PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

PDL Satu Mare face campanie europeană

PDL Satu Mare este în campanie europeană zi de zi. PDL are soluții pentru problemele sătmărenilor. PDL are singurul candidat demn pentru sătmăreni: viitorul deputat Ileana Blidar, om serios, profesionist, omul faptelor, nu al vorbelor.

Sunt alături de sătmăreni – eu și întreaga echipă PDL. Nu doar cu vorba, ci și cu fapta.

PDL nu își aduce aminte de sătmăreni numai la alegeri.  

1. Mi-am dat cuvântul oșenilor că voi munci pentru ei și că nu m-au trimis degeaba în Parlament: o lege de la PDL, din Opoziție, ZERO legi de la parlamentarii sătmăreni de la Putere, în primul an de mandat.

Am cele mai multe luări de cuvânt (123), declarații politice (76), propuneri de legi (33), întrebări și interpelări parlamentare (102) în rândul parlamentarilor sătmăreni. PDL Satu Mare este singurul partid sătmărean care a reușit să adopte o lege în Parlament în acest mandat chiar dacă este în Opoziție, spre deosebire de partidele aflate la Putere. Datorită acestor eforturi, astăzi avem o Zi Națională a Adopției. Numai munca în echipă și interesul pentru oameni au făcut ca activitatea mea în Parlamentul României să fie mai bună decât a oricăruia dintre ceilalți parlamentari sătmăreni.

Astăzi vă cer sprijinul pentru a trimite în Parlament un om competent – Ileana Blidar – dedicat trup și suflet județului Satu Mare. Așa cum mi-am ținut legământul cu oșenii până acum, vă garantez că împreună vom face cea mai bună echipă pentru Satu Mare și români.

2. Am fost alături de sătmăreni cu întreaga echipă a PDL. Cel mai recent exemplu este cel din Vinerea Mare: bucurie alături de copiii şi bătrânii din Satu Mare.

Împreună cu Ileana Blidar și prietenii mei dragi am fost alături de copiii orfani din Amaţi, Odoreu (Berindani), din Halmeu şi la familiile nevoiaşe din Turţ. Cu cât drag au primit hăinuţele, ouăle roşii și jucăriile! Pentru copii ca ei m-am luptat în Parlament pentru înființarea Zilei Naționale a Adopției. Am încheiat ziua cu cozonaci de post la Centrul de îngrijire al persoanelor vârstnice din Păuleşti. Am simțit cu adevărat bucuria de a dărui și de a fi iubit. 

Pentru PDL, campanie europeană înseamnă să fii între oameni 

PDL face înconjurul Sătmarului la pas: de la Odoreu la Micro 17, de la Medieșul Aurit la Carpați II. Locuitorilor din Colegiul 2 li se oferă șansa reală de a-și spune baiul viitorului deputat Ileana Blidar și de a propune soluții la problemele cu care se confruntă zilnic.  

1 Mai: De vorbă cu sătmărenii din Medieșu Aurit, alături de echipa PDL Satu Mare.

Am serbat alături de sătmărenii din Medieșu Aurit, le-am ascultat problemele, ne-am bucurat alături de copii.

De 1 Mai muncitoresc, PDL propune sătmărenilor doi candidați harnici:

3 mai: Ce se aseamănă se adună: profesioniștii din PDL susțin un profesionist pentru Satu Mare – depunerea candidaturii Ilenei Blidar

Ileana Blidar are susținerea întregii echipe a PDL. La depunerea candidaturii pentru Camera deputaților în colegiul 2 din Satu Mare a avut suportul lui Călin Predoiu, Monica Macovei, Petre Mureșan și al echipei PDL Satu Mare.

În aceeași zi, împreună cu Ileana Blidar și întreaga echipă, am luat la pas municipiul Satu Mare. Suntem împreună pentru binele sătmărenilor!

