PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Ziua Națională a Veterinarului, sărbătorită la Satu Mare

Medicii veterinari sătmăreni au sărbătorit astăzi Ziua Națională a Medicului Veterinar, organizând un simpozion. Reprezentanții Colegiului Medicilor Veterinari din România Filiala Satu Mare precum ai Asociația Generală a Medicilor Veterinari din România  Filiala Satu Mare și ai Direcției Sanitar Veterinară pentru Siguranța Alimentelor Satu Mare au participat la acest eveniment.

Deschiderea oficială a evenimentului a fost făcută de către viceprimarul Radu Roca, care în calitate de medic veterinar a ținut să vorbească despre această zi importantă dedicată veterinarilor, sărbătorită în data de 15 mai.

”Această dată de 15 mai are o semnificație majoră deoarece în jurul acesteia s-a înființat prima școală sanitar – veterinară în țară și rețeaua sanitar veterinară s-a reorganizat în formă de direcție sanitar – veterinară. Toate aceste semnificații pe noi ne-a dus la o împlinire a profesiei prin care ne-am format, ne-am consolidat și am devenit un rol determinant în societatea românească. Adică, prin activitatea sanitar – veterinară pe care o întreprinde atât medicul veterinar de liberă practică cât și veterinar funcțional în cadrul Direcției Sanitar Veterinară, realizează atât menținerea stări de sănătate a animalelor cât și o protecție și o siguranță asupra populației prin controlul sanitar – veterinar care îl au atât produselor  alimentare de origine animală cât și non-animală”, a declarat Radu Roca.

În cadrul simpozionului s-a discutat tema privind patologia animalelor mari și bolilor la albine pentru o pregătire continuă a medicilor veterinari din județul  Satu Mare. Aceasta a fost prezentată de către prof. dr. Liviu Oana și profesorul universitar Constantin Vasiu invitați speciali din Cluj Napoca.

Totodată, în această zi se va organiza o masă oficială unde se vor acorda premii și distincții medicilor veterinari care s-au pensionat și diplome de merit pentru bunii veterinari. La acest eveniment  sunt invitați peste 150 de persoane, atât medici veterinari cât și personalul care lucrează în rețeaua sanitar veterinară.