Ultima actualizare: azi, 13:34
DRM
Locale

Masculic Csaba propune o bonificație de 10% firmelor. Consiliul Local a aprobat 5%

consiliul local (5)Primul proiect de hotărâre de pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local Satu Mare de astăzi, cel privind stabilirea valorlor impozabile, impozitele și taxele locale și alte taxe asimilate acestora pentru 2015, precum și amenzile aplicabile în municipiul Satu Mare, a dat startul discuțiilor contradictorii între consilierii locali.  

Consilierul UDMR Masculic Csaba a propus mărirea bonificației acordată persoanelor juridice care își plătesc integral impozitele la începutul anului de la 5 la 10%, lucru cu care majoritatea USL nu a fost de acord.

Potrivit acestuia, mediul de afaceri nu a fost invitat la consultarea conform procedurilor prevăzute de lege, arătând că această reducere ar diminua bugetul municipiului cu doar 800 de mii lei, în vreme ce impozitele plătite după cei 7000 de noi angajați se situează la 8 milioane de lei.

Viceprimarul Marcela Papici i-a reproșat acestuia faptul că nu a făcut aceste propuneri în comisii ci  doar în ședința de consiliu, datorită faptului că se uită foarte multă lume în direct la această întrunire.

consiliul local (20)

La rândul său, consilierul PSD Ioan Pop a afirmat că înainte de a se aproba o majorare de bonificație s-ar impune consultarea Direcției Economice din cadrul primăriei pentru a vedea care sunt implicațiile.

Propunerea consilierului UDMR nu a adunat suficiente voturi pentru a fi adoptată, proiectul fiind aprobat în forma inițială, adică acordându-se o bonificație de 5%.

Pe ordinea de zi s-au aflat 37 de proiecte de hotărâre care au fost aprobate de consilierii locali.

7 comentarii

 1. Govor va da locuri de munca! Răspunde

  PSD ofera locuri de munca!!! Se tine de promisiune!! Govor lucreaza sub sloganul ,, cine e cu mine, o sa-i fie bine”, astfel ca trei foste stiriste de la Nord-Vest TV, care figureaza ca membre PSD, au obtinut locuri caldute in institutii ale Consiliului Judetean, cu aportul lui Govor, drept rasplata ca il slujesc. 1. Manuela Rogoz, fosta Deac, fosta vanzatoare de ABC intr-un bloc de cartier, mare amatoare de muzica, a ajuns sa-i cante in struna lui Govor. Fosta stirista la NV TV a venit in bratele PSD si gasca lui Govor, direct ca si consilier la cabinetul vicelui Govor, un rol important avand si soacra ei de la Odoreu, consilier local PSD, ea fiind maritata cu un fost patron de streaptease in Martinesti, actualmente angajat cu grade mari. Manuela, denumita consiliera sexi si blonda de la CJ a fost promovata rapid si a ajuns consilier local si mare sefa de birou in CJ. A fost aleasa sefa Organizatiei de Tineret in municipiul SM. Este cunoscut faptul ca Govor a numit-o drept ,,viitoare viceprimar”, atunci cand a fost prezent la o sedinta de CL, in vremurile cand vroia sa il intimideze pe Coica. 2. O alta fosta stirista de la NV TV, Lorena Georgi a fost promovata dupa ce a intrat in PSD si angajata ca purtatoare de cuvant la Prefectura, dupa ca a fost inlaturata fosta purtatoare Georgiana, deoarece nu era omul lui Govor. Tot Govor a facut angajari la Prefectura si cu o rudenie apropiata Raluca Chereches, acesta fiind omul lui Govor in Forta Civica. 3. Cea mai recenta angajare facuta de Govor a fost a Cristinei Ilies, culmea tot o fosta stirista la NV TV, numita sefa a Ligii Tinerelor PSD. Govor i-a rezolvat un loc caldut in cadrul Bibliotecii Judetene, institutie aflata in subordinea CJ. Cristina Ilies s-a remarcat mai mult ca fosta iubita a mai celebrului stelist Gardos, iar acum formeaza un cuplu cu un alt angajat de la NV TV, impreuna avand o afacere de haine de dama. 4. Raul Babtan, omul de baza a lui Govor, fost consilier al sau, mai mult sofer si purtator de bagaje, a fost impus de Govor ca sef de cabinet la Prefectura, neavand experienta in domeniu, tot el primind cadou functia de sef al tineretului PSD in judetul SM. Cei din jurul sau spun ca acesta are mai mult un rol decorativ, fiind de preferat sa nu tina discursuri, deoarece atunci cand o face, analfabetii Ciocan si Govor sunt copii mici pe langa el.

 2. petre Răspunde

  Da de liberalii care au primit cadouri multe functii nu spui nimic ???

 3. satmarean Răspunde

  O noua eschipa:
  COICA-tTARANU

 4. orha paula Răspunde

  Bravo Stela Tudor (govor va da locuri de munca) te roade invidia dar asta e. Ne spui ce scoli ai facut? Cica ezti instalator sanitar la ff. Da-ne amsaunte sz nu scormonim noi

 5. orha ha p(a)ula Răspunde

  Asta e ” vaca gestanta”?

 6. partidul iudemerist Răspunde

  sa ne spuna consilierul UDMR Masculic Csaba cum a votat in final!!……… După multe discuţii de bla-bla pe această temă, când a sosit vremea votului, chiar şi cel care a iniţiat discuţiile, adică Maskulik Csaba, a votat pentru proiect în forma lui iniţială, ceea ce înseamnă că anul viitor persoanele fizice vor beneficia de reducere de 10%, iar firmele de 5% din valoarea impozitelor locale, dacă le plătesc până în 31 martie.

 7. demon Răspunde

  indiferent ce partid a facut propunerea , era o initiativa buna. Da, era 🙁 …..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe despre Locale
Final de an şcolar la Satu Mare. Zeci de maşini parcate în mijlocul străzii (FOTO)

Circulaţia rutieră a fost dată peste cap astăzi în municipiul Satu Mare din cauza festivităţilor de final de an. Spre...

Închide