Ultima actualizare: azi, 11:40

 

Locale

Primăria va fi deschisă până la ora 20. Reorganizare şi în instituţiile subordonate

consiliul local (16)Consilierii locali au aprobat în ședința extraordinară de astăzi noua organigramă a Primăriei Satu Mare și instituțiilor subordonate, care aduce modificări importante. Deși era de așteptat o ședință furtunoasă, având în vedere precedenta întâlnire, de data aceasta puterea și opoziția au căzut la pace.

Ședința condusă de consilierul Butka Gergo a durat doar câteva minute.

La începutul ședinței a fost validat noul consilier local PDL în persoana profesoarei Doina Feher, după ce la ședința anterioară a fost amânată această hotărâre din cauza jocurilor dintre PSD și UDMR. Noul consilier a depus jurământul, după care și-a preluat mandatul.

Consilierii au votat fără probleme rectificarea bugetară propusă de primar. Consilierul UDMR Magyar Lorand a cerut primarului Dorel Coica să convoace comitetul director de la Clubul Sportiv Municipal pentru aprobarea bugetului pe secţii. El a mai solicitat ca la secţiile de scrimă şi karate să se ia în considerare rolul clubului Samuraiul. Primarul a anunţat că va convoca reprezentanţii CSM pentru discutarea bugetului şi va face tot posibilul pentru ca Samuraiul să fie cooptat în CSM.

consiliul local (10)

Cel mai important proiect de pe ordinea de zi a fost cel cu privire la modificarea organigramei primăriei şi instituţiilor subordonate. Cu două abţineri, cea a consilierilor UDMR Butka Gergo şi Lang Ladislau, proiectul a fost votat.

Primarul Dorel Coica a declarat că de fapt prin modificările aduse organigramei se revine la situaţia de dinainte de ordonanţa fostului premier Emil Boc care a redus posturile. El a precizat că prin modificări se doreşte de fapt o eficientizare a tuturor instituţiilor. Astfel, la Direcţia de Impozite şi Taxe Locale nu va mai fi director şi nici alţi şefi de servicii ci doar şefi de birouri. Această metodă se aplică şi la alte instituţii.

Totodată, primarul a anunţat că Primăria îşi va schimba orarul de relaţii cu publicul. Astfel, sătmărenii vor putea să se adreseze acestei instituţii între orele 8-20.

Noua organigramă cuprinde 741 de posturi pentru aparatul primarului și pentru Poliţia Locală, Direcţia de Impozite şi Taxe Locale, Direcţia de Evidenţă a Persoanei, Teatrul de Nord, Filarmonica Dinu Lipatti, Clubul Sportiv, Administrarea Domeniului Public şi Centrul Cultural G.M. Zamfirescu.

Modificările aduse în instituții pot fi consultate aici.

           

consiliul local (2)

4 comentarii

 1. floarea soarelui Răspunde

  Bravo dl primar…faceti un pic de curatenie si prin Primarie.Sunt oameni care chiar lucreaza si altii care se numesc- sefi- sunt doar prezenti..in rest .. taie frunza la caini.Pana la urma tot cel care are salarul mai mic trage, restul sunt de umplutura. Sincer ar trebui sa vedeti cam ce volum de munca are fiecare angajat, pentru ca sunt birouri unde sunt 6 angajati si lucreaza 1 sau 2 din ei…si sunt birouri unde chiar ar fi nevoie de oameni..

 2. cetatean Răspunde

  Mai ales cei de la finantele locale trebuie schimbati, unii, pt ca sint total lipsiti de politete, mereu nervosi, mereu imbufnati, la taxe si impozite se asteapta foarte mult pt absolut orice

 3. Caruta cu prosti Răspunde

  Ma intreb si io ca prostu’….Intre aprobarea unei organigrame si aprobarea modificarii ei , e vreo diferenta? Sau tot aia e…..

 4. Matroz Răspunde

  @grea caruta ,mai ales dacă n-a ajuns la Caracal.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.