Ultima actualizare: azi, 14:10

Locale

Consulul general al Rusiei în România, Andrey Viktorovich Lanchikov în vizită la Satu Mare

Andrey Viktorovich Lanchikov (1)Consulul general al Rusiei în România, Andrey Viktorovich Lanchikov a vizitat astăzi Cimitirul Eroilor Sovietici și Cimitirul Eroilor Români din municipiul Satu Mare, ocazie cu care a depus o coroană la monumentul eroilor sovietici, în memoria ostașilor care au luptat pentru eliberarea orașului de sub ocupația fascistă în 25 octombrie 1944.

Vizita oficială a reprezentantului Ambasadei Federației Ruse în România a fost primită de către președintele Asociației Veteranilor de Război Satu Mare, colonelul Nicolae Codrean și reprezentantul Primăriei Satu Mare, Gheorghe Rentea.

Consulul general al Rusiei în România a declarat că a venit la Satu Mare special pentru a cinsti memoria ostașilor sovietici cât și a ostașilor români care într-un cuvânt sunt eroii care au luptat pentru libertatea noastră, mulțumind totodată și pentru îngrijirea acestui cimitir.

Noi ne-am deplasat aici la Satu Mare în special ca să cinstim memoria ostașilor sovietici cât și a ostașilor români, care într-un cuvânt sunt eroii noștri care au luptat pentru eliberarea orașului de sub ocupația fascistă din data de 25 octombrie, dată la care s-a eliberat România de sub jugul fascist, atât municipiul Satu Mare cât și toată țara. Ne exprimăm mulțumirea pentru toți cei care sunteți prezenți, reprezentanții administrației locale pentru sprijinul dumneavoastră și pentru faptul că îngrijiți acest cimitir”, a afirmat Andrey Viktorovich Lanchikov.

După discurs, reprezentantul Ambasadei Ruse în România a depus o coroană la monumentul eroilor sovietici și s-a îndrepta alături de colonelul  Nicolae Codrean și la monumentul eroilor români, unde s-a depus o coronă din partea reprezentanților municipiului Satu Mare.

Cu ocazia acestei vizite, colonelul Nicolae Codrean a transmis Ambasadei Ruse din România o invitație la aniversarea a 70 de ani de la eliberarea orașului de sub ocupația fascistă, care se va aniversa la Carei, în data de 25 octombrie.

 

Un comentariu

  1. Erdei Dorel Răspunde

    In Satu Mare, din vara lui 2012, au tot venit ambasadori de peste tot. Toti au fost primiti de oficialitati, cu poze prin toate ziarele. Tot in Satu Mare, viata culturala a prilejuit evenimente gen lansari de carte ale victimelor nazismului. Tot in Satu Mare vin o multime de candidati la presedintie care candideaza acuzandu-i pe alti candidati de nazism. Daca voi rasfoi filele siteului, plin este de eroi si scriitori care s-au remarcat in lupta impotriva nazismului. http://www.bibliotecasatumare.ro/evenimente.html. In foarte mare parte, evenimentele s-au bucurat de sustinerea conducerii locale si de prezente pozate. Cat ne putem folosi de istorie pentru a incerca sa influentam cursul lucrurilor ? Cat de importanti sunt in definitiv acei eroi sau acele victime, indiferent ca au murit sub steagul german sau rusesc sau al altei natii , pentru noi? Cat de important este sa extragem din realitatile istoriei acele adevaruri caresa ne ajute sa ocolim inteligent unele momente pe care azi le detestam? Pai, se vede. Cat sa ne fie bine, …unora si cat sa ne fie cu buna vedere la public. Am mai sesizat in ultimii doi ani si alte nazbatii culturale. Uneori, pentru un drum sigur pe dreapta, in cazul in care ai de-a face cu unu cu obloane de cal, mai bine il provoci invers cu orientarea lui. La cai merge, la oameni nu. Asa cat sa-ti fie de bine. Ei, astea,s pentru novici. De fiecare data a fost asa. Acuma, revenind, oare nu e din p.d.v.d. politic bine sa primesti pe toata lumea? Ambasadorii sunt cei care poarta steaguri albe si de regula mai bine primesti unul din corpul diplomatic , in mod inteligent. Asta daca esti destept si abil . Asa a facut si Basescu atunci cand a gazduit intalnirea NATO de la Bucuresti. Nu merge cu influentatu si folositu cat sa-mi fie mie bine. Pe de alta parte, de multe ori in istorie s-a aratat ca doi combatanti cinstiti se respecta iar lasii sunt dispretuiti indiferent ce voce au in cor….chiar de ai lor. Oare unde o fi reprezentantii guvernului si administratiei, s-o fi ascuns pe dupa cruci?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.