PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Andreea Paul: ACL Satu Mare intră în campanie curăţată de trădători

Conducerea ACL Satu Mare a susţinut astăzi o conferinţă de presă pe teme diverse, arătând care sunt diferenţele între candidaţii la preşedinţia României Victor Ponta şi Klaus Iohannis.

Prim-vicepreşedintele PDL, Andreea Paul, a afirmat că ACL Satu Mare, a intrat în campanie mai unită și mai curată, curățată de trădători.

Cei mai periculoși sunt cei ca Iuda infiltrați în echipă. Trădarea nu e o virtute, ci o decădere umană, pe care se construiește PSD în Satu Mare. N-au cu cine să-și ducă campania și ciugulesc de la alte partide. Harta sărăciei se suprapune cu harta polilor de putere ai PSD”, a spus parlamentarul.

Andreea Paul a catalogat grav faptul că aleşii judeţeni l-au împuternici pe preşedintele Adrian Ştef să împartă bani pentru administraţiile locale, considerând că „astfel a reușit PSD să cumpere aleși locali la kilogram”. 

Potrivit acesteia, pomenile electorale ale lui Ponta curg, dar nu ne spune de unde ia banii, arătând că în Satu Mare nu sunt acoperiți pentru acest an 11 milioane lei pentru salariile profesorilor, 3 milioane lei la persoanele însoţitoare a celor cu handicap, alte 5 milioane de lei pentru plata drepturilor prin hotărârile judecătoreşti.

Preşedintele PNL Satu Mare, deputatul Romeo Nicoară, a explicat situaţia bannerelor din oraş. ACL nu a depus în primă fază solicitări pentru amplasarea de bannere electorale întrucât a respectat hotărârea de Consiliu Local care interzice acest lucru. Ca urmare a faptului că erau deja amplasate bannere cu alţi candidaţi, „municipul a fost transformat într-o mlaştină roşie”, ACL a depus o sesizare la Biroul Electoral Judeţean, însă contestaţia a fost respinsă, invocându-se faptul că acest lucru este permis de Legea 370 privind alegerea preşedintelui României. Prin urmare, în curând în oraş vor apărea bannere cu Klaus Iohannis.

Preşedintele PDL Satu Mare, Petre Mureşan, a făcut o prezentare a faptelor lui Ponta şi faptelor lui Iohannis, arătând că Sibiul a devenit un oraş cu adevărat european sub conducerea actualului primar. De asemenea, acesta a făcut unele paralele şi cu Satu Mare, întrebând câte proiecte europene a câștigat primarul Dorel Coica și cum se compară Teatrul din Sibiu cu cel din Satu Mare.

Klaus Iohannis, candidatul ACL, reprezintă o nouă alternativă, situată în antiteză cu circul, scandalul și zgomotul care poluează agenda publică. Prin faptele sale, Klaus Iohannis a demonstrat că în România se poate și altfel și se poate mai bine.

Modelul de președinte pe care îl propune Klaus Iohannis românilor este unul bazat pe seriozitate și respect, pe competență și rezultate. Misiunea sa, ca președinte, va fi aceea de a construi, împreună cu românii, o țară a lucrurilor bine făcute.

Victor Ponta este marioneta baronilor PSD (a se vedea în acest sens declarația liderului senatorilor social-democrați, Ilie Sârbu, care a spus că Victor Ponta nu a dorit să candideze la preşedinţie, iar decizia de a intra în cursă a luat-o la insistenţele baronilor PSD).Victor Ponta își va încheia cariera politică în 16 noiembrie. Victor Ponta este un politician manevrat din umbră, iar România și românii nu pot avea un asemenea președinte”, a declarat Mureşan.