Ultima actualizare: azi, 19:28
Locale

Deputatul Kereskenyi Gabor şi-a prezentat priorităţile pentru noua sesiune parlamentară

kereskenyi gaborDeputatul UDMR Kereskenyi Gabor a prezentat astăzi, într-o conferinţă de presă, principalele priorităţi legislative ale uniunii.

Astfel, UDMR va susţine “reforma în domeniul sănătăţii” care va da dreptul pacienţilor de a comunica în limba maternă. O altă prioritate a UDMR este dreptul de la formula petiţii şi a primi răspuns în limba maternă acolo unde populaţia maghiară depăşeşte procentul de 20% şi de a adresa Avocatului Poporului petiţii în limba maghiară.

Printre propunerile susţinute de deputat se mai numără descentralizarea a 18 servicii publice deconcentrate, transferul lor la autorităţile locale, scutirea de la taxa de eliberare a licenţelor pentru microbuzele şcolare, posibilitatea de direcţionare a 2% din impozitul din pensie, după modelul direcţionării impozitului pe profit. De asemenea, acesta mai susţine conversia contractelor de împrumut din monedele în care au fost întocmite în lei, subvenţionarea ONG-urilor care furnizează servicii  sociale şi extinderea amnistiei fiscal la întregul sistem bugetar.

Liderul UDMR a anunţat că deja la Satu Mare au fost strânse 16.000 de semnături pentru candidatura lui Kelemen Hunor la alegerile prezidenţiale, targetul la nivel de judeţ fiind de 22.000.

7 comentarii

 1. Ardelean Răspunde

  D-le deputat, va rugam sa faceti tot posibilul pentru initierea si promovarea actului nromativ privind conversia contractelor de împrumut din monedele în care au fost întocmite în lei. O initiativa similara, a unor persiane fizice din Ungaria a avut succes, inclusiv la Curtea Europeana, iar precedentul creat in felul acesta din Ungaria ar trebui sa serveasca de model si in tara noastra. Succes,

 2. sieu Răspunde

  Si poate mai sustine o lege impotriva discriminarii romanilor, adica afisele manifestarilor ce au loc in judet sa fie scrise si in LIMBA ROMANA, nu doar in limba MAGHIARA!

 3. deejay Răspunde

  MUMU pentru toti postCOMUNISTII din aceasta tara si oras! Nu uitati, Ceausescu a murit, Vadim Tudor a disparut asa ca omorati si voi aceasta mentalitate in capul vostru!

  • avram Răspunde

   Meri ma 30km mai la vest. 40km sa fim siguri noi astia cu mentaliate comunista, sa poti vedea ce inseamna postCOMUNISM.

   • deejay Răspunde

    Pacat ca va ganditi asa, comunismul a cazut acu’ 25 ani si pacat ca mai exista oameni “defavorizati pshihic”. Nuva mirati ca nu progresam si tara asta asta se infunda in mizeria Europei de est. Romanii sunt comparati cu furtul/culoarea maro/prostitutia si nici nu ma mir cand vad oameni cu asemenea mentalitate, care mai bine se deghizeaza si isi fac cetatenia maghiara sa nu mai aiba interdictii in tarile de unde au fost deportati acasa 🙂 ACUM sa fiti mandri ca sunteti romani 🙂

 4. nem Răspunde

  Nebun ca tatsu…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.