PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Ileana Blidar: Vom trimite invitații sătmărenilor să se înscrie în PDL

Preşedintele filialei municipale a PDL Satu Mare, Ileana Blidar, alături de noul prim-vicepreşedinte, consilierul local Doina Feher, au prezentat astăzi, într-o conferinţă de presă, câteva proiecte demarate de noua conducere a partidului.

Ileana Blidar a declarat că în momentul de faţă este vacantă funcţia de secretar general al filialei municipale, urmând să aibă loc o dezbatere în interiorul partidului, după care să fi votat cel mai bun.

„Vrem să creştem organizaţia municipală, să avem o echipă complexă. Vom avea conferinţe cu consilierii municipali, să explice proiectele de viitor, cum votează în Consiliul Local şi de ce”, a afirmat Ileana Blidar.

Noul consilier local, Doina Feher, profesor la şcoala Ion Creangă, a afirmat că este decisă să transmită conducerii Primăriei Satu Mare problemele sătmărenilor. În calitate de prim-vicepreşedinte al PDL, aceasta îşi doreşte o echipă unită, amintind de câteva proiecte, precum „Bunicii navighează” sau găsirea de locuri de muncă pentru tineri.

Ileana Blidar a anunțat că proiectul „Bunici navighează” va începe luni cu prima serie de pensionari. Până în prezent sunt peste 50 vârstnici doritori să înveţe să utilizeze calculatorul pentru a ţine legătura cu copiii sau nepoţii lor aflaţi în străinătate.

De asemenea, Ileana Blidar a anunţat demararea unui alt proiect, şi anume distribuirea de invitaţii la locuinţele tuturor sătmărenilor de a se înscrie în PDL. Aceasta consideră că oamenii trebuie consultaţi nu numai în campaniile electorale, scopul noii acţiuni fiind de a-i atrage în partid pe sătmărenii de dreapta care ar dori să se implice în politică dar nu au fost invitați.

“Invit oamenii de dreapta să se înscrie în PDL, după fuziunea cu PNL vom fi cea mai mare forţă de dreapta. Sătmărenii vor primi acasă, personal sau în cutiile poştale, o invitaţie din partea noastră să se înscrie în partid. Este normal să-i inviţi, poate sunt multe persoane care vor să se înscrie dar nu le-a invitat nimeni. Nu este obligatoriu, cine doreşte şi se regăseşte în doctrina de dreapta. E o muncă vastă, dar cred că va avea un efect pozitiv”, a spus Ileana Blidar.

Totodată, doritorii pot face parte din comisiile de specialitate ale partidului.

În cadrul conferinţei, Ileana Blidar a reamintit faptul că PDL va monitoriza cu atenţie promisiunile deputatului Ovidiu Silaghi, şi anume construirea centurii, a drumului expres şi a podului peste Someş.