Ultima actualizare: azi, 21:24
virgil enatescu
Locale

Virgil Enătescu: Clădirea Psihiatriei nu trebuia retrocedată!

virgil enatescuConsilierul județean PNL, academician dr. Virgil Enătescu, a afirmat astăzi într-o conferință de presă a Alianței Creștin Liberale Satu Mare, că problemele secției de psihiatrie din cadrul Spitalului Județean sunt mai vechi iar vina aparține juriștilor din Consiliul Județean Satu Mare, retrocedarea făcându-se printr-un viciu de procedură.

”Ceea ce este foarte interesant este faptul că există o lege care spune că acele clădiri care au utilitate publică, ca spitale, cămine și altele, nu se retrocedează în natură. Acolo unde eram eu, era secție de psihiatrie acuți și secția de psihiatrie cronici”, a specificat consilierul județean dr. Virgil Enătescu.

Virgil Enătescu a afirmat că pe vremuri era un avocat care dorea să primească secția de psihiatrie, spațiul de salvare și curtea din spate pentru a construi niște blocuri pentru medici.

Vroia să radă tot, să construiască niște blocuri și să vândă niște apartamente unor medici, fiind aproape de spital. Însă se pare că acest domn avocat a făcut mai multe prostii și noul episcop l-a dat afară. Eu cu catolicii am lucrat extrem de bine, am lucrat enorm cu ei și făcusem un plan cu episcopul să facem un spital de psihiatrie cu surori de caritate din cadrul bisericii catolice și cu fonduri de la Caritasul Internațional. Nu s-a putut, domnul avocat a vrut să câștige milioane de euro, dar n-a câștigat nimic”, a declarat academicianul Virgil Enătescu.

În altă ordine de idei, dr. Virgil Enătescu a abordat și subiectul Bibliotecii Județene, care se află într-un spațiu închiriat, neadecvat, cu cărți valoroase din punct de vedere istoric și literar.

”De ce nu se face biblioteca? Și în Africa se fac biblioteci. Vrem să ajungem sub nivelul Africii? Mulți din copiii de astăzi nici nu știu să vorbească, nu au un vocabular corespunzător, au câțiva termeni cu care jonglează”, a afirmat Virgil Enătescu.

8 comentarii

 1. satmarean Răspunde

  Faine multele sigle pdl din spatele academicianului plnist

 2. ion Răspunde

  V-AM RESPECTAT CA MEDIC ,dar ca politician sinteti un lingau batrin care uita cine a manevrat cladirile din 2004 pdl cu care va pupati acum . ATIcerut votul satmarenilor ca va luptati cu basescu si pdl si acum sinteti cu pdl in spate ca nici spatiu nu mai aveti, rusine omule.

  • Reformatorul Răspunde

   Acuzele dumitale sunt gratuite. Acad. Enatescu este un liberal respectabi.Faptul ca PNL-ul a fost lasat fara sediu de oamenii lui Silaghi si Stef a obligat PNL Satu Mare sa faca aceste conferinte de presa in sediul ACL

 3. IOANA Răspunde

  Nu vreti sa retrocedati ??????
  O sa retrocedati voi inpreuna cu cladirea Colegiului Eminescu nu peste mult timp….

 4. RAUDETOT Răspunde

  Satu Mare nu are Biblioteca, Dacia arata ca o fantoma, Ceasul electric a murit de mult iar pietele sunt o rusine, ca imagine.Avem, in schimb, locuri de joaca pentru copii, locuri de 10 metri patrati, cu PIATRA pe jos si cu gard de sarma (inca neghimpata). Parcurile refacute au si ele PIATRA pe jos iar copacii care dadeau un pic de umbra au fost inlocuiti cu trandafiri. De asemenea, Florisalul are grija sa taie si bruma de iarba care mai tine un pic de prospetime in arsita verii.

 5. sieu Răspunde

  Intreb si eu dle Enatescu, de ce nu a facut un nou sediu pt biblioteca cel care a promis asta si pe care l-ati sustinut cu atita elan ???? aidca incultul arogant STEF .

  • satmarean Răspunde

   Nu incultul arogant ci “profesorul Stef”, asa cum tocmai dl Enatescu ni-l prezenta în campanie

 6. pacientul sudanez Răspunde

  Nu va arde spatele domnule Enatescu? Girati acum sigla odioasa a PDL, cel pe care il injurati pana nu demult. Cand ati fost sincer domnule doktor?
  Este ciudat ca tocmai acum, la 80 de ani, tineti mortis sa va terfeliti onoarea!
  Oare aveti ceva de castigat? Eu, si multi satmareni care (inca) va mai admira, asteptam sa va retrageti cu demnitate. Ce cautati in cloaca aia? Sau chiar nu va dati seama de se intampla?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe despre Locale
Proiect al DITL, amânat din cauza proastei documentări. Dan Mirel: informaticianul este în concediu!

Consilierii locali ai municipiului Satu Mare au discutat astăzi aproximativ o jumătate de oră proiectul privind anularea creanţelor mai mici...

Închide