Ultima actualizare: azi, 23:24
Locale

Concursuri contestate la Palatul Copiilor. Candidații acuză comisia de lipsă de profesionalism

Mircea Cacu (2)Doi candidați pentru posturi vacante la Palatul Copiilor contestă comisia care i-a evaluat, susținând că membrii acesteia ar fi persoane fără suficientă calificare în domeniu.

Dirijorul fanfarei din Beltiug, Mircea Câcu, acuză comisia de examinare de la concursul pentru ocuparea posturilor vacante la Palatul Copiilor Satu Mare de discriminare. Fiul dirijorului, Florin Câcu, a obținut nota sub 3 la proba scrisă.

Potrivit lui Mircea Câcu, fiul acestuia, Florin Câcu, absolvent al Academiei Gheorghe Dima din Cluj Napoca, s-a înscris la concursul organizat de către Palatul Copiilor, în vederea ocupării pentru un an de zile al postului de profesor suplinitor la catedra de fanfară, menționând că acest post a fost eliberat de el pentru că și-a luat un an de zile concediu fără plată.

În urma rezultatului primit la proba scrisă de către Florin Câcu, dirijorul Mircea Câcu a constatat că fiul lui a fost discriminat și că membrii comisiei nu au avut specializarea necesară pentru stabilirea unei persoane competente pentru ocuparea unui astfel de post. 

”Am constatat că fiul meu a fost discriminat de la început și până la sfârșitul acestui concurs de către comisia care a fost constituită în vederea acestui examen. Evaluarea e un mare abuz care se face în învățământul sătmărean prin faptul că această comisie este ilegală cap coadă. Președintele comisiei a fost pus directorul adjunct al instituției, care are specialitatea de maistru tâmplar, iar ceilalți profesori au pe diplomă scris pedagogie muzicală”, a declarat Mircea Câcu.

Din comisia de examinare au făcut parte directorul adjunct de la Palatul Copiilor Satu Mare, inspectorul școlar Nicu Miclăuș și Fanea Aurel.

Florin Câcu a declarat că după ce a intrat la examen a fost supus unei intimidări foarte mari din partea comisiei iar întrebările care i-au fost puse de către directorul adjunct, ar fi fost fără drept atâta timp cât persoana în cauză nu are studii superioare în acest domeniu.

În acest caz se află și un alt candidat sătmărean, Zele Petrică Felician, care s-a înscris în concurs pentru postul vacant, secția muzică populară și nu a reușit să treacă proba scrisă. Ba mai mult, a declarat că în timpul examenului comisia a făcut cea mai mare greșeală din istoria muzicală.  

 ”Un candidat a fost pus să armonizeze Imnul Național al României, acesta armonizând corect. Comisia de examinare a afirmat că nu este corect, deoarece nu a fost scrisă bine în măsura de patru pătrimi, spunând că acest imn conține măsura de trei pătrimi. După această afirmație incorectă, mă întreb, ce caută acești indivizi și Nicu Miclăuș cum a ajuns inspector școlar. Aceasta este cea mai mare greșeală în istoria muzicală”, a spus Zele Petrică.

La acest concurs s-au înscris patru candidați din care doar trei s-au prezentat iar după proba scrisă niciunul nu a luat notă mai mare de patru.

Florin Câcu și Zele Petrică au depus contestații, iar azi împreună cu Mircea Câcu s-au prezentat la Palatul Copiilor pentru a vedea rezultatele, anunțați că acestea vor fi afișate la ora 12:00. Acest lucru nu s-a întâmplat, iar după o oră de așteptare, au fost anunțați că vor primi rezultatele la ora 17:00.

39 comentarii

 1. pensionar Răspunde

  Trebuia sa ajungem si aici. Niste analfabeti gen nicu miclaus dau note unor tineri eminenti care au facut scoala adevarata!
  chestia asta ar trebui sa ajunga pe posturile nationale tv. E strigator la cer. Chiar nu mai avem Inspectorat Scolar?

