PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Căutat de poliţişti după ce a împuşcat un bărbat pe str. Botizului. Pistolarul a fugit din ţară

UPDATE 2 Duminică, ora 7:00 – Pistolarul a fugit din țară. Prietenul care l-a ajutat, reținut

Poliţiştii au stabilit în urma cercetărilor efectuate faptul că principalul bănuit în incidentul care a avut loc în această dimineaţă pe strada Botizului din municipiu este Florin L, în vârstă de 34 de ani. Aceasta, imediat după producerea incidentului, a părăsit ţara fiind ajutat de un amic al său. Oamenii legii au reuşit identificarea şi prinderea persoanei care i-a facilitat bărbatului ieşirea din ţară.

      Din primele investigaţii, a reieşit faptul că cele trei persoane implicate în incident au consumat băuturi alcoolice, împreună, în timpul nopţii trecute. Florin L. îl cunoştea pe tânărul de 21 de ani, iar pe cel de 17 ani l-a cunoscut în aceeaşi seară. Cei 3 s-au deplasat cu auto taxi spre domiciliu,  iar la un moment dat, pe strada Botizului, Florin L. sub ameninţarea unei arme, i-a cerut taximetristului să părăsească autoturismul. Din declaraţia tânărului de 17 ani, care a fost identificat şi prins azi, a reieşit faptul că între cei 2 care au rămas în autoturism şi principalul bănuit, Florin L. a intervenit o stare conflictuală pe fondul gestului pe care acesta l-a făcut la adresa taximetristului, moment în care bărbatul de 34 de ani, a tras mai multe focuri de armă, rănindu-l pe unul dintre cei 2, respectiv pe Leonard S. , moment în care minorul s-a speriat şi a fugit din autoturism. Apoi agresorul şi-a continuat singur deplasarea spre localitatea Mărtineşti, unde a incendiat autoturismul.

     Imediat după aceasta a luat legătura cu prietenul său, căruia i-a solicitat să-i faciliteze ieşirea din ţară. Mihai F., în vârstă de 32 de ani, l-a ajutat pe agresor să părăsească ţara.     

  Poliţiştii l-au reţinut pe amicul agresorului pentru 24 de ore şi este cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de favorizarea infractorului, urmând a fi prezentat procurorilor in cadrul Parchetului Satu Mare pentru luarea măsurilor legale.

Faţă de Florin L., procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Satu Mare vor dispune măsurile legale care se impun.

Sursa: Poliția Satu Mare

UPDATE:  Un bărbat de circa 30 de ani este căutat de către Inspectoratul de Poliţie Judeţean Satu Mare, acesta fiind principalul suspect în cazul tânărului de 21 de ani împuşcat azi dimineaţă pe str. Botizului din Satu Mare.

Poliţia Satu Mare a dat publicităţii fotografia persoanei căutate, fără însă a preciza identitatea acesteia.

Amintim că azi dimineaţa, trei persoane s-au urcat într-un taxi iar la un moment dat l-au ameninţat pe şofer să coboare şi i-au furat maşina. Aceştia s-au deplasat pe str. Botizului, unde unul dintre bărbaţi, de 21 de ani, a fost împuşcat, coborât din maşină şi abandonat în stradă. 

Ulterior taxiul a fost incendiat pe raza localităţii Mărtineşti. 

Bărbatul rănit de află internat la spital. Totodată, a mai fost identificată o persoană, în vârstă de 17 ani, nepotul unui temut interlop. Cea de-a treia persoană este căutată acum de poliţişti.

ORA 10:00 – La data de 03.05.2014 în jurul orei 05,40 poliţiştii sătmăreni au fost sesizaţi prin apelul de urgenţă 112 de către un cetăţean despre faptul că pe strada Botizului, în apropiere de ieşirea din municipiu dintr-un autoturism taxi a fost coborâtă o persoană de sex masculin ce prezenta leziuni.

La faţa locului au intervenit de urgenţă poliţiştii şi un echipaj al ambulanţei  care a preluat victima şi a transportat-o la Spitalul Judeţean Satu Mare pentru a i se acorda îngrijiri medicale. Personalul medical a constatat faptul că bărbatul, în vârstă de 21 de ani,  prezenta leziuni la nivelul feţei şi a gâtului, leziuni produse posibil cu o armă neletală. La momentul deplasării la unitatea medicală victima era conştientă.

Ulterior, un taximetrist a sesizat poliţiştii despre faptul că a fost deposedat de autoturismul marca Mercedes, cu care îşi desfăşura activitatea, de către trei bărbaţi necunoscuţi pe care i-a luat în autoturism. În momentul în care au ajuns pe strada Botizului, cei trei i-au cerut taximetristului, sub ameninţare să coboare din autoturism, apoi şi au continuat deplasarea.

Apoi a fost coborât din autoturism şi abandonat unul dintre cei trei, respectiv persoana care prezenta leziuni, iar ceilalţi doi şi-au continuat deplasarea.

Poliţiştii au intrat în alertă de la momentul sesizării, la scurt timp autoturismul a fost găsit pe raza localităţii Mărtineşti, incendiat.

În urma investigaţiilor efectuate, până în acest moment au fost identificate şi prinse două dintre cele trei persoane implicate în incident. Unul dintre cei doi agresori este în vârstă de 17 ani.  Oamenii legii desfăşoară activităţi pentru identificarea şi prinderea celei de a treia persoană şi pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor în care s-a produs evenimentul.

Sursa: IPJ Satu Mare