PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Plopstock 2014 – Ziua 2

Atmosfera de campus universitar a continuat și în a doua zi a Festivalului Plopstock, tinerii sătmăreni fiind încântați de concertele Basska, Rehab Nation, Relative, Synergy și Anysound. Locația Plopstock a fost invadată de sătmărenii iubitori de rock, ska-punk, reggae, drum’n’bass, balcanic și rock.

Foarte apreciați de public au fost clujenii de la Rehab Nation, care au încins atmosfera cu combinația explozivă de ritmuri ska-punk, reggae și balcanice, piesele lor fiind interpretate în limba română, engleză, maghiară, şi chiar franceză și spaniolă.

Nu s-au lăsat mai prejos nici membrii trupei Basska care au adus la festival un nou gen de muzică cu ritmuri amestecate în stilul reggae, hip-hop, drum’n’bass, balcanic și rock. Considerată de mulți drept revelația muzicală a anului 2014, Basska este o noutate nu doar prin simpla ei prezență pe scena românească, ci și prin stilul muzical abordat care suprinde prin ingeniozitate și efervescență.

Sâmbătă, în ultima zi a festivalului Plopstock 2014, vor concerta Frozen, Mushroom Story, Dirty Shirt, SKA-NK și trupa Subcarpați, una dintre cele mai iubite trupe românești contemporane, a cărei muzică a devenit un adevărat manifest croit în jurul folclorului românesc, introdus cu măiestrie în cultura underground actuală. Ritmuri de dub, breaks și hip-hop se împletesc perfect cu sonorități tradiționale și proiecții video tematice, dând naștere unui stil care și-a câștigat într-un timp scurt foarte mulți adepți. Subcarpați este trecutul adus în prezent prin ritm, note și versuri!