PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Primăria va fi deschisă până la ora 20. Reorganizare şi în instituţiile subordonate

Consilierii locali au aprobat în ședința extraordinară de astăzi noua organigramă a Primăriei Satu Mare și instituțiilor subordonate, care aduce modificări importante. Deși era de așteptat o ședință furtunoasă, având în vedere precedenta întâlnire, de data aceasta puterea și opoziția au căzut la pace.

Ședința condusă de consilierul Butka Gergo a durat doar câteva minute.

La începutul ședinței a fost validat noul consilier local PDL în persoana profesoarei Doina Feher, după ce la ședința anterioară a fost amânată această hotărâre din cauza jocurilor dintre PSD și UDMR. Noul consilier a depus jurământul, după care și-a preluat mandatul.

Consilierii au votat fără probleme rectificarea bugetară propusă de primar. Consilierul UDMR Magyar Lorand a cerut primarului Dorel Coica să convoace comitetul director de la Clubul Sportiv Municipal pentru aprobarea bugetului pe secţii. El a mai solicitat ca la secţiile de scrimă şi karate să se ia în considerare rolul clubului Samuraiul. Primarul a anunţat că va convoca reprezentanţii CSM pentru discutarea bugetului şi va face tot posibilul pentru ca Samuraiul să fie cooptat în CSM.

Cel mai important proiect de pe ordinea de zi a fost cel cu privire la modificarea organigramei primăriei şi instituţiilor subordonate. Cu două abţineri, cea a consilierilor UDMR Butka Gergo şi Lang Ladislau, proiectul a fost votat.

Primarul Dorel Coica a declarat că de fapt prin modificările aduse organigramei se revine la situaţia de dinainte de ordonanţa fostului premier Emil Boc care a redus posturile. El a precizat că prin modificări se doreşte de fapt o eficientizare a tuturor instituţiilor. Astfel, la Direcţia de Impozite şi Taxe Locale nu va mai fi director şi nici alţi şefi de servicii ci doar şefi de birouri. Această metodă se aplică şi la alte instituţii.

Totodată, primarul a anunţat că Primăria îşi va schimba orarul de relaţii cu publicul. Astfel, sătmărenii vor putea să se adreseze acestei instituţii între orele 8-20.

Noua organigramă cuprinde 741 de posturi pentru aparatul primarului și pentru Poliţia Locală, Direcţia de Impozite şi Taxe Locale, Direcţia de Evidenţă a Persoanei, Teatrul de Nord, Filarmonica Dinu Lipatti, Clubul Sportiv, Administrarea Domeniului Public şi Centrul Cultural G.M. Zamfirescu.

Modificările aduse în instituții pot fi consultate aici.