PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Colaborarea PNL-PDL, foarte bună la Satu Mare. Delegaţii au plecat la Bucureşti

Delegaţii PNL şi PDL din judeţul Satu Mare la congresul comun al celor două partide de la Bucureşti au pornit astăzi la drum, ei având mandat de la birourile politice judeţene să susţină proiectele care prevăd unirea formaţiunilor şi susţinerea unui candidat la alegerile prezidenţiale din acest an.

Delegația este formată din 20 de membri ai PDL și 20 ai PNL, printre aceștia fiind președinții Romeo Nicoară și Petre Mureșan, secretarul general al PDL, Sorin Ghilea, avocații Adrian Cozma și Adrian Pop.

Președintele PDL Satu Mare, Petre Mureșan, a afirmat că acest congres este unul foarte important, întrucât se iau hotărâri importante cu privire la cel mai mare partid de dreapta din România.

Cele două partide vor avea şedinţe separate pentru adoptarea unor hotărâri după care se vor reuni în congres extraordinar.

PDL va aproba fuziunea prin absorbţie cu Forţa Civică și aprobarea fuziunii cu PNL, după care vor avea convenţia comună cu PNL, unde se va vota statutul noului partid și crearea Alianţei Creştin Liberale.

Avem mandat din partea BPJ-ului pentru a vota fuziunea”, a spus Petre Mureşan.

Liderul PNL Satu Mare, Romeo Nicoară, a afirmat că şi liberalii au mandat să voteze toate proiectele propuse pentru fuziunea cu PDL şi susţinerea candidatului unic la prezidenţiale.

“Scopul alianţei este de a susţine un singur candidat pe partea dreaptă, în persoana domnului Klaus Iohannis, şi de a avea un program electoral comun. Organizaţia PNL Satu Mare susţine proiecte care se vor dezbate la Delegaţia Permanentă de dinaintea congresului, cât şi proiectele care vor fi supuse votului în cadrul congresului, respectiv statutul şi protocolul de fuziune“, a declarat Romeo Nicoară.

Referitor la colaborarea PNL- PDL din judeţ, Romeo Nicoară a afirmat că este una foarte bună.

„La nivel judeţean discuţiile sunt foarte bune, am avut mai multe întâlniri, deplasări în teritoriu pentru a ne cunoaşte organizaţiile şi a le pune una lângă alta în vederea colaborării viitoare. Continuăm acest lucru pe parcursul verii fiindcă mecanismul şi puterea acestui nou partid trebuie să fie vizibile în toamnă iar pentru aceasta trebuie să avem făcută integrarea cât mai curând şi cât mai bine”, a spus Nicoară.

Întrebat dacă există riscul ca mai mulți liberali să plece la partidul lui Tăriceanu, Nicoară a răspuns: „Eu îi rog pe membrii PNL să rămână în PNL, să fie alături de marele partid de dreapta, fiindcă acesta este şansa României de a da preşedintele de dreapta în acest an. Dacă sunt opţiuni individuale, sunt liberi să facă ce doresc, una din valorile liberalismului este de a avea opţiuni individuale în a alege ce culoare politică vor să susţină”.