Ultima actualizare: azi, 20:53
DRM
Locale

Au început lucrările de extindere a rețelelor de apă și canalizare

demarare lucrari reabilitare apa-canal (2)Primarul municipiului Satu Mare, Dorel Coica a prezentat astăzi proiectul care vizează aproximativ 8 km rețele de apă și extinderea a aproximativ 15 km rețele de canalizare în județul Satu Mare.

Demararea lucrărilor au început în decursul zilei de azi, pe străzile Careiului și Platanului, unde primarul Dorel Coica și directorul Apaserv Satu Mare, Dan Stegerean  și-au făcut prezența.

Am ținut în mod special să fiu lângă directorul Stegerean astăzi pentru a cunoaște și compania care se v-a ocupa de acest mare proiect . Fiind un prim pas spre modernizarea municipiului Satu Mare”, a declarat Dorel Coica.

Valoarea proiectului depășește 21 de milioane lei și are ca scop extinderea și reabilitarea infrastructurii de apă și apă uzată în județul Satu Mare. Termenul de execuție a lucrărilor este de 27 de luni, timp în care compania contractată se va ocupa de acest mare proiect.

Referințele noastre sunt bune despre firmă, și-au făcut treaba bine dar am ținut să fiu prezent în mod special astăzi pentru că nu m-au cunoscut, să știe că eu am un alt stil de lucru. Voi fi tot timpul pe capul dumneavoastră împreună cu echipa mea ca lucrurile să se deruleze și în timp și calitativ foarte bine. În momentul în care vom descoperi sau dacă vor fi probleme bineînțeles că o să încercăm să le remediem rapid ca să nu depășim termenul de finalizare a proiectului. Rugămintea mea dacă se poate, ca pe timpul lui Ceaușescu în loc de 5 ani, 4 ani, adică în loc de 27 de luni să fie și mai puțin ca să nu creăm un disconfort populației”, a declarat Dorel Coica.

Lucrările de reabilitare a rețelelor de apă  vor demara pe următoarele străzi: Făgărașului, Ganea, Fântânele, Alecu Russo, Bârgăului, Cibinului, Codrului, Dorna, Lucian Blaga, Jiului, Dariu Pop, 1 Decembrie, Magnoliei, Wolfenbuttel, Fabricii, de asemenea în cartierele Micro 15, Micro 17 și Mal Stâng Someș.

Totodată reabilitarea și extinderea rețelelor de canalizare se vor efectua pe următoarele străzi: Rodnei,Rosetti, Făgărașului, Brândușa – Arinului, Diana II, Dara, Poligonului, Odobescu I și II, Vasile Lucaciu, Șețiu Ștefan, Andron Ioniță, Platanului, Carei I și II, Energiei, Magnoliei I și II, Toamnei, 1 Iunie, Banat, Depozitelor I și II.

Lucrările vor fi realizate de asocierea dintre Depona Edilitare și Comerț – Silcomprest – Zemplenko Kellet Magyarorszagi Epitoipari Fovallalkozo es Banyaszati.

13 comentarii

 1. Ciprian Răspunde

  Mai exista Silcomprest? Asta nu era cu Dominium a ungurului ala? Pai dupa ce s-a facut in Micro 16 parcari si trotuare acum se sapa pt retelele astea? Coica a venit si a plecat, acum e in Viena. Coica baiatule, Ponta vine in Satu Mare iar pe la mijlocul lunii mai, daca nu ii ceri bani sa dea orasului, sa nici nu mai vina in SM.

 2. Adrian Răspunde

  In timp ce la noi se fac minciunele pentru alegatori, la Baia Mare tanarul primar face ordine, asta in timp ce primarul Coica a plecat iar, de data asta la Viena, numai el stie pt ce..http://www.emaramures.ro/Stiri/97645/ORDINE-SI-CIVILIZATIE-Primarul-Catalin-Chereches-anunta-noi-actiuni-de-identificare-si-relocare-a-persoanelor-din-zonele-Pirita-Craica-Ferneziu-si-blocurile-sociale-VIDEO-
  La noi in SM nu sunt in stare sa reabiliteze blocul verde pe de Ostrovului, de ANL nu mai zic, si avem inca un satmarean adjunct la ANL.

