PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Virgil Enătescu: Clădirea Psihiatriei nu trebuia retrocedată!

Consilierul județean PNL, academician dr. Virgil Enătescu, a afirmat astăzi într-o conferință de presă a Alianței Creștin Liberale Satu Mare, că problemele secției de psihiatrie din cadrul Spitalului Județean sunt mai vechi iar vina aparține juriștilor din Consiliul Județean Satu Mare, retrocedarea făcându-se printr-un viciu de procedură.

”Ceea ce este foarte interesant este faptul că există o lege care spune că acele clădiri care au utilitate publică, ca spitale, cămine și altele, nu se retrocedează în natură. Acolo unde eram eu, era secție de psihiatrie acuți și secția de psihiatrie cronici”, a specificat consilierul județean dr. Virgil Enătescu.

Virgil Enătescu a afirmat că pe vremuri era un avocat care dorea să primească secția de psihiatrie, spațiul de salvare și curtea din spate pentru a construi niște blocuri pentru medici.

Vroia să radă tot, să construiască niște blocuri și să vândă niște apartamente unor medici, fiind aproape de spital. Însă se pare că acest domn avocat a făcut mai multe prostii și noul episcop l-a dat afară. Eu cu catolicii am lucrat extrem de bine, am lucrat enorm cu ei și făcusem un plan cu episcopul să facem un spital de psihiatrie cu surori de caritate din cadrul bisericii catolice și cu fonduri de la Caritasul Internațional. Nu s-a putut, domnul avocat a vrut să câștige milioane de euro, dar n-a câștigat nimic”, a declarat academicianul Virgil Enătescu.

În altă ordine de idei, dr. Virgil Enătescu a abordat și subiectul Bibliotecii Județene, care se află într-un spațiu închiriat, neadecvat, cu cărți valoroase din punct de vedere istoric și literar.

”De ce nu se face biblioteca? Și în Africa se fac biblioteci. Vrem să ajungem sub nivelul Africii? Mulți din copiii de astăzi nici nu știu să vorbească, nu au un vocabular corespunzător, au câțiva termeni cu care jonglează”, a afirmat Virgil Enătescu.