PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Premierul Ponta anunţă organizarea licitaţiei pentru construirea centurii şi podului peste Someş

Primul ministru Victor Ponta a anunţat în cadrul vizitei de astăzi de la Satu Mare că săptămâna viitoare va fi lansată licitaţia pentru construirea centurii de ocolire a municipiului care cuprinde şi un pod peste râul Someş. Anunţul a fost făcut la întâlnirea cu reprezentanţii administraţiei locale şi reprezentanţii instituţiilor guvernului în teritoriu.

Am mai sunat o dată ca să fiu sigur că nu mă apuc să fac vreun anunţ şi după aia, peste o săptămână, îmi bateţi obrazul aici, la Satu Mare. Am mai sunat o dată la domnul Şova, înainte să intru aici, şi mi-a confirmat faptul că avem studiu de fezabilitate, avem banii din FEDR şi săptămâna viitoare, în sfârşit, dă drumul la licitaţia pentru centură şi pentru al treilea pod. Asta am rezolvat-o. Nu ştiu cum rezolv altceva, că am primit o altă temă. Am avut un ministru al transporturilor în guvernul meu, domnul Silaghi, care a alocat banii pentru Aeroportul Satu Mare, şi am mai avut un ministru tot în guvernul meu, pe doamna Mănescu, care a luat banii de la Satu Mare şi i-a dus la Baia Mare. Acum, ideea nu este să-i iau eu înapoi de la Baia Mare să îi aduc aici, asta cred că ar fi o greşeală, ci cum? Să nu mai pun încă un ministru, pentru că cine ştie unde mai duce banii, îi duce peste munte sau îi duce în Oltenia. Ideea este că încerc să rezolv, şi aici sper să mă ajute autorităţile locale, Consiliul Judeţean, în primul rând, care are aeroportul, ca să găsim altă sursă de finanţare, tot din fonduri europene sau din fonduri de la buget, pentru că eu cred că e important şi Satu Mare să aibă un aeroport modern”, a spus premierul. 

În conferinţa de presă de după întâlnire, premierul a afirmat că există hotărârea de guvern, indicatorii tehnico economici, studiul de fezabilitate şi finanţarea, pentru centura şi podul peste Someş. Este vorba despre 13,5 km de drum, ce vor costa 397 milioane lei.

Premierul a fost însoțit în vizita efectuată la Satu Mare de către vicepremierii Liviu Dragnea și Daniel Constantin, dar și de către oficialitățile locale.