 3. satmareanca Răspunde

  Sunt proiectele LUI IULIU ILYES. Coica nu are nici un merit dar este campanie si da bine la fraierii care au fost pacaliti in 2012,NU VA LASATI MINTITI IM NUMELE COPIILOR VOSTRII NU MAI VOTATI MINCIUNI…

 4. Sătmărean Răspunde

  Doctor Coica se lauda cu proiectele câștigate de Ilyes si Leitner, nu are nici nu merit in acest proiect doar se mândreste cu acestea! Astfel de proiecte mai sint in oraș: întreaga reabilitare a cartierului Solidaritatii, a teatrului a casei meșteșugarilor, toate sint din timpul lui Gyuszi!!!
  Proiectele Coica sint: mutarea PDL din sediu, Zilele Orașului, steaguri PSD, scandaluri zilnice, contracte noi cu SCM Coica, deci nimic pentru dezvoltarea orașului!!!!

  • Mihai Costescu Răspunde

   Pentru un scurt briefing: modernizarea drumului spre Satmarel, cartier al municipiului Satu Mare, daramarea garajelor din Micro 16 si finalizarea unor parcari moderne, degajate, finalizarea modernizarea drumuri in municipiu, refacerea trotuarelor in Micro 17 si Carpati 1, 2, deschiderea unui numar mare de parcuri, anveloparea a peste 1000 de apartamente, iar in scurt timp vor fi si altele. Oricum in 2 ani de zile a facut deja mai mult decat Gyuszi. Asa ca lasati-ne cu propaganda voastra ieftina de campanie.

   • Norick Răspunde

    Mai sus era vorba de orasul Satu Mare. Tu de care oras vorbesti??? 😀

   • Unu' Răspunde

    Adică exact proiectele începute de fostul primar, Ilyes! Toate!
    Coiulet ăsta al tău, înafara faptului că încalcă legea cu steagurile lui comuniste arborate peste tot în oraș fără licitație, ce a mai făcut?

   • Razvan Răspunde

    odata cu daramarea garajelor din 16 au crapat peretii si tencuiala din apartamentele situate in blocurile din apropiere. De la ce crezi ? De la utilajele de zeci de tone care fac pamantul sa cutremure sub ele. Va oferi despagubiri primaria sau firma de casa a agramatului de Satu Mare, Technic Asist ? Nu. Asa ca lasa briefingurile de lingau si marsh inapoi in cushca in care iti arunca Coica firimituri de paine pentru ca tu sa latri in numele lui.

   • Satmarean Răspunde

    Pentru un scurt briefing: drumul spre Satmarel s-a realizat printr-o “coincidenta”: a fost cea mai blândă iarnă din ultimii 10 ani, nu trebuiau plombate sute de drumuri. De altfel, Curtea de Conturi va spune lucruri interesante despre aceasta investiție. Reparații in cartiere: erau si in vremea lui Gyuszi numai ca el nu făcea propaganda ieftină prin comunicatele zilnice. Reabilitarea blocurilor: nici 20% din cele promise nu se va realiza, iar aportul propriu este între 20-40% nu așa cum se comunica in presa. Dar daca vorbim de proiecte: este vestitul drum de ocolire, falimentarea Transurban, si nu in ultimul rând: prelungirea contractului cu Florisal!

    • Mihai Costescu Răspunde

     E greu sa accepti o realitate cu care nu esti de acord… si nu esti de acord nu pentru ca nu o vezi, sau nu o resimti, ci pentru ca ti-e spalat creierul de adversarii politici ai celor care conduc destinele acestui municipiu. Compara 8 ani de conducere Ilyes cu cei 2 ani de conducere Coica. Ia vezi, in care parte se inchina balanta? Si nu uita… 8 ani… 2 ani. Eu zic ar trebui sa manifesti mai mult respect si sa iti tii gura inchisa pentru ca dom’le candeste.

   • demon Răspunde

    “..anveloparea a peste 1000 de apartamente..”–>in ce lume traiesti omule?
    si asemenea oameni au drept de vot 🙁

 5. George17 Răspunde

  Buna treaba !! Tineti-o tot asa si succes in continuare !! 🙂

 6. ianika Răspunde

  puneti inapoi pe leitner

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe despre Locale
Hannes Swoboda, în vizită la Satu Mare

La invitatia europarlamentarului Ioan Mircea Pascu,  preşedintele Grupului Alianţei Progresiste a Socialiştilor şi Democraţilor din Parlamentul European, Hannes Swoboda, va...

Închide