PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Au început lucrările de extindere a rețelelor de apă și canalizare

Primarul municipiului Satu Mare, Dorel Coica a prezentat astăzi proiectul care vizează aproximativ 8 km rețele de apă și extinderea a aproximativ 15 km rețele de canalizare în județul Satu Mare.

Demararea lucrărilor au început în decursul zilei de azi, pe străzile Careiului și Platanului, unde primarul Dorel Coica și directorul Apaserv Satu Mare, Dan Stegerean  și-au făcut prezența.

Am ținut în mod special să fiu lângă directorul Stegerean astăzi pentru a cunoaște și compania care se v-a ocupa de acest mare proiect . Fiind un prim pas spre modernizarea municipiului Satu Mare”, a declarat Dorel Coica.

Valoarea proiectului depășește 21 de milioane lei și are ca scop extinderea și reabilitarea infrastructurii de apă și apă uzată în județul Satu Mare. Termenul de execuție a lucrărilor este de 27 de luni, timp în care compania contractată se va ocupa de acest mare proiect.

Referințele noastre sunt bune despre firmă, și-au făcut treaba bine dar am ținut să fiu prezent în mod special astăzi pentru că nu m-au cunoscut, să știe că eu am un alt stil de lucru. Voi fi tot timpul pe capul dumneavoastră împreună cu echipa mea ca lucrurile să se deruleze și în timp și calitativ foarte bine. În momentul în care vom descoperi sau dacă vor fi probleme bineînțeles că o să încercăm să le remediem rapid ca să nu depășim termenul de finalizare a proiectului. Rugămintea mea dacă se poate, ca pe timpul lui Ceaușescu în loc de 5 ani, 4 ani, adică în loc de 27 de luni să fie și mai puțin ca să nu creăm un disconfort populației”, a declarat Dorel Coica.

Lucrările de reabilitare a rețelelor de apă  vor demara pe următoarele străzi: Făgărașului, Ganea, Fântânele, Alecu Russo, Bârgăului, Cibinului, Codrului, Dorna, Lucian Blaga, Jiului, Dariu Pop, 1 Decembrie, Magnoliei, Wolfenbuttel, Fabricii, de asemenea în cartierele Micro 15, Micro 17 și Mal Stâng Someș.

Totodată reabilitarea și extinderea rețelelor de canalizare se vor efectua pe următoarele străzi: Rodnei,Rosetti, Făgărașului, Brândușa – Arinului, Diana II, Dara, Poligonului, Odobescu I și II, Vasile Lucaciu, Șețiu Ștefan, Andron Ioniță, Platanului, Carei I și II, Energiei, Magnoliei I și II, Toamnei, 1 Iunie, Banat, Depozitelor I și II.

Lucrările vor fi realizate de asocierea dintre Depona Edilitare și Comerț – Silcomprest – Zemplenko Kellet Magyarorszagi Epitoipari Fovallalkozo es Banyaszati.