 2. diablo Răspunde

  Miclaus asta e o pacoste, o RUSINE pentru Satmar, un afon si un agramat, un betivan si spagar notoriu. Urmeaza amanunte SENZATIONALE despre acest mizerabil. Rusine celor care i- au dat functie acestei curve politice, ieri portocaluu astazi rosiatic. Urata specie

 3. cubul bulbuc Răspunde

  Clubul Copiilor e o jale. Sunt acolo profi care nu au niciun elev de ani de zile dar cel mai penibil este negriciosul ala care canta fals la vioara.
  Cel mai mare show ar fi ca Miclaus sa dea examen din muzica. Nu-l depaseste nimeni la AFONIE!!!!!

 4. ali Răspunde

  Ala care canta dupa ureche ,examineaza??? Extraordinar! Si betivan pe deasupra!

 5. Gusti Răspunde

  Mircea Cacu face scandal ca a fost schimbat din functie, defapt toti PNL-isti fac in perioada aceasta scandal dupa schimbarile facute de regimul care este la putere.

 6. RAUDETOT Răspunde

  Nu prea stiu cine este Mircea Câcu, dar nu are nimeni dreptul sa vorbeasca urat despre el. Am putut vedea/auzi rezultatul muncii sale cu niste elevi.Am vazut ca el este dirijorul. Grupuri mari canta la o multime de instrumente. Asta pot eu sa spun despre el. Ca unii amesteca politicul cu talentul si daruirea, cum face gusti asta, e o tampenie. Cei ca el nu au nevoie de talente, sunt ei insisi antitalent.In afara de manele, mai asculti ceva, gusti? Ai vazul vreun spectacol dat de elevii lui Câcu? Dar am convingerea ca nici nu ai fi avut curiozitatea ori rabdarea sa vezi cat talent au copiii aceia.

 7. securistul Răspunde

  Un cacat mai mare ca fostul turnator la securitate, Mircea Cacu, mai rar in peisajul eudcatiei satmarene. Un sobolan prost si razbunator, care procedeaza acum exact cum a procedat cand la inspectia pentru definitivat i s-a dat nota 7 si a fugit la prestigiosul Holdis sa faca presiuni asupra Inspectoratului pentru modificarea notei sale in 10.Si atunci toti au fost incompetenti numai el nu. Cu atata “competenta” nu-i de mirare ca Filarmonica Satu Mare nu l-a dorit niciodata, ramanand la postura de fanfarist de tara. Masca lui de om bland ascunde o personalitate mai mult decat infecta.

 8. ardelean Răspunde

  Cine a avut ocazia sa-l asculte pe eminentul Florin Cacu in interviul dat unui post local, s-a lamurit deplin in ceea ce priveste eminenta si gradul de nivel academic al culturii sale generale, precum si de nivelul elitist la care stapaneste limba romana. Nu cunosc nivelul membrilor comisiei, dar acest candidat, pe mine personal, m-a lamurit. Plus, cum de insista un rapsod de asa certa valoare si eruditie sa se limiteze intr-un post de suplinitor? Nu cumva, atat il ajuta mintea, si taticul?

 9. Frunza Freier Răspunde

  Scriu pentru oameni gen ardelean si securist: Dedicatie!!!!! “ De aceea, un neam nu trebuie sa-si piarda vremea a se gandi cum sa-si cultive calitatile; el are altceva mai profitabil de facut; sa le numere defectele si sa le ponegreasca altora calitatile.” Am o meserie care nu implica cuvintele academice folosite de voi dar asta nu inseamna ca nu trebuie sa respecti alegerea facuta de altii. Eu cred ca trebuie respectata fiecare meserie.
  Nu toata lumea poate fi asa elitist ca voi. Daca esti asa de bun la cuvinte poate schimbi cu
  rapsodul si ne arati calitatile tale muzicale. Asculta bine ca este mai nasol sa fi profesor care face orori si greseli mari in materia pe care o preda decat ca nu ai vorbit elevat la un interviu.

 10. ardelean Răspunde

  “să fi” sau “să fii”?
  “orori” sau “erori”?
  “decat că” sau “doar că”?

  Da inteleg ca, in opinia Dvs. este preferabil un “profesor care face greseli mari in materia pe care o preda” – altfel spus nu cunoaste materia pe care o preda, in locul unuia care nu a vorbit la un nivel minim acceptat de la un cadru didactic?

