Ultima actualizare: ieri, 19:28
Locale

Premierul Ponta anunţă organizarea licitaţiei pentru construirea centurii şi podului peste Someş

ponta satu mare (178)Primul ministru Victor Ponta a anunţat în cadrul vizitei de astăzi de la Satu Mare că săptămâna viitoare va fi lansată licitaţia pentru construirea centurii de ocolire a municipiului care cuprinde şi un pod peste râul Someş. Anunţul a fost făcut la întâlnirea cu reprezentanţii administraţiei locale şi reprezentanţii instituţiilor guvernului în teritoriu.

Am mai sunat o dată ca să fiu sigur că nu mă apuc să fac vreun anunţ şi după aia, peste o săptămână, îmi bateţi obrazul aici, la Satu Mare. Am mai sunat o dată la domnul Şova, înainte să intru aici, şi mi-a confirmat faptul că avem studiu de fezabilitate, avem banii din FEDR şi săptămâna viitoare, în sfârşit, dă drumul la licitaţia pentru centură şi pentru al treilea pod. Asta am rezolvat-o. Nu ştiu cum rezolv altceva, că am primit o altă temă. Am avut un ministru al transporturilor în guvernul meu, domnul Silaghi, care a alocat banii pentru Aeroportul Satu Mare, şi am mai avut un ministru tot în guvernul meu, pe doamna Mănescu, care a luat banii de la Satu Mare şi i-a dus la Baia Mare. Acum, ideea nu este să-i iau eu înapoi de la Baia Mare să îi aduc aici, asta cred că ar fi o greşeală, ci cum? Să nu mai pun încă un ministru, pentru că cine ştie unde mai duce banii, îi duce peste munte sau îi duce în Oltenia. Ideea este că încerc să rezolv, şi aici sper să mă ajute autorităţile locale, Consiliul Judeţean, în primul rând, care are aeroportul, ca să găsim altă sursă de finanţare, tot din fonduri europene sau din fonduri de la buget, pentru că eu cred că e important şi Satu Mare să aibă un aeroport modern”, a spus premierul. 

În conferinţa de presă de după întâlnire, premierul a afirmat că există hotărârea de guvern, indicatorii tehnico economici, studiul de fezabilitate şi finanţarea, pentru centura şi podul peste Someş. Este vorba despre 13,5 km de drum, ce vor costa 397 milioane lei.

Premierul a fost însoțit în vizita efectuată la Satu Mare de către vicepremierii Liviu Dragnea și Daniel Constantin, dar și de către oficialitățile locale.

 

37 comentarii

 1. pomica Răspunde

  Dragi satmareni nu va mai lasati pacaliti de oameni precum COIca care si in 2012 a facut o campanie mincinoasa promitand tot felul de bazaconii,iar realitatea este trista nici un loc de munca nou,nici un investitor,mizerie cat incape,bani cheltuiti fara cap,drumuri deplorabile,gradinite desfintate,taxe si impozite marite cu 16/.,cladiri care se distrug,zona centrala arata ca dupa razboi,in cartier mizerie de nedescris.parcurile fara locuri de joaca.un esec total acest primar,DEMISIA…

 2. ioan Răspunde

  De ce va bateti joc de noi satmarenii, pentru a cata oara promite ti in campanie electorala acest lucu. RUSSSSSINE, PREMIER MMMMINCINOS !!!!!!!!!! Din centura promisa in 2012 a ramas doar sensul giratoriu de pe DrUM CAREI, ATAT A FACUT gelatu MIE SACARBA DE VOI!!!

  • satmarean, pur si simplu.... Răspunde

   Este dezamagitor si trist cum aruncati cu vorbe urate impotriva unui om minunat care va vrea binele, impotriva unui premier care nu oboseste sa vina la Satu Mare cu foarte bune intentii, care doar in acest an a trimis 25 de milioane de lei pt investitii! E foarte mult! DACA A PROMIS CEVA – va face! Daca a promis organizarea licitatiei pt construirea centurii si podului peste Somes – ASA VA FI ! Nici unul din premierii ori presedintii tarii nu a dat 2 bani pe Satu Mare! Pentru prima oara,SATU MARE EXISTA SI E IMPORTANTA pt. Bucuresti! De ce nu va bucurati?! De ce nu sunteti mai ponderati/mai chibzuiti la vorbe,mai frumosi ca oameni si in campanii electorale ?!…Politizati totul extrem de urat! Satu Mare NU A EXISTAT pt Presedintele Basescu! NU A EXISTAT pt premierul Boc! Nu a existat pt nimeni de la Bucuresti !Si acesta-i adevarul!Satu Mare nu a existat pt nimeni! Acum suntem in carti si se vor face lucruri bune pt oamenii acestui loc!

