PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Locuinţe pentru tinerii medici care vor să vină la Satu Mare

Consiliul Judeţean Satu Mare a aprobat în şedinţa de astăzi darea în folosinţă a imobilului de pe str. Tudor Vladimirescu nr. 7 către Agenţia Naţională de Locuinţe în vederea construirii a 22 de locuinţe destinate tinerilor medici care doresc să se stabilească în Satu Mare şi să lucreze la Spitalul Judeţean.

Preşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Ştef, a declarat că imobilul respectiv era folosit ca arhivă, a funcţionat o vreme acolo şi Colegiul Medicilor, acum fiind în paragină.

Cred că este important acest sprijin şi pentru Spitalul Judeţean pentru că avem această lipsă de cadre, care este de fapt în toată ţara. Dacă vom putea să oferim nişte elemente motivaţionale tinerilor absolvenţi ai facultăţii de medicină o să-i putem atrage către Satu Mare. Trebuie să avem o ofertă concretă de a le oferi o locuinţă, condiţia este să vină să lucreze aici la Satu Mare“, a afirmat Ştef.

Preşedintele CJ a precizat că este aprobată finanţarea pentru proiect, urmând ca de investiție să se ocupe ANL. După finalizare, clădirea va reveni Consiliului Județean.

În cadrul ședinței a mai fost aprobată preluarea de către Consiliul Județean a drumului Urziceni – Căpleni – Cămin în vederea reabilitării lui.