Ultima actualizare: ieri, 20:11
Locale

Ziua Națională a Veterinarului, sărbătorită la Satu Mare

simpozion ziua nationala a veterinarului (7)Medicii veterinari sătmăreni au sărbătorit astăzi Ziua Națională a Medicului Veterinar, organizând un simpozion. Reprezentanții Colegiului Medicilor Veterinari din România Filiala Satu Mare precum ai Asociația Generală a Medicilor Veterinari din România  Filiala Satu Mare și ai Direcției Sanitar Veterinară pentru Siguranța Alimentelor Satu Mare au participat la acest eveniment.

Deschiderea oficială a evenimentului a fost făcută de către viceprimarul Radu Roca, care în calitate de medic veterinar a ținut să vorbească despre această zi importantă dedicată veterinarilor, sărbătorită în data de 15 mai.

”Această dată de 15 mai are o semnificație majoră deoarece în jurul acesteia s-a înființat prima școală sanitar – veterinară în țară și rețeaua sanitar veterinară s-a reorganizat în formă de direcție sanitar – veterinară. Toate aceste semnificații pe noi ne-a dus la o împlinire a profesiei prin care ne-am format, ne-am consolidat și am devenit un rol determinant în societatea românească. Adică, prin activitatea sanitar – veterinară pe care o întreprinde atât medicul veterinar de liberă practică cât și veterinar funcțional în cadrul Direcției Sanitar Veterinară, realizează atât menținerea stări de sănătate a animalelor cât și o protecție și o siguranță asupra populației prin controlul sanitar – veterinar care îl au atât produselor  alimentare de origine animală cât și non-animală”, a declarat Radu Roca.

În cadrul simpozionului s-a discutat tema privind patologia animalelor mari și bolilor la albine pentru o pregătire continuă a medicilor veterinari din județul  Satu Mare. Aceasta a fost prezentată de către prof. dr. Liviu Oana și profesorul universitar Constantin Vasiu invitați speciali din Cluj Napoca.

Totodată, în această zi se va organiza o masă oficială unde se vor acorda premii și distincții medicilor veterinari care s-au pensionat și diplome de merit pentru bunii veterinari. La acest eveniment  sunt invitați peste 150 de persoane, atât medici veterinari cât și personalul care lucrează în rețeaua sanitar veterinară.

 

2 comentarii

  1. recunoscator Răspunde

    Flicitari!Aveti mult de lucru ,,creste numarul animalelor”. E nevoie de voi.

  2. Galiano Răspunde

    culmea ironiei heful s-a tinut la restaurantul Romantic ,acolo unde anul trecut s-au inbolnait peste 120de persoane…se pare ca tot cheful a venit din partea casei ca o recompensa….asta da control pe viitorr…deci cei care vreti sa organizati evenimente la acest local sa va giditi de mai multe ori ,ca de kucreaza sub acoperire…poate organele in drept ar trebui sa se sesizeze!!!!!!!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe despre Locale
Doi bărbați identificați pentru furturi din locuințe

Luni dimineaţa poliţiştii sătmăreni au fost sesizaţi de Istvan C. din localitatea Viile Satu Mare despre faptul că în timpul...

Închide