  Ma opresc aici, “Dedicatia” Dvs. este mult prea stilata pentru a avea nervii de a o analiza cap-coada. Şi, unde am “ponegrit calitatile” cuiva? Cred ca ajung constatarile mele de mai sus, altfel o sa incep sa traiesc senzatia ca dialoghez chiar cu emeritul candidat. Nivelul e asemanator,

 11. ardelean Răspunde

  Apropo, candidatul erudit a fost discriminat pozitiv prin faptul ca nivelul comisiei nu era de nasul lui? Ce spune taticul? Ca, daca e asa, discriminata ar trebui sa fie…tocmai comisia.

  Pentru a nu va stresa neuronii, luati cele de mai sus fie ca o intrebare retorica, fie ca simplu joc de cuvinte. Sau, de ce nu, ca o simpla “Dedicatie”, sper, pe intelesul vostru!!!

 12. Didi Răspunde

  Părerea mea personală este următorul: unul care consideră că Imnul României este scrisă în măsură de trei pătrimi să nu-l judece pe Mircea Câcu de lipsă de profesionalism, care anual umple Sala Filarmonicii cu 500 de spectatori la concertele lui cu fanfarele unite din tot județul! Mai spuneți-mi un profesor din Satu Mare care face treaba aceasta!

 13. ardelean Răspunde

  500? zi zău… . pana si la marele festival de la Ardud am numarat undeva la 50 de avizi de muzică. Poţi da căutate pe youtube, sa vezi.
  Dar, pana una alta, candidat emerit a fost fiul, nu tatăl. Ce treaba are una cu alta? Sau, de dragul corectitudinii gramaticale, unul cu altul?

 14. toma Răspunde

  astia ne educa noua copiii?

 15. Didi Răspunde

  1 zău… .
  2 vorbeam despre Filarmonică şi nu despre Ardud!
  3 caută tu te rog pe youtube Fanfara Palatului Copiilor Satu Mare!
  4 dacă până una alta, candidat emerit a fost fiul de ce jigniți tata?
  5 dar la ultima întrebare tot n-am primit nici un răspuns!!!

 16. ardelean Răspunde

  Am spus eu ceva de tatic? ma si intrebam ce cauta in peisaj, copilul minune pare a fi major, peste 18 ani, deci…, pe cine vroia a impresioneze taticul?
  In alta ordine de idei, era vorba de spectatorii fanfarei, nu de dirijor, iar pe youtube n-am vazut niciunde 500. Si eu cant sub dus, dar asta nu ma face sa ma cred maestru emerit…ma asculta maxim doi vecini, deci nu pot emite pretentii. Si, la fel, sper sa nu merg sa fac scandal daca fiul meu nu va trece de nota 3 la un examen, la orice materie o fi el.
  Subiectul cu dicriminarea pozitiva, ramane insa deschis. Comisia a fost informata de schimbul de catedra gandit de tatic? Ca, in interviu, n-am auzit sa mentioneze asta…..o fi uitat, sau, doar a mintit prin omisiune.

 17. ardelean Răspunde

  Postul acesta era musai sa fie mostenit pe linie paterna, sau dam, ipotetic vorbind, dreptul unei comisii sa decida?
  Pentru ca, a acuza un membru al comisiei de afoneala doar pentru ca nu a acceptat ca un post sa fie lasat mostenire de familie…e usor ciudat. Pe gandirea asta, postul de prim cimpoier al fanfarei din Petin ramane tot in familie? Si, daca respectivul n-o sa aiba un fiu eminent, ce se intampla? Au drept de preemtiune asupra postului vecinii de casa sau cei ce stau in stanga si dreapta lui in fanfara, oboistul si taragotistul?

 18. ardelean Răspunde

  Cu acel “zău…”, daraga Didi,incercam sa ma fac inteles….de emeriti. Ma bucur ca am reusit asta 🙂

 19. niculaita minciuna Răspunde

  De ce ne invartim in jurul coziii? Nu avem aici un exemplu clar de batjocorire a unor tineri talentai cu scoala adevarata, de niste indivizi analfabeti muzicali, betivi si corupti?
  Oare nu a venit nici acum momentul sa dam de pamant cu ticalosii, gen niculica afonica mic laus?
  Am ajuns rau de tot. Asteptam o reactie oficiala.