   Iar cel care are puterea si dorinta de-a face BINE si pt Satu Mare este Premierul Ponta!…Cu tot respectul pentru opiniile voastre, dar acum chiar e important votul nostru ,atitudinea noastra,pentru viitorul si bunastarea locala!Si trebuie sa fim intelepti si isteti ! Fara sa politizam absurd,fara jocuri politicianiste ridicole,doar pragmatism…Nu vrem cu totii sa se schimbe in bine Satu Mare?!…De-adevaratelea, nu povesti ?!…Daca DA, atunci acum este momentul! Anul acesta !…

   • gheza Răspunde

    Sah mat la Ponta memoriul doamnei Bota de la PMP pe care la facut referitor cu sens giratorii costuri mici eficienta si solutie rapida care se putea face de mult pana eventual se va face podul de mult promis.

  • ion Răspunde

   Sensul giratoriu nu a fost finantata de Primarie.

 3. Ana Răspunde

  Multumim premierului pentru sprijin! Sunt convinsa ca se va tine de cuvant!

 4. Cristian Răspunde

  In sud merge cu galetile de faina, ulei si zahar, la Satu Mare e mai rafinat: merge cu minciuna… Buna gluma electorala. Pana in 2018 Satu Mare va avea 500 km de centura…

 5. PRO LIBERTATE! Răspunde

  JOS PSD! JOS PONTA! JOS CIUMA ROSIE!JOS PSD! JOS PONTA! JOS CIUMA ROSIE!JOS PSD! JOS PONTA! JOS CIUMA ROSIE!JOS PSD! JOS PONTA! JOS CIUMA ROSIE!JOS PSD! JOS PONTA! JOS CIUMA ROSIE!JOS PSD! JOS PONTA! JOS CIUMA ROSIE!JOS PSD! JOS PONTA! JOS CIUMA ROSIE!JOS PSD! JOS PONTA! JOS CIUMA ROSIE!JOS PSD! JOS PONTA! JOS CIUMA ROSIE!JOS PSD! JOS PONTA! JOS CIUMA ROSIE!JOS PSD! JOS PONTA! JOS CIUMA ROSIE!JOS PSD! JOS PONTA! JOS CIUMA ROSIE!JOS PSD! JOS PONTA! JOS CIUMA ROSIE!JOS PSD! JOS PONTA! JOS CIUMA ROSIE!JOS PSD! JOS PONTA! JOS CIUMA ROSIE!JOS PSD! JOS PONTA! JOS CIUMA ROSIE!JOS PSD! JOS PONTA! JOS CIUMA ROSIE!JOS PSD! JOS PONTA! JOS CIUMA ROSIE!JOS PSD! JOS PONTA! JOS CIUMA ROSIE!JOS PSD! JOS PONTA! JOS CIUMA ROSIE!JOS PSD! JOS PONTA! JOS CIUMA ROSIE!JOS PSD! JOS PONTA! JOS CIUMA ROSIE!JOS PSD! JOS PONTA! JOS CIUMA ROSIE!JOS PSD! JOS PONTA! JOS CIUMA ROSIE!JOS PSD! JOS PONTA! JOS CIUMA ROSIE!JOS PSD! JOS PONTA! JOS CIUMA ROSIE!JOS PSD! JOS PONTA! JOS CIUMA ROSIE!JOS PSD! JOS PONTA! JOS CIUMA ROSIE!JOS PSD! JOS PONTA! JOS CIUMA ROSIE!JOS PSD! JOS PONTA! JOS CIUMA ROSIE!JOS PSD! JOS PONTA! JOS CIUMA ROSIE!JOS PSD! JOS PONTA! JOS CIUMA ROSIE!JOS PSD! JOS PONTA! JOS CIUMA ROSIE!JOS PSD! JOS PONTA! JOS CIUMA ROSIE!JOS PSD! JOS PONTA! JOS CIUMA ROSIE!JOS PSD! JOS PONTA! JOS CIUMA ROSIE!JOS PSD! JOS PONTA! JOS CIUMA ROSIE!JOS PSD! JOS PONTA! JOS CIUMA ROSIE!JOS PSD! JOS PONTA! JOS CIUMA ROSIE!JOS PSD! JOS PONTA! JOS CIUMA ROSIE!JOS PSD! JOS PONTA! JOS CIUMA ROSIE!JOS PSD! JOS PONTA! JOS CIUMA ROSIE!JOS PSD! JOS PONTA! JOS CIUMA ROSIE!JOS PSD! JOS PONTA! JOS CIUMA ROSIE!JOS PSD! JOS PONTA! JOS CIUMA ROSIE!JOS PSD! JOS PONTA! JOS CIUMA ROSIE!JOS PSD! JOS PONTA! JOS CIUMA ROSIE!JOS PSD! JOS PONTA! JOS CIUMA ROSIE!

