PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Gheorghe Ciocan, validat consilier judeţean

Fostul prefect, deputat şi preşedinte al PSD Satu Mare, Gheorghe Ciocan, a depus astăzi jurământul de consilier judeţean în locul lui Ciprian Ardelean, care a primit o funcţie în guvernul Ponta. El a fost validat astăzi în şedinţa Consiliului Judeţean după o rundă de dezbateri, invocându-se anumite aspect ale legii care pot fi interpretate.

Discuţiile au pornit după ce preşedintele Comisiei Juridice, Eva Mărginean, a susţinut faptul că, potrivit legii, ar fi nevoie de semnăturile tuturor preşedinţilor de organizaţii judeţene ale partidelor care formează USL şi ar fi doar semnăturile preşedinţilor de la PSD şi PC, lipsind cea a preşedintelui interimar de la PNL Satu Mare, Romeo Nicoară.

De cealaltă parte, preşedintele CJ, Adrian Ştef, a împărtăşit punctul de vedere al juriştilor Consiliului Judeţean, aceştia susţinând că ar fi nevoie doar de confirmare din partea partidului din care face parte Gheorghe Ciocan, adică PSD, că este în continuare membru de partid.

Validarea lui Gheorghe Ciocan a fost în cele din urmă aprobat cu votul majoritar al consilierilor abţinându-se de la vot cei patru consilieri PDL prezenţi şi doi consilieri PNL, Ioan Rus şi Virgil Enătescu. În intervenţia sa,  consilierul Virgil Enătescu a afirmat că prin faptul că nu există o semnătură din partea PNL nu înseamnă că PNL nu mai există, că s-ar fi desfiinţat, fiind completat de către preşedintele Adrian Ştef, care a subliniat că în ciuda zvonurilor a rămas în continuare liberal.

Referitor la faptul că a fost invocată semnătura preşedintelui interimar al PNL Satu Mare, Romeo Nicoară, Adrian Ştef a întrebat, retoric, dacă USL mai trăieşte.

„Ni s-a explicat că USL nu mai trăieşte, dar acum trăieşte”, a subliniat Ştef.