 20. ardelean Răspunde

  Nu contest, cum iti poti bate joc mai tare de propria odrasla altfel decat incercand sa-i lasi mostenire postul tau. Tipic ceausist, si mai nou USL-ist. primul cu care ar trbui dat de pamant ar fi taticul, ne crede prosti de iese la scandal ca nu i-a iesit pasenta cu mostenirea? Asteptam o reactie oficiala!!!

 21. urecheat Răspunde

  Io nu inteleg ceva. A fost cinstit concursul ala sau nu? Despre asta ar trebui sa vorbim cu adevarat.
  Florin Cacu si Petrica Zele sunt doi tineri foarte talentati cu parintii muzicieni. Aceasta ascendenta este un atu, nu un defect.
  Si apoi, putem sa-l comparam pe eminentul dirijor de fanfare Mircea Cacu cu sinistrul ala surd,Nicu Miclaus? Chiar asa de jos a ajuns Satmarul asta?

 22. trezitul Răspunde

  E bine ca a izbucnit acest scandal. Trebuia pana la urma sa se vada cata mizerie zace in niste indivizi submediocri fara urma de talent care voR sa sugrume tinerele talente.
  Daca inspectoratul scolar nu va lua masuri impotriva impostorilor, betivilor, curvelor politice tip de la PDL spre PSD, si nemernicilor, va avea o surpriza de proportii.
  La tomberon cu gunoaiele ticaloase!
  Tinerii Satmarului merita o ALTA SANSA!!!!

 23. revolution Răspunde

  Si mai bine ar fi daca s-ar organiza o actiune de protest zilnic, pana scapam de toti miclausii si trepadusii din sistemul de educatie!

 24. durlitul Răspunde

  Cheia e la Durla ce pazeste Turla. Incepe si scandalul lui, nu peste mult!!!!

 25. parlitul Răspunde

  Chiar, nimeni nu face curatanie odata in grajdul de la inspectoratul scolar. Vre ea judecatii nu vine? Cum imparte Durla posturile, cum il sustine pe Miclaus trepadus de l-a pus iara inspector desi e un agramat si un betivan notoriu!

 26. parinte Răspunde

  din pacate la fel se intampla la toate cluburile elevilor din judet conduse de un director pus pe criterii politice.
  cand politicul este mai important pentru inspectorat decat competenta profesorilor au de pierdut elevii,viitori dascali poate.
  tot ce a fost liberal a fost schimbat indiferent de competente numai pentru a a duce sustinatori pesedistilor din randul neamurilor de consilieri.
  gabi silvasan e vioara 1 a circului cu directive de la inspectorat.
  crapa fierea in ea ca nu ajunge la nivelul lui mircea cacu sau al marianei vulcan absolventa de conservator dima pe vremea cand diplomele nu se dadeau pe euroi si telefoane de la sefi.
  la carei au pus director pe verisorul consilerei maxi care de ani de zile a fost platit fara sa aiba activitate.
  pe mariana vulcan au dat-o afara numai pentru ca e simpatizant liberal.
  la toate festivalurile unde a participat cu elevi a revenit cu prima diploma sau trofeul cel mare dar satumare nu are nevoie de astfel de oameni ci numai de verisori si aplaudaci pesedisti!

 27. nicu micu Răspunde

  Nimeni nu vrea sa analizeze activitatea infractionala a lui Nicu Miclaus? De ce vreti domnule Mondici sa fiti complice la ticalosiile unui pedelist infiltrat? Merita sa va compromiteti in halul acesta? Pentru cine?

  • LILIANA Răspunde

   Stimate domn Nicu Micu il cunoasteti cumva personal pe domnul Miclaus ca sa afirmati despre el ca este infractor VA spun eu stimate domn ca domnul Miclaus este cea mai onesta persoana Eu il cunosc personal si stiu ce vorbesc Iar in ce priveste cariera lui de profesor sa stiti ca a avut rezultate la toate concursurile de folclor dar acest lucru nu-l specificati