 6. Marius Răspunde

  Bine o zis cineva ca de cate ori s-a promis, am fi avut deja vreo 6 poduri. Pai daca satmarenii se lasa prostiti de promisiunea asta facuta la fiecare campanie, treaba lor, isi merita soarta, daca ei sunt la putere nu inseamna ca nu sunt hoti, daca ei maresc pensiile nu inseamna ca ei nu traiesc pe langa salar din banii furati din comisioanele firmelor. Nu va imaginati ca se va face pod maine poimaine, podul nu va fi nici in anul 2020 va garantez eu, gasesc eu niste explicatii birocatice ca sa se scape, pana se vad alesi ca dupa aia…iar Silaghi daca nu trecea in barca lui Tariceanu ca sa il tradeze pe Crin, nu are acum cu astia, de fapt to PNL SM e cu PSD acum, si tot Silaghi il conduce iar dupa europarlamentare asteapta sa ceara demisia lui Crin ca sa vina Tariceanu si el inapoi in PNL, totul ca Ponta sa ajunga presedinte. Dar poate Silaghi va avea o surpriza cand ii expira imunitatea europarlamentara, adica in 25 mai si inainte de mandatul de deputat de juramant, desigur daca il castiga.

 7. Iosif pavel Răspunde

  Interesant ca alte orașe fac 100 de lucrări deodată , majoritatea pe banii europeni iar noi stam la coada. Avem un primar doctor….. ( ar trebuii sa se mai faca spitale in oraș ! Nu sa fie toate departamentele intr-un singur spital) – spital de pediatrie , de ginecologie, etc . Parcurile ar trebui amenajate cum trebuie cu spații de joaca atat pt copii cat si pt câini , plus sa se amplaseze gunoaie ptr resturile fecale ale câinilor , sa se copieze stilul din Germania Firma Florisal ar putea veni cu idei de modernizare si in primu rând sa se ocupe de parcuri săptămânal nu o data pe an. Strandul de la noroieni pierde teren in fata vecinilor nostrii. ( poate in 2080 o sa fie gata si proiectul ala) , NU avem nici o baza sportiva calumea ptr copii, parcări -zero, pe trotuare iti rupi gatu, Someșul s-ar putea face navigabil , ce ar putea sa fie folosit pe urma pentru competiții de canoe. S-ar putea promova mult orașul nostru sa vina turiști si apoi investiții dar daca in conducere is doar pensionari ce idei au ei……

 8. Iosif pavel Răspunde

  Avem conducere ft slaba in orașul nostru. In primul rând ca avem primar doctor , ar trebuii sa sa faca mai multe spitale cu diferite departamente. Nu sa fie toate la spitalul județean. Apoi firma Florisal care se ocupa de spațiile verzi sa curete săptămânal parcurile nu o data pe an, dp care sa vina cu proiecte de modernizare cum ar fi : locuri de joaca pt copii moderne , spații de joaca îngrădite pt căței cu gunoaie speciale pt resturile fecale. Someșul s-ar putea folosiți pt competiții de canoe cat si navigabil pt turism. Ștrandului de la noroieni pierde teren fata de vecinii nostrii daca nu termina odata marele proiect care il au in vizor. O sala polivalenta si o baza sportiva serioasa pt copii. Ar trebuii data o șansa tinerilor care vin cu idei de proiecte inedite pt modernizarea orașului nostru , si sa folosim si noi banii europeni nundoar alte orașe. De exemplu Cluj si Timișoara pe unde am fost mai recent se fac cate 100 de lucrări odata , iar la noi se chinuie cu o parcare 2 ani cand bulevardele principale is prafff. Iar in centru ar trebuii făcute parcări etajate. S-ar putea promova mult orașul nostru daca s-ar da interesul. Sper ca am avut o opinie buna.

