PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Guvernul Ponta a plătit datoriile Spitalului Județean Satu Mare

Președintele organizației județene a femeilor social-democrate din Satu Mare, Paula Mare, consilierul de stat Ciprian Ardelean  și președintele organizaţiei municipale a femeilor social-democrate Satu Mare, Manuela Rogoz, au transmis astăzi într-o conferință de presă motive pentru care candidatul Victor Ponta merită să fie președinte al României.

Conferința a fost deschisă de către Paula Mare, care a anunțat că arieratele Spitalului Județean Satu Mare au fost plătite de către Guvernul Ponta. Potrivit acesteia, cele 15,6 milioane lei pe care le avea arierate Spitalul Județean Satu Mare au fost plătite în cursul acestei săptămâni. 

”Iată că cele 15,6 milioane de lei pe care le avea arierate Spitalul Județean de Urgență Satu Mare, încât ne aflam într-un impas financiar extraordinar, au fost plătite în cursul acestei săptămâni, chiar am înțeles că ieri s-a  emis un ordin prin care se asigură plata acestor arierate. De asemenea, în urma vizitei premierului Victor Ponta în Ambulatoriul nostru de specialitate și discuțiilor purtate cu managementul spitalului și cu conducerea CJ, am avut promisiunea din partea  vicepremierului Liviu Dragnea și a premierului Victor Ponta că ni se vor aloca banii pentru tot ceea ce avem nevoie  ca instrumental și ca echipament medical. Președintele Mircea Govor, în cursul zilei de ieri, ne-a cerut lista întreagă cu aparatura de care era nevoie la Spitalul Județean de Urgență Satu Mare”, a declarat Paula Mare.

În încheiere, Paula Mare i-a asigurat pe sătmăreni că vor avea parte  de servicii medicale de calitate, precizând totodată că atât Guvernul României cât și Consiliul Județean, au fost mereu alături de sistemul de sănătate din județul Satu Mare.

”Iată în acest an am dezvoltat foarte mult structurile de la nivelul spitalului nostru județean, am adus foarte multe specialități noi care nu au existat până acum în instituția noastră și acest aspect se datorează atât CJ cât și Guvernului României, condus de Victor Ponta”, a afirmat Paula Mare.

La rândul său, consilierul de stat Ciprian Ardelean a prezentat planul pe viitor al Guvernului Ponta, dacă actualul premier Victor Ponta va ajunge președintele României.

Înainte de a detalia presupusul plan de viitor al Guvernului Ponta, Ciprian Ardelean a declarat că  prezența premierului Victor Ponta precum și a miniștrilor PSD la Satu Mare nu s-a simțit doar acum în campania electorală, spre deosebire de alți candidați care își fac prezența în Satu Mare doar când este campanie electorală.

”Prezența primului ministru, a domnului Dragnea, a ministrului Bănicioiu și a  ministrului Titus Corlățean, împreună cu echipele lor în județul Satu Mare, nu s-a simțit doar acum în campania electorală, spre deosebire de alți candidați care își fac prezența în județul Satu Mare doar când este campanie electorală și sunt convins că în cea mai mare parte i-ați văzut ori o singură dată în campanie sau nu i-ați văzut niciodată în județul Satu Mare. Cel mai mult județul Satu Mare a fost vizitat de miniștrii PSD, de altfel atenția pe care a primit-o județul nostru în ultimii doi ani de guvernare a acestui Guvern condus de Victor Ponta se detașează la mare distanță față de atenția pe care a primit-o județul nostru anterior”, a declarat Ciprian Ardelean.

În continuare, consilierul de stat a prezentat proiectele de viitor ale Guvernului Ponta, menționând că promisiunea premierului Victor Ponta, dacă va ieși președinte, este acea de a reduce TVA-ul la pâine, legume, fructe și în viitor și la carne. De asemenea un alt aspect menționat de către Ciprian Ardelean este acela că Guvernul Ponta susține proiectul de lege pentru eliminarea accizei la pălincă începând cu 1 ianuarie 2015, un proiect pentru care cei de la PSD Satu Mare au militat foarte mult pentru că județul este un mare producător de palincă.

În încheiere, acesta a mai declarat că minciuna lui Klaus Iohannis cu privire la faptul că Guvernul urmează să crească taxele și impozitele este una nefericită pentru noi ca stat deoarece este de natură de a scădea încrederea investitorilor în România. Mai mult, acesta a spus că Iohannis nu poate fi credibil atâta timp cât acuză pe alții de ceea ce au făcut cei care îl susțin când au fost la conducere.

La finalul  conferinței, Manuela Rogoz le-a transmis sătmărenilor invitația de a-și exercita dreptul la vot și să aleagă ceea ce este cel mai bun pentru România, încheind că România va avea președinte, și acela va fi Victor Ponta.