4 mai: La sărbătoarea dragă a oșenilor – Sâmbra Oilor – alături de întreaga echipă a PDL

Voia bună a oșenilor ne-a uns la inimă. Pentru astfel de oameni, merită să dai ce ai mai bun. Asta le-am și promis oșenilor – că Țara Oașului va ajunge în fruntea țării. Că tradițiile lor merită să fie cunoscute. Alături de Ileana Blidar vom putea să luptăm împreună pentru binele sătmărenilor.

Prim ministrul Ponta și echipa PSD și-au bătut joc de spiritul de bună gazdă al oșenilor așa cum au umilit toți românii de când sunt la guvernare prin taxe, impozite și îndepărtarea de Europa. Merită lecția oșenilor: mândria adevăratei munci și truda de a construi fapte trainice cu propriile mâini. 

7 mai: O zi încărcată de muncă, emoție și satisfacția lucrului bine făcut

Am început ziua cu o analiză a politicii locale. Rezultatele sunt cât se poate de clare:

Pe cine alegeți sătmăreni? Un penal, un circar, un traseist, trădători sau o profesionistă?

În Piața de Vechituri din Satu Mare

Ne doare sărăcia din țara noastră: prețurile uriașe, salariile mici, taxele și impozitele prea multe și prea mari, copiii plecați la muncă în toate țările europene pentru un salariu decent. Noi, de la PDL, credem că Europa trebuie adusă în fiecare casă. Sătmăreni, sunteți de acord?

Povestea tulburătoare din cartierul Micro 17.

Doamna Eva dorește foarte mult să își cunoască familia, pe cei doi frați mai mari pe care nu i-a întâlnit niciodată. Din păcate, ușa instituțiilor statului i-a stat închisă. I-am promis că vom face tot ceea ce e legal posibil să o ajutăm.

8 mai: Târgul de la Halmeu și situația revoltătoare a micilor producători sătmăreni  (poze 8+9)

Astăzi am fost la Batarci și la Târgul de la Halmeu. Situația producătorilor locali este revoltătoare: trebuie să plătești 2 lei pentru un pui dacă vinzi la târg mai mult de 1500 de pui pe an. Producătorii au nevoie de susținere și de piețe de desfacere. Au nevoie de repezentanți capabili să le susțină cauza.

Iată de ce Ileana Blidar este potrivită pentru sătmăreni: pentru că poate reprezenta sătmărenii în Parlamentul României competent, nu așa cum au făcut-o cei de teapa lui Ovidiu Silaghi – din categoria penalilor și a traseiștilor.

Pe Ileana Blidar o definesc curajul de a spune și puterea de a face. Are în plan protejarea minunățiilor arheologice ale zonei – cuptoarele dacice de la Medieșu Aurit – și promovarea turistică a Rezervaţiei arheologice de aici.

Împreună cu Ileana Blidar, susținem realizarea unui proiect de lege pentru a bloca exporturile de masă lemnoasă românească neprelucrată și a le încuraja numai pe cele cu valoare adăugată ridicată. Pentru astfel de fapte am nevoie de Ileana Blidar alături de mine în Parlament. Este timpul ca un profesionist să fie trimis la Parlamentul României.

Votați PDL!

PDL are cea mai bună echipă de candidați pentru europarlamentare: Monica Macovei, Theodor Stolojan, Traian Ungureanu, Marian Jean Marinescu și Daniel Buda. Este dovada faptelor, nu a vorbelor: europarlamentarii PDL au dat de două ori mai multe legi europene decât europarlamentarii PSD și PNL la un loc.

Votați PDL, cea mai buna echipa de europarlamentari!

Votați Ileana Blidar pentru un mandat de deputat în colegiul 2 din Satu Mare!

Alege EXCELENȚA în Colegiul 2. VOTUL tău înseamnă ȘANSĂ pentru sătmăreni.

Andreea PAUL
Prim-vicepresedinta PDL,
Deputat de Tara Oasului, Satu Mare
Lector univ. dr. la Facultatea de Relatii Economice Internationale, ASE