 9. Marius Răspunde

  Cine ii face costumele lui Silaghi? Firma Europrima? Condusa de taica-sau lui Ciubu, ala cu drogurile de la Noroieni? Pe care Silaghi la dus in America de Sud cand era ministru IMM…cat despre pod si daca se faca de acolo o sa se imbogateasca astia din PSD, ca vor fura ca de obicei, asa cum fura si acuma iar Govor e omul care da bani campaniei lui Ponta.

 10. srg. Răspunde

  Pana in momentul de fata tot ce a spus primarul nostru a fost realizat, ba chiar mai mult.Acum se pare ca vor veni si aceste 2 mari proiecte de care avem nevoie.Felicitari edilui DOREL COICA. Cu PSD se poate !!

 11. corel Răspunde

  Doru COIca a promis:
  -locuri de munca pt tineri
  -locuinte ieftine pt tineri
  -drumuri bune
  -eliminare angajarilor pe pile
  -scaderea taxelor si impozitelor
  –desfintarea birocratiei si a hartogariilor
  -desfintarea contractului cu Florisal-
  -parcuri si locuri de joaca pt copii.
  NU A REALIZAT NIMIC NE-A MINTIT DEMISIA PRIMAR INCOMPETENT.

  • Zorro Răspunde

   Desteptule, in ultimii 2 ani , cel mai puternic angajator a oferit inca 2000 de locuri de munca satmarenilor !
   Drumul spre Satmarel nu e asfaltat ? Cum era inainte? Cate strazi de piatra au fost asfaltate?
   In legatura cu contractul de Florisal, multumeste-i fostului primar Gyula, ca el a semnat prelungirea lui fortata 🙂 ! Uita-te cate parcari sau facut ( 1500 de parcari doar in micro 15+16) . Se fac si parcuri ( micro 15 , micro 16). Nu toate lucrurile se pot face peste noapte , desteptule ! Te-as vedea pe tine , o saptamana sa fi primar! Nu vorbi fara sa stii ! Nu stiu ce nu vezi tu ca nu se face in orasul Satu Mare, cred ca ai CĂPẮSTRU si nu poti sa vezi de el, ori esti chiar prost de felul tau !

 12. Albinuta Răspunde

  Nu faceti decat sa improscati cu noroi,tot ceea de aveti de spus sunt doar injuri si rautati la adresa lui Ponta,local a lui Coica,etc….spuneti voi de cate ori Satu Mare a fost vizitat de un premier care sa doreasca sa faca ceva pentru Satu Mare cu adevarat,sa discute despre problemele existente cu cei de la conducerea judetului indiferent de culoarea politica, pentru bunastarea judetului????De cate ori a vizita Basescu,Bob si alti judetul nostru in afara de anumite festivitati in care sa se etaleze si nimic mai mult?In sfarsit se aloca bani si Satmarului pentru mult doritul pod care era pt.toti tema in campania electorala si nimic mai mult….in loc sa va bucurati de realizarile din oras, ca in cartiere se fac parcari,asfaltari,se curata….si altele,ca sunt mai multe realizari in curs…. nu faceti decat sa improscati cu noroi…inseamna ca voi nu sunteti satmareni sunteti niste oameni rai,plin de resentimente si ura!Ar trebui sa vi se ia si dreptul la vot ca la niste delicventi!!!!!
  Bravo conduceri PSD Satu Mare pentru realizari pentru eforturile facute de a atrage atentia Bucurestiului catre noi,satmareni si nu in ultimul rand pentru cei 1158 de membri noi din randul tinerilor!
  Sus,sus cat mai sus PSD-TSD!!!!!!

 13. anne2595 Răspunde

  Ma bucur! Chiar e nevoie de un al treilea pod si se pare ca in sfarsit vom avea parte de el. Felicitari tuturor implicati!