 28. Ioana Răspunde

  Rusine sa le fie acelor persoane care arunca cu noroi in domnul Miclaus. Ma intreb oare il cunosc personal pe Miclaus sa afirme asemenea grozavii.Stiti ca domnul Miclaus a obtinut impreuna cu elevii lui de la Palatul Copiilor o gramada de premii la Concursuri Nationale de Folclor asta nu mai precizati si credeti-ma ca e un om care stie meserie si are foarte mult talent iar copii de la Palat sun tristi din cauza plecarii lui Asa ca un sfat nu mai aruncati cu noroi in domnul Miclaus

 29. Secret Răspunde

  Pe acest betiv notoriu ,afon,agramat,sinistru surd,analfabet,spagar notoriu,negricios penibil,infractor,cum il fac unii pe domnul Miclaus, il cunoaste tot Judetul Satu Mare si judetele vecine datorita rezultatelor obtinute la concursurile nationale de folclor dar de Florin Cacu nu a auzit aproape nimeni si nici de Petrica Zele Cand vor reusi sa aduca la cercul lor de la Palatul Copiilor peste 70 de elevi cum a avut domnul Miclaus atunci pot sa comenteze dar pana atunci sa-si tina gura ca daca nu ar fi fost parintii lor niste persoane cunoscute ar fi fost niste mediocrii Rusine sa va fie Iar asa ca o complectare tin sa va informez ca datorita maiestriei si talentuluilui de la cercul domnului Miclaus au pornit spre lansarea lor in muzica mari cantarete de muzica populara precum ar fi Ionela Toma si Lavinia Goste

 30. nicu nimicu Răspunde

  Auzi mai Miclaus nu te saturi sa scrii sub diverse pseudonime? Esti o rusine pentru Satmar, si un surd muzical

  • Secret Răspunde

   Domnule Nicu Micu daca vreti sa stiti ultimile comentarii au fost lasate de parintii fostilor elevi ai domnului Miclaus asa ca nu-l mai acuza pe Nicu de asa ceva RUSINE SA-TI FIE!!!!!

 31. nicu nemer nic6 Răspunde

  Pe Miclaus nimeni nu il face betiv, corupt, afon, incompetent.
  EL ESTE ASA!!!

  • Secret Răspunde

   Mai intai aduceti dovezi ca este asa e usor sa vi cu acuze iar daca vrei sa sti ca profesor domnul Miclaus nu a luat nici macar 10 lei de benzina cand a mers undeva cu copii a preferat sa puna de la el iar daca at fi afon si incompetent elevii lui nu ar fi luat premii la diferite festivaluriCredeti-ma ca stiu ce vorbesc si nu-l mai faceti betiv si corupt

 32. detergent Răspunde

  Parintii copiilor? Nicu Miclaus, tu ai putut face atatia copii? O mai tii minte pe inspectoarea bucuresteana careia i- ai facut avansuri sexuale la Brasov, de a iesit un scandal monstru? Vrea nevasta ta amanunte? Vorbesti de premiile obtinute? Toata lumea stie cum se dau acestea. Toata lumea ia premiul intaii, ca da bine la portofoliu!
  Mai urmeaza dezvaluiri. Calatoria continua!

  • Parinte Răspunde

   Stimate domn sau doamna daca vrei sa sti anul scolar trecut la clasa lui Nicu de la Palat au frecventat 68 de elevi iar in legatura ca premiile sa stiti ca nu este adevarat fiica mea a luat locul doi la un concurs de folclor foarte serios si credetima ca nu am dat nici macar un leu

 33. dexter Răspunde

  Să nu uităm că este vorba despre viitorul celor doi tineri talentați care au făcut “şcoală adevărată”(deci nu Spiru Haret)!!! Si pe de altă parte să nu uităm că nota celor doi tineri talentați a fost scăzutā pentru faptul că UNUL din comisie a afirmat că Imnul Național al României este scrisă în măsură de 3/4!!! DRAGILOR!!! Cred că toți cei care se pricep puțin la muzică şi nu “cântă doar sub duş” şi-au dat seama că cine a fost până la urmă incapabil la acest examen!!!

 34. Didi Răspunde

  Binele tot timpul învinge răul!!! Florin Câcu si Petrică Zele au ajuns profesori la Palaul [email protected]@! 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Peste 900 de persoane s-au înghesuit la Bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi

Bursa locurilor de muncă pentru absolvenți organizată astăzi la Casa de Cultură a Sindicatelor de către Agenția Județeană pentru Ocuparea...

Închide