PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Pataki Csaba despre ordonanța privind migrația. La Satu Mare ajunge și o jumătate de oră!

Președintele UDMR Satu Mare, senatorul Pataki Csaba, a afirmat astăzi, în cadrul unei conferințe de presă că dacă ar fi permisă migrația aleșilor locali, printr-un proiect de ordonanță de guvern care se pregăteşte, în judeţul Satu Mare s-ar produce mişcări serioase.

“La Satu Mare ar ajunge şi o jumătate de oră de liber şi am vedea transformări spectaculoase“, a spus senatorul.

El a arătat că UDMR nu este de acord cu ordonanţa care ar da aleşilor un termen de două săptămâni în care să-şi poată schimba partidul fără să-şi piardă mandatele, atrăgând atenţia că există o recomandare a Comisiei de la Veneţia de a stopa migraţia politică în România. Pataki a subliniat că există o presiune internaţională de a stopa migrările şi consideră că Româna s-ar alege cu „o pată neagră”.

Totodată, deputatul Kereskenyi Gabor a consideră că o astfel de ordonanță este „o mare mizerie, care, din păcate, caracterizează în general politicul românesc”.

 Conducerea centrală a UDMR încă nu a văzut un astfel de proiect, dar Kereskenyi a afirmat că traseismul „şi-a băgat coada şi în judeţul Satu Mare în ce priveşte unii politicieni”.

În opinia sa, într-o democraţie normală şi civilizată nu se pot face schimbări de partid în timpul unui mandat, el motivând că aleșii au primit o încredere din partea electoratului.

Nu se poate intra şi ieşi ca dintr-un bar. Ieşi dintr-un bar şi intri în cealaltă cârciumă, pentru că nu aceasta este menirea aleşilor. Este o mare mizerie“, a afirmat Kereskenyi.