 14. LIBERal Răspunde

  Nu-l cred pe PONTA! Cand a fost Silaghi la Ministerul Transporturilor a fost aceeasi poveste. Totul era aprobat. In fiecare campanie ne vand gogosi electorali! Unii sunt obisnuiti cu plagiatul, altii sa ne duca cu zaharelul. Sa-i fie rusine lui Silaghi pentru jocul mizer pe care-l face!

 15. radu Răspunde

  presedintele psd carei voteaza ca si consilier in sedintele de CL alaturi de UDMR Carei de 2 ani de zile!!!!
  primarul care e si presedinte la UDMR CAREI a angajat nevasta de presedinte psd carei la castel si acum tot psd carei voteaza cu udmr impotriva romanilor din carei!!!
  rusine PSD!!!

 16. dia Răspunde

  Sincer lumea s-a saturat de aceleasi promisiuni desarte in fiecare campanie electorala si de aceleasi figuri ..cine va mai crede?iar de Silaghi…nu mai am cuvinte…omul acesta e fara scrupule..nu mai exista demnitate si devotament.Nu stiu cine va mai scoate tara asta din rahat…poate doar un Mesia…nicidecum marionetele de pe scena politica actuala..

 17. muni Răspunde

  TANDEM LA TEATRU”COICA-TARANU “

 18. Nemesis Răspunde

  Este probabil cel mai important proiect pentru Satu Mare din 90 incoace.

 19. Baba Novac Răspunde

  MINCIUNA ORDINARA!!!!!!!!!!!!!!!!!

 20. demon Răspunde

  …Drumurile noooooastre toate… dar și podurile, sunt ”praf”

 21. cetatean din vinju mare Răspunde

  noi aici in vinju mare tare ne bucuram ca am scapat de pinochio adica dorelus costelus coica

 22. fermier Răspunde

  ai cui sunt cei 5 PORCI din poza ca tare as avea nevoie de ei la ferma mea

 23. darius Răspunde

  La criticat sunteti cei mai buni,la fapte se vede,nu-i nevoie de nici un comentariu.Mai iesiti si prin cartiere si vedeti ce s-a realizat nu stati numai in fata calc. si criticati.Forta PSD

  • SATMAREAN Răspunde

   Filip Darius,stim ca esti in slujba rosiilor, asa ca abtine-te!

   • Zorro Răspunde

    Abtine-te si tu de la a instiga oamenii ! Ca de comentat esti bun , pune mana si fa si tu ceva pt oras, nu sta ca prostul sa iti pice toate in mana sau in cap!

 24. Unu' Răspunde

  Calcul:

  397 000 000 lei / 4,50 (curs leu euro aproximaiv) =
  88 222 222,22 EURO!
  88 222 222,22 EURO / 13,5 (Km + de drum + 1 pod, toate cu cate o banda pe sens!!!!) = 6 534 979,42 EURO / Km !!!!
  Aici la noi, la câmpie !!! 6,5 milioane de Euro pe Kilometru de drum cu o banda pe sens!!!
  ‘tui mama ei de Românie plină de bandiți!
  La noi e mai scum un Km de drum ca și la bulgari sau la unguri un Km de autostrada, cu toate cele necesare (parapeți, despărțitoare, BENZINĂRII etc.)

 25. banderas Răspunde

  Este foarte trist, cand vezi cum in goana dupa putere , unii politicieni imprastie cu noroi pentru a ajunge la “ciolan” Oricare ar fi apartenenta lor politica , prioritar ar trebui sa fie , imbunatatirea traiului oamenilor. Si asa suntem codasii europei. Ne meritam soarta , deoarece in loc sa fim uniti , ca natie c, ca romani , ne ocaram unii pe alti . Degeaba il vorbiti de rau pe domnul Coica , unul ca dansul nu am avut pana acum.

  • Griga Răspunde

   Domnul coica nu se simte prea bine in psd.
   Eu il stimez pe el personal dar face parte din ciuma rosie

 26. Griga Răspunde

  Bai gaina, premierul organizeaza licitatii vai d capul nostru d fraieri

 27. Griga Răspunde

  Parca suntem in correa deja,
  Totul e rosu si cAndideAza. Kim ir sen

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.