PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Masculic Csaba propune o bonificație de 10% firmelor. Consiliul Local a aprobat 5%

Primul proiect de hotărâre de pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local Satu Mare de astăzi, cel privind stabilirea valorlor impozabile, impozitele și taxele locale și alte taxe asimilate acestora pentru 2015, precum și amenzile aplicabile în municipiul Satu Mare, a dat startul discuțiilor contradictorii între consilierii locali.  

Consilierul UDMR Masculic Csaba a propus mărirea bonificației acordată persoanelor juridice care își plătesc integral impozitele la începutul anului de la 5 la 10%, lucru cu care majoritatea USL nu a fost de acord.

Potrivit acestuia, mediul de afaceri nu a fost invitat la consultarea conform procedurilor prevăzute de lege, arătând că această reducere ar diminua bugetul municipiului cu doar 800 de mii lei, în vreme ce impozitele plătite după cei 7000 de noi angajați se situează la 8 milioane de lei.

Viceprimarul Marcela Papici i-a reproșat acestuia faptul că nu a făcut aceste propuneri în comisii ci  doar în ședința de consiliu, datorită faptului că se uită foarte multă lume în direct la această întrunire.

La rândul său, consilierul PSD Ioan Pop a afirmat că înainte de a se aproba o majorare de bonificație s-ar impune consultarea Direcției Economice din cadrul primăriei pentru a vedea care sunt implicațiile.

Propunerea consilierului UDMR nu a adunat suficiente voturi pentru a fi adoptată, proiectul fiind aprobat în forma inițială, adică acordându-se o bonificație de 5%.

Pe ordinea de zi s-au aflat 37 de proiecte de hotărâre care au fost aprobate de consilierii locali.