PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Concursuri contestate la Palatul Copiilor. Candidații acuză comisia de lipsă de profesionalism

Doi candidați pentru posturi vacante la Palatul Copiilor contestă comisia care i-a evaluat, susținând că membrii acesteia ar fi persoane fără suficientă calificare în domeniu.

Dirijorul fanfarei din Beltiug, Mircea Câcu, acuză comisia de examinare de la concursul pentru ocuparea posturilor vacante la Palatul Copiilor Satu Mare de discriminare. Fiul dirijorului, Florin Câcu, a obținut nota sub 3 la proba scrisă.

Potrivit lui Mircea Câcu, fiul acestuia, Florin Câcu, absolvent al Academiei Gheorghe Dima din Cluj Napoca, s-a înscris la concursul organizat de către Palatul Copiilor, în vederea ocupării pentru un an de zile al postului de profesor suplinitor la catedra de fanfară, menționând că acest post a fost eliberat de el pentru că și-a luat un an de zile concediu fără plată.

În urma rezultatului primit la proba scrisă de către Florin Câcu, dirijorul Mircea Câcu a constatat că fiul lui a fost discriminat și că membrii comisiei nu au avut specializarea necesară pentru stabilirea unei persoane competente pentru ocuparea unui astfel de post. 

”Am constatat că fiul meu a fost discriminat de la început și până la sfârșitul acestui concurs de către comisia care a fost constituită în vederea acestui examen. Evaluarea e un mare abuz care se face în învățământul sătmărean prin faptul că această comisie este ilegală cap coadă. Președintele comisiei a fost pus directorul adjunct al instituției, care are specialitatea de maistru tâmplar, iar ceilalți profesori au pe diplomă scris pedagogie muzicală”, a declarat Mircea Câcu.

Din comisia de examinare au făcut parte directorul adjunct de la Palatul Copiilor Satu Mare, inspectorul școlar Nicu Miclăuș și Fanea Aurel.

Florin Câcu a declarat că după ce a intrat la examen a fost supus unei intimidări foarte mari din partea comisiei iar întrebările care i-au fost puse de către directorul adjunct, ar fi fost fără drept atâta timp cât persoana în cauză nu are studii superioare în acest domeniu.

În acest caz se află și un alt candidat sătmărean, Zele Petrică Felician, care s-a înscris în concurs pentru postul vacant, secția muzică populară și nu a reușit să treacă proba scrisă. Ba mai mult, a declarat că în timpul examenului comisia a făcut cea mai mare greșeală din istoria muzicală.  

 ”Un candidat a fost pus să armonizeze Imnul Național al României, acesta armonizând corect. Comisia de examinare a afirmat că nu este corect, deoarece nu a fost scrisă bine în măsura de patru pătrimi, spunând că acest imn conține măsura de trei pătrimi. După această afirmație incorectă, mă întreb, ce caută acești indivizi și Nicu Miclăuș cum a ajuns inspector școlar. Aceasta este cea mai mare greșeală în istoria muzicală”, a spus Zele Petrică.

La acest concurs s-au înscris patru candidați din care doar trei s-au prezentat iar după proba scrisă niciunul nu a luat notă mai mare de patru.

Florin Câcu și Zele Petrică au depus contestații, iar azi împreună cu Mircea Câcu s-au prezentat la Palatul Copiilor pentru a vedea rezultatele, anunțați că acestea vor fi afișate la ora 12:00. Acest lucru nu s-a întâmplat, iar după o oră de așteptare, au fost anunțați că vor primi rezultatele la ora 17:00.