PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Consulul general al Rusiei în România, Andrey Viktorovich Lanchikov în vizită la Satu Mare

Consulul general al Rusiei în România, Andrey Viktorovich Lanchikov a vizitat astăzi Cimitirul Eroilor Sovietici și Cimitirul Eroilor Români din municipiul Satu Mare, ocazie cu care a depus o coroană la monumentul eroilor sovietici, în memoria ostașilor care au luptat pentru eliberarea orașului de sub ocupația fascistă în 25 octombrie 1944.

Vizita oficială a reprezentantului Ambasadei Federației Ruse în România a fost primită de către președintele Asociației Veteranilor de Război Satu Mare, colonelul Nicolae Codrean și reprezentantul Primăriei Satu Mare, Gheorghe Rentea.

Consulul general al Rusiei în România a declarat că a venit la Satu Mare special pentru a cinsti memoria ostașilor sovietici cât și a ostașilor români care într-un cuvânt sunt eroii care au luptat pentru libertatea noastră, mulțumind totodată și pentru îngrijirea acestui cimitir.

Noi ne-am deplasat aici la Satu Mare în special ca să cinstim memoria ostașilor sovietici cât și a ostașilor români, care într-un cuvânt sunt eroii noștri care au luptat pentru eliberarea orașului de sub ocupația fascistă din data de 25 octombrie, dată la care s-a eliberat România de sub jugul fascist, atât municipiul Satu Mare cât și toată țara. Ne exprimăm mulțumirea pentru toți cei care sunteți prezenți, reprezentanții administrației locale pentru sprijinul dumneavoastră și pentru faptul că îngrijiți acest cimitir”, a afirmat Andrey Viktorovich Lanchikov.

După discurs, reprezentantul Ambasadei Ruse în România a depus o coroană la monumentul eroilor sovietici și s-a îndrepta alături de colonelul  Nicolae Codrean și la monumentul eroilor români, unde s-a depus o coronă din partea reprezentanților municipiului Satu Mare.

Cu ocazia acestei vizite, colonelul Nicolae Codrean a transmis Ambasadei Ruse din România o invitație la aniversarea a 70 de ani de la eliberarea orașului de sub ocupația fascistă, care se va aniversa la Carei, în data de 25 octombrie.