PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Deputatul Kereskenyi Gabor şi-a prezentat priorităţile pentru noua sesiune parlamentară

Deputatul UDMR Kereskenyi Gabor a prezentat astăzi, într-o conferinţă de presă, principalele priorităţi legislative ale uniunii.

Astfel, UDMR va susţine “reforma în domeniul sănătăţii” care va da dreptul pacienţilor de a comunica în limba maternă. O altă prioritate a UDMR este dreptul de la formula petiţii şi a primi răspuns în limba maternă acolo unde populaţia maghiară depăşeşte procentul de 20% şi de a adresa Avocatului Poporului petiţii în limba maghiară.

Printre propunerile susţinute de deputat se mai numără descentralizarea a 18 servicii publice deconcentrate, transferul lor la autorităţile locale, scutirea de la taxa de eliberare a licenţelor pentru microbuzele şcolare, posibilitatea de direcţionare a 2% din impozitul din pensie, după modelul direcţionării impozitului pe profit. De asemenea, acesta mai susţine conversia contractelor de împrumut din monedele în care au fost întocmite în lei, subvenţionarea ONG-urilor care furnizează servicii  sociale şi extinderea amnistiei fiscal la întregul sistem bugetar.

Liderul UDMR a anunţat că deja la Satu Mare au fost strânse 16.000 de semnături pentru candidatura lui Kelemen Hunor la alegerile prezidenţiale, targetul la nivel de judeţ fiind de 22.000.