PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Consilierii „şomeri” Maskulik şi Butka i-au dat replica primarului

Consilierii UDMR Maskulik Csaba şi Butka Gergo i-au răspuns primarului Dorel Coica în şedinţa de Consiliu Local de astăzi, după ce au fost catalogaţi drept „şomeri”, consilieri fără activitate care „latră toată ziua”.

Chiar dacă primarul nu a făcut asemenea afirmaţii în şedinţă de consiliu, Maskulik a ţinut să facă aceste precizări pe motiv că i-au fost lezate „demnitatea, onoarea şi reputaţia personală”.

Consilierul a spus că nu este şomer, are declaraţii de avere  şi interese postate pe site-ul primăriei şi al ANI, deci se pot verifica aceste aspecte.

Mi s-a spus că trăiesc din 500 de lei, adică din banii de la Consiliul Local. Nu trăiesc din aceşti bani, se poate verifica şi pe site-ul ANI. Trebuie să spun public că  am fost evaluat de către ANI în mandatul trecut şi n-am fost declarat incompatibil, nu am fost declarat nici în conflict de interese penal”, a spus Maskulik.

Acesta susţine că este plătitor de taxe, de contribuţii la asigurări sociale iar activitatea sa de consilier local poate fi verificată în raportul pe care l-a depus la Primărie. Referitor la realizările de până acum, Maskulik a spus că 11 ani a lucrat o societate care a ajuns lider naţional în domeniu, după care cinci ani a fost director la altă firmă lider naţional.

Am fost aleşi să respectăm legea, hotărârile de consiliu, cetăţenii. Legea 393/2004 privind statutul aleşilor locali spune la un moment dat că libertatea de opinie şi de a acţiona în exercitarea mandatului alesului local este garantată. Acea metaforă sau personificare că sunt un câine care latră este o jignire personală, dar nu numai, se adresează întregii comunităţi care m-a ales pe mine”, a spus Maskulik.

El a mai precizat că nu este demn de a alege o cale a jignirii în public, recomandând colegilor să citească procedura etică în administraţia publică de pe site-ul ANFP.

Consilierul Gergo Butka a spus că edilul a avut un comportament nedemn de un primar de Satu Mare.

Puteam să atacăm şi noi, să spunem câteva lucruri interesante dar n-o s-o facem pentru că nu este stilul nostru. Eu personal m-am simţit foarte jignit deoarece lucrez din clasa a VIII-a la afacerea de familie şi alţii lucrează de când au carnet de partid”, a punctat Butka.

Consilierul PDL Cosmin Raţiu şi-a exprimat nemulţumirea cu privire la modul în care a fost organizată Ziua Armatei la Satu Mare, adică „sub orice critică”, deoarece în timpul discursului premierului Victor Ponta muncitorii au montat polistiren pe blocul de pe Vasile Lucaciu. El consideră că premierului nu i-a fost acordat astfel o minimă decență, un minim confort, mai ales în timpul discursului.