Sunt extrem de bogate în acizi graşi monosaturaţi şi o excelentă sursă de acizi graşi esenţiali de omega 3.
Introducerea regulată în meniu a nucilor ajută la reducerea colesterolului negativ şi la creşterea nivelului de colesterol pozitiv, benefic pentru organism.
Doar 25 de grame de nuci conţin peste 90% din doza zilnică necesară de acizi graşi omega 3. Studiile au indicat că aceştia, în virtutea acţiunii antiinflamatoare, ajută la scăderea riscului de apariţie a hipertensiunii, a bolilor coronariene ale arterelor şi a cancerului la sân, colon şi prostată.
Nucile sunt bogate în substanţe fitochimice. Aceste substanţe ajută organismul să lupte împotriva cancerului, bolilor neurologice şi îmbătrânirii. Sunt o sursă foarte bună de vitamina E, vitamina esenţială pentru o piele frumoasă şi sănătoasă. Conţin mai multe complexe de vitamina B dar şi minerale precum seleniul, utile sistemului nervos.
Uleiul de nuci se găseşte din ce în ce mai frecvent pe rafturile magazinelor naturiste. Îl puteţi folosi atât la masaj, dar şi la gătit. Adăugat salatelor, le dă o aromă deosebită.
Nu uitaţi, dacă mâncaţi doar un pumn de nuci în fiecare zi vă asiguraţi necesarul de minerale, vitamine şi proteine.
Sursa: www.realitatea.net