PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Miting aviatic la Satu Mare (Galerie FOTO)

Miting aviatic Satu Mare. Albinuţele baltice, şoimii României şi forţele aeriene au arătat astăzi cât de bine stăpânesc aparatele din dotare, oferind un adevărat spectacol, spre deliciul sătmărenilor prezenţi pe aeroport.

Deschiderea oficială a avut loc în prezența oficialităţilor locale, care au vorbit despre acest eveniment.

Încercăm de fiecare dată să fie un program cât mai bogat dar să păstrăm şi nivelul de adrenalină de la mitingul de anul trecut. Albinuţele Baltice sunt din nou alături de noi, Aeroclubul României, Forţele Aeriene sunt prezente în mitingul de la Satu Mare. Eu cred că este un proiect foarte bun şi foarte reuşit, are în vedere să promoveze judeţul Satu Mare, are în vedere să promoveze aeroportul, încercăm să-i atragem pe sătmăreni alături de noi“, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Ştef.

Directorul Aeroclubului României, George Rotaru, a vorbit despre programul evenimentului, remarcând că mitingul de la Satu Mare este printre cele mai importante din țară.

După mitingul de la Otopeni, mitingul de la Satu Mare se clasează între primele ca şi număr de avioane, spectaculozitatea evoluţiilor şi numărul publicului care savurează aceste evoluţii“, a spus Rotaru.

Pe cerul Sătmarului au evoluat parașutiști, planoriști. Foarte bine primit a fost MIG-ul 21 Lancer, care a făcut doar șase minute de la Câmpia Turzii până la Satu Mare. De asemenea, publicul a fost foarte impresionat de evoluția trupei Baltic Bees, adevărați stăpâni ai cerului școliți la centre de pregătire din Rusia.

Nu au lipsit nici de această dată șoimii României, de data aceasta în echipă de cinci avioane Extra 300 și Extra 330, și nici evoluția unui elicopter Puma.

Spectacolul a durat aproximativ trei ore.