PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Adrian Ștef solicită sătmărenilor din Colegiul 2 să voteze cu Silaghi, iar la europarlamentare cu PNL

Preşedintele Consiliului Județean, Adrian Ştef, preşedintele filialei municipale a PNL Satu Mare a dorit să facă câteva clarificări cu privire la unele interpretări ale declarațiilor sale. Ștef a explicat astăzi într-o conferinţă de presă că a cerut doar celor din Colegiul 2 să voteze cu Ovidiu Silaghi, adică cu PSD, în restul judeţului, la europarlamentare, fiind foarte clar că simpatizanţii să voteze cu PNL.

Am spus din prima clipă că PNL susţine candidatura lui Ovidiu Silaghi. Se vede clar, de la centru nu a fost depusă nicio candidatură și aceasta nu a fost o decizie la nivel local. Până luni putea PNL-ul să depună o candidatură chiar de la centru”, a afirmat Adrian Ştef.

El a ținut să precizeze că doar prin partidele care au format USL-ul românii pot aduna suficiente voturi pentru a desemna un deputat, altfel mandatul revenind UDMR.

USL-ul este singura formulă în care putem să adunăm toate aceste voturi care le-am adunat şi în 2012, să putem să le păstrăm şi să asigurăm românilor continuitatea în funcţiile de conducere pentru că nu este tot una să fii vioara a doua sau vioara întâi la tine acasă“, a precizat Ştef.

Cu privire la alegerile europarlamentare, Ştef consideră că liberali sunt „suficient de inteligenţi” şi nu trebuie îndrumaţi, ci se înţelege de la sine că trebuie să voteze cu PNL.