PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

PDL Satu Mare derulează o campanie de angajare a elevilor pe perioada verii

Prim-vicepreşedintele Organizaţiei Judeţene de Femei a PDL Satu Mare, Sanda Neşte, alături de prim-vicepreşedintele Organizaţiei Oamenilor de Afaceri a PDL Satu Mare, Iosif Bereş, au anunţat astăzi într-o conferinţă de presă derularea unei campanii cu privire la angajarea elevilor pe perioada verii.

În acest sens, atât în timpul orelor cât şi la şedinţele consiliilor elevilor se va discuta despre sprijinul acordat de stat elevilor care doresc să muncească pe perioada verii, fiind întocmite deja liste cu elevii interesaţi de un job.

Sanda Neşte a explicat că în sezonul de vară există activităţi sezoniere, cum ar fi  ospătari la terase, vânzători de îngheţată, lucrători comerciali, ce pot fi acoperite de elevi. Dincolo de câştigul bănesc, Sanda Neşte consideră că angajarea temporară a elevilor este foarte importantă pentru pregătirea pentru viaţă, respectiv orientarea profesională.

Organizatorii campaniei au pregătit dosare cu toate informaţiile şi formularele ce trebuie completate de angajatori, sperând să fie angajaţi cel puţin 50 de elevi pe perioada verii.