă de fostul viceprimar este că primarul şi secretarul comunei şi cu girul prefectului „filo PSD-ist” au fost întocmite documente în acest sens.

Am fost şi sunt împiedicat să exercit funcţia de viceprimar al comunei Păuleşti deoarece eu nu pot tolera ca pentru  21 ha de teren să se acorde despăgubiri de 6.112.351 euro, din bani publici. Unde este acel teren în Păuleşti cu suprafaţă de 24 de ari ce are valoarea de 677.594 euro?”, a punctat fostul viceprimar.

Pentru aceste motive, Zenoviu Bontea a cerut demisia prefectului Eugeniu Avram, a primarului Nagy Iosif şi a secretarului comunei.

Acesta a mai arătat că Primăria Păuleşti a cheltuit anul trecut carburant de 130.000 de lei, în condiţiile în care alte primării nu au depăşit 40.000 de lei.